آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۴۱۵۸

اولین گاومیش شبیه‌سازی‌شده جهان از طریق سزارین به دنیا آمد

دانشمندان چینی اولین گاومیش شبیه‌سازی‌شده جهان را از طریق سزارین در تبت به دنیا آوردند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان چینی با موفقیت یک گاومیش شبیه‌سازی شده را از طریق سزارین (بخش C) به دنیا آوردند. این بچه گاومیش که در ۱۱ ژوئیه متولد شد، در یک پایگاه اصلاح نژاد در شهرستان دامشونگ، جنوب غربی تبت - که به عنوان منطقه خودمختار شیزانگ چین نیز شناخته می‌شود - پرورش یافت.

گزارش شده است که این گوساله در هنگام تولد ۷۳.۹ پوند (۳۳.۵ کیلوگرم) وزن داشته است که از اکثر نوزادان یاک سنگین‌تر است. این گوساله که کاملاً سیاه است، در سلامت کامل به سر می‌برد و قادر به راه رفتن بدون هیچ مشکلی بوده است.

این تولد نشان‌دهنده پیشرفت علمی قابل توجهی در پرورش دام، به ویژه در محیط‌های مرتفع مانند تبت است. یاک‌ها برای اقتصاد و محیط زیست محلی حیاتی هستند و گوشت، شیر، حمل و نقل و سوخت (از مدفوع) را برای جوامع ساکن در فلات چینگهای-شی‌زانگ فراهم می‌کنند.

محققان گزارش می‌دهند که خود فرآیند شبیه‌سازی با استفاده از شبیه‌سازی سلول سوماتیک انجام شده است. این فرآیندی است که در آن DNA از یک سلول بدنی (سوماتیک) به یک سلول تخمک که هسته آن برداشته شده است، وارد می‌شود.

اولین گاومیش کلون شده در چین

محققان همچنین از انتخاب کل ژنوم استفاده کردند، روشی که به شناسایی و تکثیر حیوانات با صفات ژنتیکی مطلوب مانند اندازه و تولید شیر کمک می‌کند.

این پروژه در سال ۲۰۲۳ توسط محققان دانشگاه ژجیانگ در شرق چین که رهبری کار علمی را بر عهده داشتند، آغاز شد. سایر ذینفعان شامل فرمانداری شهرستان دامشونگ و مؤسسه زیست‌شناسی فلات در شیزانگ بودند.

هدف اصلی، ارتقای کیفیت نژاد‌های گاومیش با قوی‌تر، پربارتر و مقاوم‌تر کردن آنها در برابر بیماری‌ها بود. همچنین، دستور کار، کمک به ایجاد یک سیستم اصلاح نژاد مدرن متناسب با شرایط منحصر‌به‌فرد زمین‌های مرتفع تبت بود.

یاک‌ها برای زندگی در فلات تبت، جایی که هزاران سال اهلی شده‌اند، ضروری هستند. توانایی آنها برای زنده ماندن در جایی که اکثر دام‌ها نمی‌توانند زنده بمانند، آنها را برای امنیت غذایی در منطقه حیاتی می‌کند.

آنها همچنین حیوانات باربر ضروری (معروف به حیوانات بارکش) برای حمل و نقل مواد در سراسر توپوگرافی ناهموار برای مردم محلی هستند. به همین دلیل، آنها نقش حیاتی در فرهنگ و اقتصاد منطقه ایفا می‌کنند و از سبک زندگی سنتی گله‌داری حمایت می‌کنند.

علاوه بر این، آنها با چرای پایدار و کمک به حفظ تعادل علفزار‌ها در این محیط منحصر‌به‌فرد در ارتفاعات بالا، به اکوسیستم فلات کمک می‌کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار