در پایان این هفته، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با 156 واحد افزایش روبرو شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در پايان معاملات هفته منتهي به 6 مرداد ماه 1393، شاخص کل با 156 واحد افزايش نسبت به هفته قبل، به رقم 74 هزارو 997 واحد رسيد.
شاخص بازار اول با 178 واحد افزايش به رقم 55 هزارو 555 واحد بالغ گرديد و شاخص بازار دوم با (95) واحد کاهش عدد 145 هزارو 632 واحد را تجربه کرد و به ترتيب با 32 / 0 درصد افزايش و (06 / 0) درصد کاهش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.
در 3 روز کاري اين هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 7360 ميليارد ريال بالغ شد که نسبت به هفته قبل 54 درصد افزايش يافته است.
در ضمن تعداد 2473 ميليون سهم در 136 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت، و به ترتيب 47 درصد افزايش و (25) درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
بر اين اساس 35545 هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش 36 ميليارد ريال معامله شد که نسبت به هفته گذشته کاهش ( 41) درصدي را نشان مي دهد.
طي هفته جاري سهام خدمات فني و مهندسي با 59 / 10 درصد، ابزارپزشکي، اپتيکي و اندازه با 38 / 8 درصد و بيمه وصندوق بازنشستگي به جزتامين اجتماعي با 41 / 3 درصد و دباغي، پرداخت چرم و ساخت انواع پاپوش با 27 / 3 درصد بيشترين درصد تغيير در شاخص را نسبت به ساير گروه ها به خود اختصاص دادند.
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: با از سرگیری معاملات در آغازین روز این هفته شاخص کل بورس تهران با وجود تسلط جوی مبهم بر بسیاری از گروهها به لطف رونق معاملات در گروه معدنی و برخی از نمادهای بزرگ فلزی و سرمایهگذاری در مسیر صعود قرار گرفت. در این روند نمادهایی مانند فملی، فاسمین، کروی، وسپه و وتوسم تاثیر شایانی داشتند. این روند دیری نپایید و به سرعت تحت تاثیر روند منفی معاملات گروه خودرویی، پتروشیمی، نفتی، ساختمانی و برخی از دیگر گروههای کوچکتر شاخص به محدوده منفی خزید. شاخص با شیبی منفی اما ملایم در این برهه به سیر حرکتی خود ادامه داد. فشار نمادهای بزرگ پتروشیمی مانند تاپیکو و پارسان در عین حال در مقطع مذکور ملموس بود. در ادامه افزایش حجم معاملات بر روی نمادهای پیشرو مانند فملی و برخی از سرمایهگذاریها حمایت مقطعی را از شاخص پدید آورد. کار به اینجا ختم نشد و به تبع بازگشایی برخی نمادهای بزرگ در محدوده مثبنپت قیمتی همچون رمپنا، وبصادر و وبانک شاخص توانست با جهشی دیگر مواجه شده و مجددا وارد محدوده مثبت شود اما باز هم این نماگر تحت فشار نمادهای منفی بازار در مسیر نزولی قرار گرفت و در نهایت نیز موفق نشد کار خود را در محدوده مثبت به پایان ببرد.
یکشنبه: در شروع معاملات این روز شاخص کل بورس تهران توانست به تبع رونق معاملات در بخشهایی مانند فنی مهندسی، بیمه و ساختمانی در مسیر صعود قرار بگیرد. نمادهایی چون رمپنا، البرز، آسیا و ثمسکن در این میان تاثیر ملموسی بر سیر صعودی شاخص داشتند اما جو مبهم حاکم بر سایر گروهها از رشد محسوس شاخص جلوگیری کرد. در ادامه عرضه صفهای خرید در برخی از نمادهای بزرگ فلزی همچون فملی نیز از شاخص حمایتی را به عمل آورد اما رفته رفته تحت تاثیر جو منفی گروه خودروسازی، بانکی و پتروشیمی، شاخص در مسیر نزولی قرار گرفت. افول تعدادی از نمادهای سرمایهگذاری نیز در این روند تاثیرگذار بودند. بازگشایی برخی نمادها همچون وتجارت در ادامه کار بر شاخص تاثیر مثبت مقطعی گذاشت اما این امر پایدار نبود و با افزایش فشار نمادهای منفی بازار به خصوص از سوی گروه پتروشیمی و بانکی در این مقطع، شاخص باز هم سیر رو به افول اما بسیار آرام خود را در پی گرفت. در اواخر زمان بازار بهبود معاملات در برخی از نمادهای معدنی همچون کگل و همچنین بازگشت رونق به تعدادی از نمادهای پتروشیمی و هکچنین انجام برخی معاملات بلوکی در درصدهای مثبت بر روی نمادهایی همچون بازگشت رونق به تعدادی از نمادهای پتروشیمی و همچنین انجام برخی معاملات بلوکی در درصدهای مثبت بر روی نمادهایی همچون فارس شاخص را از محدوده منفی خارج ساخت.