به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، محمد هادی ایمانیه صبح امروز در همایش استانی سیاست های جدید جمعیتی در جمع روسای شبکه های بهداشت استان فارس و معاونان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: رابطان سلامت از لحاظ کمی و کیفی باعث افتخار استان و دانشگاه علوم پزشکی هستند و اکنون 10 هزار رابط سلامت، بدون چشم داشت تلاش می کنند مطالب را دریافت و به اطرافیان انتقال دهند.
وی با اشاره به حرکت سینوسی افزایش جمعیت که در کشور شایع است، بیان داشت: گاهی دچار افراط و تفریط می شویم؛ در یک سال هایی ترویج جمعیت بدون اینکه بخواهد تبلیغی صورت بگیرد، وجود داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه در دهه دوم و سوم انقلاب نگران شدیم که این جمعیت نیاز به غذا، مسکن و سایر ملزومات دارد و بهتر است کنترل شود، افزود: در واقع داشتیم تخته گاز می رفتیم و ناگهان ترمز گرفتیم و سرمان به شیشه خورد.
ایمانیه با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «جامعه به جمعیت جوان، با نشاط، تحصیل کرده نیاز دارد که علت اصلی پیشرفت است»، بیان داشت: دهه چهارم انقلاب به این فکر کردیم که شاید دهه های قبل افراط کردیم و اکنون باید نگران باشیم که جامعه ما از یک جامعه جوان بانشاط به میان سال و سپس سالمند تغییر کند.
وی با اشاره به اینکه در عین حال که نرخ باروری را باید به حد اعتدال برسانیم و افزایش دهیم، تصریح کرد: افزایش جمعیت باید در بین افراد با فرهنگ، پرتلاش، متدین و با همت اتفاق بیافتد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیرا با بیان اینکه نسل نخبگان و متدینان هر چقدر افزایش پیدا کند به نفع کشور است، افزود: با بالا رفتن سن ازدواج، با کاهش باروری و در نتیجه رکود جمعیت مواجه شده ایم.
ایمانیه با بیان اینکه بر اساس روایاتی که در دین مبین اسلام داریم و نتایج علمی، سن مناسب برای ازداج بین 18 تا 25 است، گفت: هر چه سن بالا رود توقعات بالا می رود و انتخاب همسر مشکل می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه باید در زمینه جمعیت کار فرهنگی کرد تا زوج حداقل فرزند اول را در سال های اولیه زندگی داشته باشند، بیان داشت: جای تاسف است که زوج های جوان می گویند چند سالی جلوگیری کنیم که همین امر یکی از دلایل ناباروری است.
ایمانیه تصریح کرد: فاصله تولد بین فرزندان اگر زیاد باشد، از نظر پزشکی برای افراد مشکل آفرین می شود.
وی با بیان اینکه بیشترین تعداد طلاق ها در سال های اولیه زندگی اتفاق می افتد، بیان داشت: تعداد قابل توجهی زوج های نابارور داریم که پوشش بیمه ای برای ناباروری ضعیف است و باید جزو خدمات دولت، بسته سلامت باروری پررنگ تر دیده شود و قول هایی که داده شده باید تقویت شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد: 220 هزار نفردانشجو داریم که اگر هر کدام ضمن مراقبت دلسوزانه از خود به سلامتی اطرافیان هم اهمیت دهند، جلوی مرگ بسیاری گرفته می شود.