به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، صیاح عصر امروز در جمع دانش پژوهان طرح خط امام در سالن جلسات ارودگاه دشت بهشت شاندیز در خصوص تحدید جمعیت گفت: چرا کشورهای غربی نسخه ای را که برای خود می پیچند برای کشورهای مسلمان ارائه نمی دهد چرا باید ایران جایزه ای را از سازمان های بین المللی جهت تنظیم درست جمعیتش دریافت کند و در این خصوص الگوی کشورهای دیگر نامیده شود.
وی با انتقاد از تلاش چندین ساله در داخل کشور در جهت کم کردن جمعیت خاطرنشان کرد: به چه دلیل باید بزرگ ترین مرکز وازکتومی در ارومیه تأسیس گردد و پزشکی این مرکز اعلام کند که شخصا 14 هزار عمل وازکتومی انجام دهد.
این کارشناس جمعیت با اشاره به مصوبه یک ماه پیش مجلس در خصوص اعمال مجازات در خصوص عمل های که موجب سقط جنین می شود گفت: به چه علت پس از این مصوبه مجلس عده ای سروصدای بلند در کشور کردند که در صورتی که عملی اندیکاسیون پزشکی نداشته باشد مشمول قانون مجازات است و این یعنی اینکه می خواهند پزشکان را زندانی کنند.
وی با بیان اینکه رواج فردگرایی در جامعه یکی از عوامل کاهش ازدواج در جامعه شده است گفت: متأسفانه این فرهنگ غربی که فرد بیشتر به فکر خود و منافع خود باشد موجب شده است تا بنیان برخی از خانواده ها تخریب و فرهنگ گذشت و ایثار کمرنگ شود.
این استاد دانشگاه بالا رفتن سن ازدواج را یکی دیگر از عوامل کاهش جمعیت دانست و ضمن اینکه پرداختن به تحصیل و اشتغال را مانع ازدواج ندانست خاطرنشان کرد: باید با ابراز تأسف بگویم خانم ها سن ازدواج را به حدود 30 سال رساندند و از آن طرف گفته می شود که باروری بالای 35 سال خطرناک است و نتیجه این دو اتفاق کاهش نرخ باروری در کشور می باشد.
وی با بیان اینکه افزایش آمار طلاق و از طرفی مصرف گرایی از دیگر عوامل کم شدن نرخ مبانی در کشور است یادآور شد: بهتر است مردم ما بدانند که غرب نسخه جمعیت کمتر را برای جوامع اسلامی می پیچد از آن سو مقاماتش باروری در هر قیمت را در کشورشان تبلیغ می کنند. برای آنها تولد مهم است حال این تولد از طریق مشروع و غیرمشروع فرقی ندارد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه دکتر افروز در سفری به امریکا جهت ارائه مقاله با پدیده بسیار تعجب آوری روبه رو شد تصریح کرد: دکتر افروز در این سفر وارد مدرسه ای جهت سرکشی شد که در آن مدرسه تمام دختران آن مدرسه باردار بودند دکتر افروز در کمال تعجب علت این امر را سوال و مسئولین امریکایی که این طرح را در آموزش و پرورش خود آغاز کردند در پاسخ می گویند بسیاری از دختران مدرسه ای ما در این سنین باردار می شوند در حالی که از طرفی مادر بودن را دوست دارند اما به خاطر مشکلات پس از زایمان و علاقه به ادامه تحصیل جنین خود را سقط می کنند ما در این مدرسه به این دختران تعهد می دهیم که پس از زایمانشان فرزندانشان را بزرگ کنیم و آنها در دوره بارداری ضمن آموزش تحصیلیشان پس از زایمان می توانند به مدرسه سابق خود برگردند.
وی با بیان اینکه افزایش شهرنشینی از دیگر عوامل کاهش جمعیت در کشور است خاطرنشان کرد: یکی دیگر از عوامل مهم هسته ای شدن خانواده هاست زیرا در گذشته بودن مادر بزرگ ها و پدربزرگ ها در کنار دختران و پسرانشان بار تولید نسل را به دوش می کشید اما امروزه هسته ای شدن خانواده ها موجب ترس از فرزند آوری شده است.
این کارشناس جمعیت افزایش مشکلات اقتصادی و افزایش تورم را عامل دیگری در کاهش باروری در کشور دانست و ضمن انتقاد از میزان بالای مصرف گرایی در کشور گفت: متأسفانه برخی در کشور فکر می کنند فقیر هستند در حالی که ما به فقر کاذب دچار شده ایم و این یعنی با وجود اینکه وسایل منزلمان شیک و کاملا علاقه به خرید وسایل بهتر داریم و این همان فقر کاذبی است که در ذهن های ما شکل گرفته است.
این استاد دانشگاه بالا بودن سرانه مصرف در سوخت، آب و برق رتبه اول استفاده از وسایل آرایشی ورتبه بالا در جراحی های زیبایی در منطقه را از دیگر بحران های پیش رو در خصوص عدم شکل گیری ازدواج مناسب و به هنگام دانست و افزود: شاید بسیاری از شما نام ماشین پورشه را شنیده باشید این ماشینی است که آخرین قیمت پلاک گذاری شده آن در کشور یک میلیاردو 200 میلیون تومان می باشد اما شاید جای تعجب نداشته باشد که کمپانی پورشه از ایران به دلیل اینکه پرخریدترین کشور در خرید این ماشین از این کمپانی است تشکر می کند آیا به واقع وضع اقتصادی ملت ما بد است و ما برای بچه دار شدن انگیزه های غربی پیدا کردیم تا انگیزه های اسلامی.
وی با بیان اینکه به کار بردن این مفهوم که بارداری ما ناخواسته بوده است در ادبیات دینی جای ندارد گفت: در ا دبیات دینی ما باروری ناخواسته وجود ندارد و این ادبیات باید از گفتار ملت ما حذف گردد زیرا ما تنظیم کننده زندگی نیستیم و تمام باروری ها خداخواسته است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه چه کسی گفته است دنیا جای راحتی است به آیه قرآن که لقد خلق الانسان فی کبد اشاره کرد و افزود: پیامبر گرامی اسلام فرموده اند دنیا جای سختی است و فرزند مرزعه دنیا و آخرت است چرا مردم ما مانند مردم غرب برای فرزندآوری خود به دنبال انگیزه های غیراسلامی هستند در حالی که خداوند در قرآن بارها اشاره فرموده اند که برکت فرزند و زن به همراه آنها به صورتی که مشاهده نمی شود وارد دارای مرد می گردد.
وی در پایان با بیان اینکه مولا علی (ع) در نامه 31 نهج البلاغه خطاب به فرزندشان می فرماید تو پاره وجود من و بلکه استمرار وجود منی بیان کرد: پیامبر اکرم (ص) می فرماید با سه تبصره انسان می تواند پس از مرگش در اعمال حسنه خود بیفزاید اول صدقه جاری دوم معلم نافع و در انتها فرزند صالح و این است که باید تغییر عظیم در گرش به خواب رفته مردم خود ایجاد کنیم تا در آینده دچار مشکلات عمده نداشتن فرزند از جمله مشکلات امنیتی، اقتصاد، اجتماعی و سیاسی نشویم.