به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، مسئول بخش جنين شناسي مركز پزشكي تشخيص و درمان ناباروري دانشگاه علوم پزشكي كردستان با اعلام خبر انجام نخستين لقاح آزمايشگاهي در مركز ناباروري كردستان گفت:با راهاندازي فازدوم ، در حال حاضر بيش از 90 درصد پروتكلهاي درمان ناباروري در داخل استان قابل انجام است.
محمد جعفر رضايي، با اشاره به اينكه مركز پزشكي تشخيص و درمان ناباروري استان واقع در بيمارستان بعثت سنندج از سال گذشته با مشاركت يكي از خيرين و سرمايهگذاري دانشگاه راه اندازي شده است، گفت: فاز اول اين مركز كه شامل IUI بود در سال گذشته راه اندازي شد و اكنون نيز فاز دوم آن يعني لقاح آزمايشگاهي در محيط كشت ICSI/IVF راه اندازي شد.
وی همچنين از راه اندازي بخش PGD جهت ارائه خدمت به زوجين نابارور داراي مشكلات ژنتيكي در مركز پزشكي تشخيص و درمان ناباروري كردستان در سال آينده خبر داد و گفت : با راه اندازي اين بخش تمامي پروتكلهاي درمان ناباروري در استان قابل انجام خواهد بود.
مسئول بخش جنين شناسي مركز پزشكي تشخيص و درمان ناباروري دانشگاه در ادامه تصريح كرد: تا كنون مشكلات ناباروري بيش از 50 درصد زوجين مراجعه كننده به اين مركز مرتفع شده است.
رضايي اذعان داشت: مشاوره تخصصي زنان و مردان و ژنتيك ، تلقيح داخل رحمي اسپرم آماده سازي شده ، لقاح آزمايشگاهي ،تزريق درون سيتوپلاسمي اسپرم آمادهسازي شده به تخمك بالغ ميكرواينجكشن، ليزر هچينگ ، تشخيص ژنتيكي قبل از لانهگزيني جنين PGD ، نگهداري و فريز گامتها و جنين در ازت مايع از خدمات ارائه شده در اين مركز ميباشد .
به گفته وي، بر اساس تحقيقات صورت گرفته حدود 15 درصد مردم جامعه داراي مشكلات ناباروري هستند.