به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو » از شیراز، علی بهادری صبح امروز در نشست خبری دستاوردها و عملکرد معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه معاونت درمان این دانشگاه وظایفی دارد که در حوزه ادارات مختلف انجام میشود، بیان داشت: مهمترین وظایف معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در قسمت درمان بیمارستانها و نظارت بر موسسات است.
وی گفت: در حوزه درمان در قسمت بیمارستانها، شهرستانها و در بخش نظارت بر همه موسسات دولتی و خصوصی کار ارزیابی انجام میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به طرح تحول سلامت در کشور گفت: دانشگاه علوم پزشکی برای اجرای بهتر این طرح از تمام پزشکان سطح شهر درخواست میکند تا در طرح پزشک خانواده شرکت کنند تا بتوانیم در بخش خصوصی بیماران سر ریز که در نوبتهای طولانی قرار دارند را به مطب ارجاع دهیم.
بهادری با اشاره به طرح زایمان رایگان که در حال حاضر در کشور در حال اجراست، بیان داشت: در برخی کشورها انتخاب نوع زایمان اختیاری نیست و برای عمل سزارین باید فرد معیارهای خاصی را داشته باشد.
وی به بسته ماندگاری پزشکان در مناطق محروم اشاره کرد و گفت: روند به این صورت بوده است که پزشکان تعهداتی را به دولت دارند که هر پزشک بسته به سالهای تحصیل خود باید در مناطق محروم باشد تا بتواند مطب بزند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به تجمع زیادی از پزشکان در شهرهای بزرگ و از طرفی کمبود پزشک در مناطق محروم گفت: طرح ماندگاری پزشکان در مناطق محروم برای مهاجرت پزشکان به مناطق محروم در نظر گرفته شده است که به ازای هر روز ماندگاری پزشک در منطقه 150 هزار تومان به وی داده میشود.
بهادری بیان داشت: بسته بعد، بسته مقیمی است که اگر پزشک 24 ساعت در یک شهر مقیم شود، هزینه اضافی به وی پرداخته می شود و در بیمارستان ها این مبلغ 500 هزار تومان به شرط حضور دائم است.
وی با اشاره به اینکه پزشکان عمومی و پیش اورژانسی هم میتوانند از این بسته استفاده کنند، افزود: اگر کسی به شهرهای دور عزیمت کند به او حقالعمل پرداخت میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه تا کنون 1500 میلیارد برای طرحهای مختلف وزارت بهداشت هزینه شده است، گفت: هزینه پرداختی به پزشکان از دو منبع بیمهها و یارانه صورت میگیرد.
بهادری با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی استان فارس دانشگاهی است که در رشتههای مختلف در کشور سرآمد است، بیان داشت: در بحث پیشگیری طرح پزشک خانواده که در استان در حال اجراست و همچنین ویزیت پایه که پزشکان خانواده اطلاعات بیمار را ثبت میکنند، خیلی از بیماریها مانند فشارخون، قندخون و بیماریهایی که افراد خبر نداشتند که مبتلا به آن هستند، مشاهده شده است.
وی ادامه داد: طی یک سال گذشته 12 تخت مراقبت ویژه کودک، 25 post ccu (پیش مراقبتهای ویژه قلب) ، 20 icu، سه اتاق عمل، 120 تخت بستری و شش دستگاه موبایل nicu به مجموعه درمانی اضافه شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به کمبود تخت بیمارستانی در شهر شیراز، تصریح کرد: با اضافه شدن بیمارستانهای سوختگی، ابوعلی سینا و پیوند در چند سال آینده به این کمبود تختها کمک میشود.
بهادری با بیان اینکه بیشترین کمبود بودجه را در خرید تجهیزات داریم، گفت: بیمه های تکمیلی در طرح تحول چیزی را پرداخت نمی کنند، در نتیجه اگر مریضی بیمه تکمیلی دارد باید از آن استفاده کند.
وی با اشاره به طرح تحول نظام سلامت گفت: اگر مریض بیمه تکمیلی دارد، باید از آن استفاده کند تا افرادی که این بیمه را ندارند، از طریق یارانهای که میماند هزینه بیشتری به آنها تعلق بگیرد.
این مقام مسئول بیان داشت: بخشهای ویژه در بیمارستانهای دولتی می توانند با بیمههای تکمیلی قرارداد ببندند.
بهادری با اشاره به اینکه موضوع بعدی که در طرح تحول سلامت به مردم کمک شده، بیمههای کارفرما است، گفت: قبلا اگر کارگر یک کارفرما به بیمارستان مراجعه میکرد، کارفرما باید هزینه او را پرداخت میکرد؛ اما درحال حاضر یارانه این هزینه را میپردازد.
وی در مورد افزایش تخت بیمارستانها گفت: 100 تخت بستری در بیمارستان شهید رجایی، 40 تخت در بیمارستان شهید دستغیب برای بیماران تالاسمی و سه تخت برای بیماران هموفیلی راهاندازی شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز از فعالیتهای دیگر این معاونت به پایش مادران و نوزادان پرخطر اشاره کرد و بیان داشت: این افراد را مورد پایش قرار میگیرند، تا زمانی که از حالت پرخطر بیرون بیاید تحت مراقبت هستند.
بهادری تصریح کرد: شاخص سلامت مادر و کودک 6/4 و کاهش مرگ و میر نوزادان هم به 10 در هزار رسیده است.
وی با اشاره به اینکه مردم میتوانند شکایات خود را به شماره تلفن 1590 که پاسخگویی به طرح تحول نظام سلامت است اعلام کنند،خاطرنشان کرد: اپراتورهای دانشگاه علوم پزشکی این شکایات را به بخشهای مختلف دانشگاه ارائه میکنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پایان گفت: سیاست امسال ما افزایش تخت بیمارستانی و کاهش بار اورژانسهای بیمارستانی است.