به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، هاشمی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در حاشیه همایش روز جهانی جمعیت و در جمع خبرنگاران با اشاره به سیاست های جمعیتی گفت: آنچه ما به دنبال آن هستیم افزایش نرخ باروری به روش معقول و منطقی است و باید برای مردم اقناءپذیر باشد و در حال حاضر هنوز در ابتدای راه هستیم.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در این زمینه دو برنامه به صورت خاص داریم ابتدا حمایت از زوج های نابارور در خصوص تهیه داروهای ناباروری و در عین حال آمادگی وزارت بهداشت برای برگزاری همایش ها و گردهمایی ها برای آموزش اقناء و انتقال آن به مردم تا مردم در این زمینه تلاش کنند تا تغییر رویه را داشته باشند.
وی در ادامه در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در خصوص حذف یارانه شیر گفت: من شخصاً چنین خبری را نشنیده ام و امیدوارم چنین اتفاقی نیز رخ نداده باشد اگر چه در مورد قیمت و یارانه شیر وزارت جهاد و کشاورزی تصمیم گیری می کند.
هاشمی ادامه داد: در خصوص قیمت شیر وحذف یارانه آن نمی توانیم دخالت کنیم اما به هر حال هر کاری که از دستمان بر می آید انجام می دهیم چرا که حذف یارانه شیر باعث کاهش مصرف لبنیات در جامعه می شود که تبعات مختلفی نظیر افزایش پوکی استخوان را به دنبال خواهد داشت.
وزیر بهداشت در پاسخ به سئوال یکی دیگر از خبرنگاران در خصوص گسترش مراکز پیشگیری از بارداری گفت: بخشنامه گسترش این مراکز اصلاح شده است البته مربوط به دوره وزیر قبل بوده ودر حال حاضر نیز تعداد این مراکز برخلاف اخبار اعلام شده بسیار ناچیز است.
وی افزود: وزارت بهداشت در این زمینه براساس مقررات ابلاغ شده اقدام می کند و اگر خلاف انچه ابلاغ شده اجرا شوددر واقع تخلف از قانون است و با آن برخورد جدی صورت می گیرد.
هاشمی در ادامه در خصوص کاهش چتر حمایتی بیمه ها در حوزه داروهای صعب العلاج و ناباروری اظهار داشت: هنوز هم در مورد بحث بیمه صحبت های زیادی وجود دارد اما آنچه در مورد بیمه ها باید توجه شود تجمیع این چترها و تبدیل آن به خیمه است برای آنکه مردم بتوانند در زمان ابتلا به بیماری از این حمایت ها استفاده کنند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: عملکرد بیمه ها خوب بوده اما تخلفاتی نیز گزارش شده که در این خصوص به آنها تذکر داده ایم و برای مثال در خصوص برگشت قیمت ها داروها به سال 91 به بیمه ها تذکر داده شد.
وی افزود: همچنین باید در نظر گرفت که به دلیل اینکه داروهای زیادی با برندهای متفاوت در بازار وجود دارد بیمه ها داروهایی با قیمت پایین تر را تحت پوشش قرار می دهند و این امر ناعادلانه است که در این خصوص نیز به آنها تذکر داده شده است.
هاشمی ادامه داد: برای حمایت از بیماران 2000 میلیارد هزینه حمایت از داروهای بیماران خاص در نظر گرفته شده که گاهاً کل هزینه و یا بیش از 90 درصد هزینه را پرداخت می کند و در حال حاضر مشکل ما در تجهیز داروها است به نحوی که پزشکان به دلیل شرکت در کنگره و یا از طریق اینترنت با یک داروی گرانقیمت آشنا می شوند در حالی که اثربخشی ان مشخص نیست و آن را برای بیماران خود تجویز می کنند و بیمار نیز ملزم خواهد بود از طریق داروهای تک نسخه ای با قیمت گران این دارو را تهیه کند.
هاشمی خاطرنشان کرد: به زودی و تا دو ماه آینده اقدامات خوبی در خصوص بیماران شیمی درمانی انجام خواهد شد.