حجت الاسلام طاهری، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص اما و اگرهای انتخاب اعضا هیأت نظارت بر مطبوعات مجلس شورای اسلامی گفت: طبق روال عادی وقتی یک ناظر می خواهد انتخاب شود، آیین نامه مشخص کرده است که مجلس چگونه باید عمل کند.
وی ادامه داد: در مورد نظارت بر مطبوعات و شورای نظارت بر صدا و سیما نیز چون هر دو مجموعه، مجموعه فرهنگی به حساب می آیند، طبق قانون کمیسیون فرهنگی باید نفراتی را برای این کار معرفی کند.
نماینده مردم گرگان گفت: در مکاتبهای هم که معاونت نظارت بر مجلس با کمیسیون فرهنگی داشت. و طبق آییننامه که میگوید کمیسیون مربوطه باید حداقل دو برابر تعداد نمایندگان، ناظر به جلسه علنی معرفی کند، کمیسیون فرهنگی نیز طبق قانون از کسانی که داوطلب بودند ثبت نام کرد و رای گیری نیز انجام شد و پس از آن نفرات اول و دوم مشخص، و آقای مطهری نیز نفر سوم شد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس عنوان کرد: آقای لاریجانی میگوید کمیسیون فرهنگی خلاف قانون عمل نکرده، ولی آیین نامه ابهام دارد و میشود بیشتر از دو نفر را معرفی کرد، اما روال همین بود که حداقل دو نفر مشخص شوند و از نظر کمیسیون فرهنگی هیچ ابهامی در این خصوص وجود ندارد.
وی اظهار داشت: آیین نامه شماره 218 دقیقاً مشخص کرده که کمیسیون تخصصی باید این دو نماینده ناظر را به مجلس معرفی نماید. در نامه معاون آقای لاریجانی نیز به همین مسأله اشاره شده است که برای نظارت بر مطبوعات و برای شورای نظارت در صداوسیما چهار نفر را به هیأت رئیسه مجلس معرفی شوند، بنابراین چندین نفر ثبت نام کردند که بعد از رای گیری ها آقای نبویان و آقای رسایی رای اول و دوم را کسب کردند.
طاهری یادآور شد: البته ما پس از این انتخابات جلسه دیگری نداشتیم، اما تا آنجا که بنده اطلاع دارم کمیسیون فرهنگی روی موضع خود درباره قانونی بودن این انتخابات پابرجاست.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس عنوان کرد: هرچند مناسبات فامیلی آقای لاریجانی و مطهری در این خصوص شبهه ایجاد میکند و اگرچه حرف آقای لاریجانی خلاف قوانین نیست، ولی ایشان خلاف «روال معمول» عمل کردهاند.
وی در خصوص جلسه بعدی نمایندگان گفت: تشکیل جلسات بعدی مجلس به نیمه دوم مرداد موکول شد؛ نمایندگان در این مدت به حوزه های استحفاظی خود مراجعه میکنند و ما نیز در اولین جلسه کمیسیون فرهنگی حتماً راجع به این قضیه صحبت خواهیم کرد.