عضو هیات علمی گروه فرآوری مواد غذایی پژوهشکده صنایع غذایی فرآوری آجیل و خشکبار با روشهای غیر اصولی را سبب از بین رفتن ارزش غذایی آنها دانست و گفت: در حال حاضر پروژههای تحقیقاتی در این زمینه در دستور کار پژوهشکده قرار دارد.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر علیرضا صادقیابا بیان اینکه مغزها منبع بسیار غنی از ویتامینهای A و E و املاحی چون فسفر، منگنز، کلسیم، آهن و سلنیوم هستن، افزود: علاوه بر آن این مواد غذایی دارای اسیدهای چرب ضروری امگا-3 و امگا-6 هستند که در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی ارزشمندتر است.
عضو هیات علمی گروه فرآوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی ادامه داد: روشهای قدیمی فرآوری نظیر نمک سود کردن، خشک کردن و دیگر مواردی از این قبیل مواد مغذی آجیل و خشکبار را از بین برده و در برخی موارد با تولید ترکیبات مضر سلامتی مصرف کننده را به خطر میاندازند به گونهای که افزودن بیش از حد نمک به پوسته بیرونی برخی از انواع آجیل و خشکبار برای فرآوری سبب افزایش فشار خون شده که خود عوارض متعددی را برای مصرف کننده ایجاد میکند.
وی با تاکید بر آنکه در برخی موارد فرآوری با روشهای غیر علمی و سنتی سبب فساد و مسمومیت این دسته از مواد غذایی میشود، ادامه داد: از آن جمله میتوان به مسمومیتهای غذایی ناشی از آلوده شدن آجیل و خشکبار با سموم قارچی نظیر آفلاتوکسین اشاره کرد که مصرف آن عوارض جدی از جمله ابتلا به سرطان را به دنبال دارد.
صادقیان با اشاره به پایین بودن بازده اقتصادی روشهای سنتی فرآوری آجیل و خشکبار خاطر نشان کرد: روشهای سنتی از آنجایی که بازده پایینی به لحاظ حفظ مواد مغذی و بهره وری انرژی داشته و سبب هدر رفتن بخشی از ماده خام میشوند، از نظر اقتصادی صرفه مناسبی نداشته و سبب پایین آمدن سود بالقوه این صنعت میشوند.
وی با بیان اینکه انجام پژوهشهای کاربردی در زمینههای مختلف فرآوری و بستهبندی خشکبار، یادآور شد: از جمله طرحهای انجام گرفته در پژوهشکده میتوان به انجام تحقیقات کامل در زمینه فرآوری و بستهبندی پسته و زرشک اشاره کرد.