آخرین اخبار:
کد خبر:۳۳۴۰۴۷

کلافی سردرگم به نام سند ملی راهبرد انرژی

قانون برنامه پنجم توسعه در دی‌ماه سال ۸۹ به تصویب رسید و براساس زمان‌بندی فوق، سند ملی راهبرد انرژی می‌بایست تا تیرماه ۹۰ در دولت نهایی شده و سپس در مجلس مصوب شود؛ اما همچنان با گذشت حدود سه سال از این مهلت قانونی، هیچ خروجی قابل ذکری از سند ملی راهبرد انرژی از دولت بیرون نیامده است و به مجلس نرسیده است

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، براساس سند چشم‌انداز 20 ساله کشور، جامعه ایران باید در سال 1404 جایگاه اول اقتصادی، علمی ‌و فناوری در سطح منطقه باشد. مطمئنا با توجه به جایگاه انرژی در تعیین رفتار و سیاست کشورهای مختلف در سطح بین‌المللی، رسیدن به این هدف بدون داشتن یک استراتژی حساب‌شده و کارآمد در این زمینه امکان‌پذیر نخواهد بود. تدوین و اجرای طرح جامع انرژی که چند سالی است جدی‌تر از گذشته در دستور کار مسئولین کشور قرار گرفته است، راهکاری است که  می تواند به تحقق این استراتژی کمک کند. در این راستا در بند «ب» ماده 125 قانون برنامه پنجم توسعه به تدوین این طرح اشاره شده است و دولت مکلف گردیده است که سند ملی راهبرد انرژی کشور را برای یک دوره زمانی بیست‌ و پنج ساله ظرف حداکثر شش ماه پس از تصویب برنامه پنجم توسعه تهیه کند و به‌ تصویب مجلس شورای اسلامی برساند. همچنین براساس تبصره این بند، وزارتخانه‌های نفت و نیرو موظف شده‌اند با همکاری سایر دستگاه‌ها «برنامه اجرائی طرح جامع انرژی کشور» را ظرف دوازده ماه پس از تصویب قانون سند ملی راهبرد انرژی کشور تهیه کرده و به تصویب هیأت ‌وزیران برسانند.


قانون برنامه پنجم توسعه در دی‌ماه سال 89 به تصویب رسید و براساس زمان‌بندی فوق، سند ملی راهبرد انرژی می‌بایست تا تیرماه 90 در دولت نهایی شده و سپس در مجلس مصوب شود؛ اما همچنان با گذشت حدود سه سال از این مهلت قانونی، هیچ خروجی قابل ذکری از سند ملی راهبرد انرژی از دولت بیرون نیامده است و به مجلس نرسیده است. این در حالی است که تا زمانی که چشم‌انداز کشور در زمینه انرژی در طی یک استراتژی حساب شده‌ ترسیم نگردد، نمی‌توان در هیچ یک از حوزه‌های اقتصادی و خصوصاً انرژی برنامه‌ریزی بلندمدت کرد. شاید یکی از علل کند بودن پیشرفت کشور در زمینه فناوری‌های نو و حتی توسعه صنعتی کشور، نیز همین مسئله باشد زیرا که سرمایه‌گذار نمی‌داند برنامه کلان و بلندمدت کشور در حوزه انرژی چیست و در کدام زمینه می‌تواند سرمایه‌گذاری کند.


موارد فوق سبب شد تا در پرونده‌‌ای ویژه با عنوان «کلاف سردرگم!» به بررسی «روند تدوین طرح جامع انرژی و سند ملی راهبرد انرژی کشور» بپردازیم. در این راستا با دو تن از کارشناسان صاحب‌نظر حوزه انرژی به نام‌ غلامحسین حسن‌تاش و جواد کی‌پور به گفت‌و‌گو نشستیم تا اهمیت این طرح و اولویت آن را از نگاه آنان جویا شویم. حسین امیری‌خامکانی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و رئیس کارگروه پیگیری تدوین طرح جامع انرژی در مجلس و حامد حوری‌جعفری، یکی از مسئولین ارشد تدوین این طرح در موسسه بین المللی مطالعات انرژی اشخاص دیگری بودند که سراغ آنها رفتیم و زوایای مختلف کار و میزان پیشرفت تدوین طرح جامع انرژی و سند ملی راهبرد انرژی را از آنها جویا شدیم. مشروح مصاحبه‌های این افراد و سایر بخش های پرونده «کلاف سردرگم!» از اینجا قابل دسترسی برای عموم مخاطبان می‌باشد. فایل کامل این پرونده نیز در زیر آمده است:

 

عیار آنلاین/ کلاف سردرگم

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار