
محمدخانی: ۴۰۰ واحد مسکونی آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه نیاز به تخریب کامل دارند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران درباره روند بازسازی واحدهای مسکونی آسیب دیده در جنگ توضیح داد: در پی حمله رژیم صهیونیستی به ایران که منجر به آسیبدیدگی شمار زیادی از واحدهای مسکونی در شهر تهران شد، شهرداری با همکاری دولت مجموعهای از اقدامات فوری و برنامهریزیشده را برای ساماندهی وضعیت ساکنان و بازسازی املاک آغاز کرده است. بر اساس بررسیهای میدانی، در مجموع حدود هشت هزار و ۲۰۰ واحد ساختمانی آسیب دیدهاند که از این میان، ۵۰۰ واحد نیازمند مقاومسازی سازهای، ۴۰۰ واحد نیازمند تخریب و نوسازی کامل و باقیمانده دچار آسیبهای جزئی بودهاند.
سخنگوی شهرداری تهران در ادامه گفت: در مرحله نخست پس از وقوع حادثه، و برای جلوگیری از نگرانی شهروندان، شهرداری تهران حدود هزار و ۲۰۰ نفر از خانوادههای آسیبدیده را بهطور موقت در ۱۱ هتل سطح شهر اسکان داد. این اقدام با هدف ایجاد آرامش روانی، حفظ کرامت شهروندان و فراهمسازی فرصت تصمیمگیری بهتر برای انتخاب یکی از مسیرهای اسکان موقت صورت گرفت.
وی افزود: ساختمانهایی که دچار آسیبهای جزئی شدهاند، ظرف مدت سه ماه به شرایط سکونت بازخواهند گشت اما ۹۰۰ واحدی که نیازمند تعمیرات اساسی و یا بازسازی هستند، در اولویت رسیدگی و حمایت قرار گرفتهاند. مسئولیت مستقیم بازسازی این املاک بر عهده دو نهاد سازمان نوسازی و شهرداری تهران است که وظیفه مقاومسازی فنی و سازهای ۵۰۰ ملک را بر عهده دارند و پیمانکاران معتبر شهری که عملیات تخریب و نوسازی ۴۰۰ ملک باقیمانده را انجام میدهند.
محمدخانی با اشاره به نحوه اسکان آسیبدیدگان عنوان کرد: با توجه به اینکه فرآیند مقاومسازی یا نوسازی این املاک ممکن است به طول بیانجامد، شهرداری تهران برای اسکان موقت مالکان، سه مسیر مشخص در نظر گرفته است؛ نخست، پرداخت کمکهزینهای در حدود یک میلیارد و پانصد میلیون تومان به خانوادهها تا بتوانند به صورت مستقل نسبت به رهن یا اجاره یک ملک جایگزین اقدام کنند. دوم، واگذاری املاک آماده بهرهبرداری متعلق به شهرداری مناطق است که به صورت رایگان و موقت در اختیار ساکنین قرار میگیرد. در این خصوص، مالکین با حضور در محل، امکان بازدید و انتخاب واحد مناسب خود را خواهند داشت و در نهایت، برخی پیمانکاران پروژههای نوسازی که دارای املاک آماده تحویل هستند، این امکان را فراهم کردهاند که واحدهایی را برای اسکان موقت در اختیار مالکین قرار دهند؛ به گونهای که همزمان با آغاز بازسازی ملک اصلی، سکونت در این واحدهای نوساز صورت گیرد.
وی درادامه توضیح داد: برای ساماندهی بهتر این فرآیند، در تمامی ۱۲ منطقه شهری دارای ملک آسیبدیده، ستادهای بازسازی تشکیل شده است. شهرداران مناطق با حضور میدانی در محل املاک آسیبدیده، به صورت مستقیم با مالکین گفتوگو کرده و جلساتی برای تعیین تکلیف شرایط هر پرونده برگزار کردهاند. از سوی دیگر، تماسهای تلفنی نیز برای پیگیری روند تکمیل پروندهها برقرارشده است.
محمدخانی در ادامه گفت: در خصوص پروژههای تخریب و نوسازی کامل، شهرداری تهران تمامی مجوزها و پروانههای ساختمانی را بهصورت رایگان و در سریعترین زمان ممکن صادر خواهد کرد. همچنین برای تأمین منابع مالی پیمانکاران، تا سقف ۴۰ الی ۴۵ درصد تراکم مازاد به این پروژهها اختصاص داده میشود.
سخنگوی شهرداری تهران تاکید کرد: تمام این خدمات از کمکهزینه رهن گرفته تا صدور پروانه و واگذاری ملک موقت برای مالکین کاملاً رایگان خواهد بود. هدف اصلی آن است که هیچیک از ۹۰۰ خانواده نیازمند، بدون سرپناه نمانند و بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن به زندگی عادی خود بازگردند. عملیات بازسازی نیز با بهرهگیری از ظرفیت سازمان نوسازی و پیمانکاران باسابقه، به شکلی تخصصی، فنی و سریع انجام خواهد شد.
منبع: ایسکا نیوز