معاون ساماندهی امور جوانان در وزارت ورزش گفت: در ایران به طور میانگین 20 درصد از ازدواجها تبدیل به خانواده گسسته میشوند و 56 درصد ازدواجها در شمیرانات به طلاق میانجامد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، محمود گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان در وزارت ورزش و جوانان در همایش مراسم روز جهانی جمعیت با اشاره به اینکه مهمترین بحث در جمعیت این است که به جای استفاده ازمکانیزمهای تشویقی یا تنبیهی باید راهکارهای فرزندآوری و تسهیل ازدواج را فراهم کرد گفت: باید راهکارهایی عملی و کاربردی در این حوزه اجرایی شود که با سیاستهایی که خوشبختانه در حال حاضر در وزارت ورزش در حال اجراست امیدواریم محقق شود.
معاون ساماندهی امور جوانان در وزارت ورزش ادامه داد: خانواده در شرایط کنونی در جهان دچار بحران جدی است و از حدود سی سال پیش این بحران خانواده را در تمام دنیا شاهد هستیم و صاحبنظران همواره به این موضوع تاکید کرده اند که با فروپاشی خانواده سنتی روبرو هستیم.
وی افزود: کارشناسان مسائل اجتماعی در غرب با تئوریزه کردن این مسئله که خانواده سنتی کارکرد خود را از دست داده معتقدند جایگزینهای دیگری باید ارائه شود و الگوی پیشنهادی آنها نیز خانواده همجنسگرا است.
گلزاری در ادامه بیان داشت: بیرغبتی جوانان به ازدواج، افزایش سن ازدواج، خانوادههای آشفته همسرآزاری طلاقهای عاطفی و افزایش خیانت متاسفانه روز به روز در حال افزایش است که باید راهکار جدی برای آن اندیشیده شود.
وی در ادامه تصریح کرد: در ایران به صورت میانگین بیست درصد ازدواجها تبدیل به خانواده گسسته میشود و در شمیرانات 56 درصد ازدواج ها به طلاق منجر میشود.
معاون ساماندهی امور جوانان در وزارت ورزش در ادامه اظهار داشت: بیست درصد خانوادهها در ایران در کمتر از پنج سال منجر به طلاق میشود و متاسفانه خانوادههای آشفته بیش از خانوادههای گسسته در ایران وجود دارد.
وی افزود: قرآن همواره تاکید جدی بر این موضوع داشته است که هدف خانواده فرزندآوری و دیگر مزایای خانواده از فایدههای ازدواج است و با کنار هم قرار دادن آیههای سورههای فرقان و رم میبینیم که تاکید شده خانواده یک آیت الهی است که زمینه فطری دارد و نابودشدنی نیست و از ابتدای تاریخ با وجود بحرانهایی که داشته از بین نرفته است.
گلزاری در ادامه تاکید کرد: بسیاری از برنامههای تولید ماهوارهای خانوادهها را به صورتهای مختلف تضعیف میکند و مشکل ما در واقع این است که جوانان نگاه مثبتی نسبت به خانواده ندارند و حتی متاسفانه برخی برنامههای ضعیف دینی باعث سست شدن پایگاههای خانواده میشود.
وی ادامه داد: مسئله اصلی ما پایداری خانواده است و مسئلهای که باید به آن توجه شود بارداری و فرزند در خانواده است که بسیار مهم است و لازم است تشویقهای جدی در کنار فراهم آوردن تسهیل ازدواج فراهم شود چرا که اگر خانواده به درستی تشکیل شود به طور طبیعی زن و مرد سالم به سمت فرزندپروری میروند.
معاون ساماندهی امور جوانان در وزارت ورزش در ادامه اظهار داشت: البته نباید در این زمینه ها سیاهنمایی شود و در هر محیطی و هر جایی نباید هر مطلبی عنوان شود چرا که متاسفانه امروز ترس از ازدواج را در جوانان بسیار مشاهده میکنیم و قبل از ازدواج مشکل جدی ما فرار از ازدواج جوانان است که فصل بزرگی را تشکیل میدهد.
وی افزود: نازپروری جوانان قبل از ازدواج میتواند یکی از عوامل این موضوع باشد که میتوانیم با برخی راهکارها نظیر بیان کردن برکات و فواید خانواده و از بین بردن هر نوع عاملی که خانواده را در ذهن جوانان منفی شکل دهد با آن مقابله کنیم و بدانیم روشهای قبلی امروز جواب نمیدهد نه به این معنا که آنها بد است اما قطعا کافی نیستند.
بیش از صد سایت همسریابی غیرقانونی و غیراخلاقی در ایران فعالیت میکنند
گلزاری در ادامه با اشاره به فعالیت صد سایت همسریابی غیرقانونی در کشور گفت: این سایتها نه تنها غیرقانونی هستند بلکه غیراخلاقی هستند که باید با دیدگاهی جدی از فعالیت آنها جلوگیری کرد.
وی افزود: تفکیک جنسیتی در دانشگاهها کار اشتباهی است و اگر قرار باشد تفکیک جنسیتی در دانشگاه جلوی مشکل اخلاقی را بگیرد پس در دبیرستانها نباید مشکلاتی که امروز میبینیم را مشاهده کنیم و مسئله این است که باید فکر دیگری در این زمینه کرد.
معاون ساماندهی امور جوانان در وزارت ورزش تصریح کرد: مسئله و مشکل بعدی جوانان ما همسرگزینی است که متاسفانه 50 درصد طلاقها نتیجه انتخاب نامناسب بوده است و از میان 160 هزار طلاقی که سالیانه متاسفانه ثبت میشود اغلب در سنین جوانی و 50 درصد نیز در 5 سال اول زندگی است.
وی افزود: در یک بررسی کارشناسی در این زمینه به 14 مشکل اساسی برخورد کردیم که میتوان از آنها نظیر ناامنی اجتماعی، افسردگی، اضطراب و نگاه منفی به جامعه اشاره کرد.
50 درصد ازدواجها در آمریکا ازدواج دوم است
گلزاری در ادامه بیان داشت: در آمریکا براساس تحقیقاتی که انجام شده 50 درصد ازدواجها مربوط به ازدواجهای دوم است و ما نیز باید فرهنگسازی کنیم که ازدواج با افراد مطلقه و زنان بیوه نه تنها منعی ندارد بلکه سفارش دینی ما است و باید برنامهریزی جدی برای بازگشت مطلقهها به زندگی مجدد انجام شود.
معاون ساماندهی امور جوانان در وزارت ورزش با اشاره به سیاستهای ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد: ما همه مسئول فرهنگ سازی در جامعه هستیم و باید با این تفکر جاهلی که کسی که قبلا ازدواج کرده نمیتواند زندگی مجدد مناسبی داشته باشد برخورد فرهنگی کنیم.