به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، محمدرضا محمدی روز گذشته در نشست خبری با عنوان «تغذیه با شیر مادر یک عمر سلامتی» بیان داشت: پرسنل دانشگاه علوم پزشکی گلستان در سال دو تا سه بار دوره آموزش تغذیه با شیر مادر را طی می کنند که در مراکز بهداشت آن را به مادران آموزش دهند.
وی افزود: سعی ما در استان بر این بود میزان عمل سزارین را کاهش دهیم تا به تبع آن میزان شیردهی مادران افزایش پیدا کند؛ چرا که سزارین احتمال اختلالات شیردهی را به دلیل بی حالی نوزاد و مادر افزایش می دهد.
جلوگیری از مرگ یک میلیون نوزاد در سال بوسیله شیر مادر
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان تاکید کرد: تغذیه با شیر مادر فواید زیادی دارد که یکی از آنان جلوگیری از مرگ و میر نوزادان است در واقع شیر مادر از مرگ یک میلیون نوزاد در سال جلوگیری می کند.
محمدی تصریح کرد: در نوزادان شیر مادر خوار احتمال ابتلا به مرگ ناشی از عفونت تنفسی تا چهار برابر و مرگ ناشی از عفونت های اسهالی از شش تا 25 برابر کاهش می یابد.
خطر ابتلا به سرطان پستان با شیردهی کمتر می شود
وی با بیان اینکه مرگ و میر نوزادان تا 13 درصد در اثر استفاده از شیر مادر کاهش می یابد، گفت: شیردهی مادران میزان خون ریزی، سرطان پستان، تخمدان و آندومتری را در آنان کاهش می دهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اشاره به دیگر فواید شیردهی برای مادران خاطرنشان کرد: مادرانی که به نوزاد خود شیر می دهند از تناسب اندام بهتری برخوردار می شوند؛ چرا که از چربی های اضافه بدن در شیردهی استفاده می شود.
محمدی گفت: در برخی بیمارستان ها آموزش های خاص شیردهی و مراقبت های خاص نوزاد انجام می گیرد که در استان گلستان بیمارستان دولتی صیاد شیرازی شهر گرگان و دو بیمارستان خصوصی به این قابلیت ها مجهز شدند که پروتکل 10 ماده ای خاصی را عملی می کنند.
وی در پایان به اجرای طرح تحول نظام سلامت در استان اشاره و تصریح کرد: از هشت آیتم طرح تحول نظام سلامت شش آیتم آن در استان با پیشرفت قابل ملاحظه ای اجرا شده که رضایتمندی عمومی را نیز در پی داشته است./220ب2/