
رئیس دانشگاه پیامنور: جامعه قرآنی با استناد به قرآن تابآوری مردم را افزایش دهد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدهادی امینناجی در مورد حمله رژیم صهیونیستی به کشور، دوران آتشبس پس از این حملات و وظایف جامعه قرآنی در این شرایط گفت: مسلمانان از صدر اسلام تاکنون همواره با نگاه توحیدی و توجه به ذات ربوبی در همه امور و در مواجهه با مخاطرات و صحنههای کارزار، فتح و مقاومت را از خداوند متعال طلب کرده و از آنجا که خود را بنده خداوند متعال دانسته و میدانند، لذا در این راه همه اسباب و مسببات را نیز به مثابه جنود الهی قلمداد میکنند.
تلاش جامعه قرآنی برای استحکام پیوند مردم با قرآن
وی ادامه داد: بیشک این تلقی در میان جامعه قرآنی از اهمیت و جایگاه بسزایی برخوردار است و در عین حال که پیوند و ارتباط خود را با حضرت حق و کلام الهی به شکل مستمر حفظ میکنند، در مواجهه با مصائب و بروز مشکلات خصوصاً مشکلاتی نظیر جنگ، علاوه بر پایبندی خود، در تلاش هستند، پیوند میان مردم و قرآن را نیز مستحکم کنند.
رئیس دانشگاه پیام نور تصریح کرد: بر این اساس و در راستای ایجاد این پیوند محکم و قوی میان مردم و قرآن، ضرورت دارد، مطابق فرهنگ قرآن در میان جامعه، علاوه بر بشارت پیروزی و فتح که طبق آیات قرآن به مسلمین نوید داده شده، آحاد مردم را نسبت به بروز برخی احتمالات در این مسیر و رسیدن به پیروزی و فتح نیز متوجه سازند، چرا که رسیدن به این هدف بزرگ به راحتی محقق نشده و قطعاً اُفتوخیزهایی به همراه خواهد داشت.
مقاومسازی روانی و فرهنگی مردم
وی ادامه داد: بر همین اساس در خلال برگزاری نشستها و محافل قرآنی یا اجرای پویشهای مردمی باید به مقاومسازی فرهنگی و روانی مردم در راستای افزایش تابآوری جامعه با توجه به آموزههای قرآن کریم عنایت داشت؛ به نظر میرسد برگزاری نشستهای قرآنی که در آن آیات بیان شود یا به شرح تاریخی غزوات پیامبر (ص) که همواره با فتح و پیروزی نیز همراه نبوده، بلکه گاه محل ابتلا و آزمون مسلمانان بوده، پرداخته شود، خالی از لطف نباشد.
دکتر امینناجی با تأکید بر اینکه جنگ، مقاومت و نبرد همیشه دارای سختیها و نقایصی بوده است، گفت: وظیفه بخشهای مختلف حاکمیت کاستن از خسارتهای مادی و منابع انسانی جنگ است، هر چند همواره باید به این نکته تأکید شود که حفظ جان تک تک افراد حائز اهمیت است، اما در این راستا باید در جهت تقویت روحیه شجاعت، شهامت و سلحشوری اقشار مختلف جامعه نیز اقدامات مؤثری صورت گیرد.
شهامت، شجاعت و شهادت ۳ ضلع مقاومت قرآنی
وی تأکید کرد: قرآن کریم نقص در اموال و نفوس را از جمله موارد ابتلا و امتحان الهی معرفی میکند و تأکید دارد، وقوع آن برای محک خوردن میزان و درجه ایمان و اعتقاد انسانها به ویژه مؤمنان است. به همین دلیل لازم است عموم مردم و به ویژه جامعه قرآنی با استناد به قرآن و آموزههای الهی با انجام مجموعه امور فرهنگی سعی در تقویت روحیه جامعه و تزریق مفاهیمی همچون شهامت، شجاعت و حتی شهادت به عنوان مرتبه غایی خوشبختی و عاقبت بخیری مردم داشته باشند.
این کارشناس علوم قرآن و حدیث اظهار کرد: البته این به معنای تبدیل شدن آنها به مواضعی خنثی و منفعل در برابر هجمه دشمن نیست، اینگونه نیست که بگوییم، چون باید مردم خود را تسلیم سرنوشت و تقدیر بدانند، پس دست روی دست بگذارند و ببینند چه پیش خواهد آمد، همه به ویژه جامعهای که مجهز و مسلح به سلاح قرآن است، باید به حفظ جان انسانها توجه ویژهای داشته و به تک تک آنها در مواضع مختلف چگونگی مقابله و حفظ جان در هنگام خطرات را آموزش دهند.
وی افزود: بیتردید قرآن و آموزههای اسلامی از رهگذر مواجهه همیشگی جبهه توحید و کفر، همواره ضرورتهای مقابله با کفر را به عنوان یک اصل مدنظر داشته و دارد، وظیفه جامعه قرآنی و افراد اهل فن است که در این ایام و بهویژه در زمان آتشبس، ضرورتهای مقابله با کفر و خطراتی که ممکن است در این مواجهه برای جان و مال و نوامیس جبهه خودی به وجود آید، بیان کرده و مراقبت از جان آنها را با استناد به منابع و مراجع قرآنی تبلیغ و ترویج کنند.
آتشبس، مرحله دیگری از جنگ است؛ جنگ با روان مردم
امینناجی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی که آتشبس برقرار شده و فعلاً از جنگ تسلیحاتی خبری نیست، دشمن بیکار نخواهد نشست، گفت: در این اوضاع و شرایط شاهد بروز جنگ رسانهای دشمن هستیم و همانطور که اشاره شد یکی از اهداف آنها تخریب اذهان عمومی و صدمه و لطمات روانی به جبهه ایران اسلامی است. در چنین شرایطی باید با استناد به آیاتی همچون آیه ۶ سوره مبارکه «حجرات» عمل کنیم که میفرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ جَاءَکُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَیَّنُوا أَنْ تُصِیبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَىٰ مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِینَ» (ای کسانی که ایمان آوردهاید! اگر فاسقی برای شما خبری آورد، درستی آن را بررسی کنید، مبادا از روی نادانی به گروهی آسیب برسانید و پشیمان شوید.). باید سعی بر آن داشته باشیم تا خود را تحت تأثیر هر نوع خبری قرار نداده و تا نسبت به صحت و درستی آن خبر اطمینان حاصل نکردهایم، در نشر آن جانب احتیاط را رعایت کنیم.
رئیس دانشگاه پیام نور در پایان گفت: در اوضاعی که شاهد جنگ رسانهای دشمن هستیم به شکل فهرستوار باید نکاتی را مورد توجه داشته باشیم که عبارتند از «مردم به دنبال حقیقت هستند و میخواهند واقعیت روایتها را بدانند»، «دشمن به دنبال کاهش روحیه مردم است»، «رسانهها در سرعت اطلاعرسانی میتوانند موفق باشند»، «مردم به هر خبر که میشنوند و یا منتشر میشود با دیده دقت و عنایت مواجه شوند» و «تبیین خبر ضرورت امروز و اعتلای سواد رسانهای نیاز جدی است».