آخرین اخبار:
کد خبر:۳۳۵۴۰۱
حجت الاسلام بحرینی در طرح ولایت خراسان رضوی:

دانشجویان بهره وری را پایش کنند/ اقتصاد مقاومتی تبدیل به گفتمان شود

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه با شرایط فعلی اقتصاد، روند رو به رشدی نخواهیم داشت، گفت: باید اقتصاد مقاومتی تبدیل به گفتمان شود و در این راه، دانشجویان در هر رشته‌ای بهره وری را مورد پایش قرار دهند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام بحرینی شب گذشته در جمع دانشجویان بسیجی در ششمین دوره طرح ولایت خراسان رضوی در اردوگاه امام رضا(ع) مشهد، با بیان اینکه گفتن و شنیدن در موضوع اقتصاد مقاومتی انجام یک تکلیف است،گفت: مقام معظم رهبری بارها این مفهوم را مطرح کرده‌اند و در جمع دانشجویان نیز فرمودند«که شما دانشجویان اقتصاد مقاومتی را تدوین علمی و آکادمیک کنید» این تکلیفی است که مقام معظم رهبری به دوش ما گذاشته‌اند.

 

وی با اشاره به آیه 112 سوره نحل که سرگذشت یک قوم را بیان می کند، اشاره و بیان داشت: از این آیه خداوند یک قوم را در دو شرایط متفاوت زندگی مثال می‌زند که در شرایط اول در امنیت و اطمینان خاطر زندگی کرده و به زبان امروز بدون هر گونه قحطی و تورم زندگی می کردند و برای مقدار برنج و روغن نیاز نبود در صف بایستند.

 

این نماینده مجلس ادامه داد: در حالت دوم این قوم در قحطی و سختی کسب روزی می کردند، امنیت از آنان دور شده بود و در ترس ناامنی قرار داشتند. حال این سوال مطرح است که چه چیزی یک ملت را از شرایط بسیار مطلوب به شرایط نامطلوب و زشت تبدیل می‌کند.

 

بحرینی با اشاره به کفر نعمت از سوی این قوم بیان داشت: اگر بخواهیم شکر کردن را در معنای امروزی تطبیق دهیم این واژه معادل واژه بهره‌وری است؛ به این معنا که میزان استفاده از انرژی و خروجی ما متعادل باشد.

 

مبنای اقتصاد مقاومتی بازگو کردن واقعیت‌هاست

 

وی با یادآوری این موضوع که امروز ما جزء مصرف‌ترین ملت‌های دنیا هستیم، بیان داشت: مبنای اقتصاد مقاومتی بازگو کردن واقعیت‌هاست که منجر به ایجاد تحرک جمعی می‌شود.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان مثالی در خصوص تناسب مصرف انرژی و تولید محصول در کشورهای پیشرفته ادامه داد: شاخص شدت انرژی در ایران حدود 11 برابر میانگین جهانی است، به این معنا که در مقابل میزان مصرف انرژی، 13 برابر کمتر از کشورهای پیشرفته کالا تولید می کنیم.

 

حجت الاسلام بحرینی ادامه داد: نظام قیمت گذاری در کشور ما از ابتدا دچار نقص بوده و تولیدکننده ما احساس نمی کند که عملا به نظام اقتصادی آسیب وارد می‌کند؛ این در حالی است که اگر محصولات ما به لحاظ کیفیت در نقطه مطلوبی قرار داشت این شرایط به وجود نمی‌آمد.

 

وی به کمبود آب در کشور اشاره کرد و گفت: آب یکی از نهاده‌های مهم در هر کشور است و کشور ما به لحاظ بارندگی جزو کشورهای کم آب دنیا به شمار می‌رود. با آگاهی از این موضوع شاهد آن هستیم که در کشورهای دیگر به ازای مصرف هر یک متر مکعب آب یک کیلوگرم گندم تولید می‌شود؛ اما در ایران به ازای مصرف هر مقدار آب تنها 300 گرم گندم تولید می‌شود.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به سند چشم انداز 1404 اشاره کرد و گفت: ما در این سند بر خلاف سایر کشورها عدد و رقم قرار ندادیم .به تعبیر دیگر ما این سند را رتبه‌ای تعیین کردیم و مشخص شده در این سند ما باید در بین کشورهای منطقه اول باشیم.

 

بحرینی ادامه داد: مشخص کردن این رتبه در سند چشم انداز یعنی عمدا خود را در یک رقابت قرار دادیم. یعنی علاوه بر شناخت توانایی‌های خود لازم است که وسایل پیشرفت و امکانات سایر کشورها را نیز بشناسیم.

 

این نماینده مجلس با بیان اینکه ما تنها در حوزه تولید علم وضعیت مناسبی داریم، بیان داشت: زمانی ثروت ایجاد می‌شود که یک فرمول برای آن داشته باشیم تا زمانی که دانشگاه خود را از لحاظ علمی فربه کند و نتواند به مرحله تولید برساند آن علم، علمی مدفون خواهد ماند.

 

وی افزود: رهبرمعظم انقلاب به عنوان سکاندار اداره کشور ادامه حیات اقتصادی کشور را با وضعیت فعلی ناممکن دانستند و مطمئنا با چنین وضعیتی نمی‌توانیم به اهداف اقتصاد مقاومتی دست یابیم، ایشان تشخیص دادند که باید یک تحول در این مسیر به وجود آید که در واقع این نگاه، نگاهی استراتژیک است.

 

بانکداری ما ضد تولید است

 

حجت الاسلام بحرینی در خصوص نقش بانکداری در تولید یک کشورگفت: متأسفانه بانکداری ما ضدتولید است و با این بانکداری نمی‌توان تولید را افزایش داد. ما هر ساله از این بانک‌ها تعریف می‌کنیم و یک روز را به عنوان روز بانک داری اسلامی مشخص کرده‌ایم، انگار به مردم تلقین می‌کنیم که وضع ما خیلی خوب است در حالی که ما در اقتصاد عقب هستیم و این عقب ماندگی ما را زمین خواهد زد.

 

وی با تأکید بر اینکه امروز نیاز به نهضت بهره‌وری داریم بیان داشت: این نهضت نمی‌تواند دولتی باشد بلکه باید پایه‌های آن به دوش مردم باشد.

 

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسشی مبنی بر نقش دانشجویان در تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: هر دانشجو باید در هر حوزه‌ای که حضور دارد بهره وری را مورد پایش قرار دهد و از طرف دیگر به عنوان گروه مرجع جامعه باید این حساسیت را در دیگران ایجاد کند.

 

وی با بیان اینکه با نگاهی که هنوز در برخی وجود دارد نمی‌توان اقتصاد مقاومتی را محقق کرد خاطرنشان کرد: در اقتصاد مقاومتی باید ایجاد گفتمان کرد، یعنی همه مردم درد اقتصاد را بفهمند و برای آن تلاش کنند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار