کد خبر:۳۳۶۴۸۵
تور علمی-4

تولید بهترین نوع گل رز دنیا در کشور با استفاده از روش کشت گیاه در هوا

پژوهشگران کشور با استفاده از دو تکنیک کشت بافت و ایروپونیک به دانش فنی تولید پایه‌های مادری دست یافتند که با تولید صنعتی آن از خروج ارز از کشور جلوگیری می‌شود.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، گل رز به عنوان ملکه گل‌ها از زمان عهد باستان مورد توجه بشر بوده است. در آن موقع استفاده‌های داروئی آن بیشتر مورد توجه بوده ولی به تدریج کشت و کار آن در باغ‌ها گسترش یافت. علاقه و اشتیاق انسان به داشتن این گل در تمام فصول سال باعث شد تا تولید آن در گلخانه انجام گیرد. در حال حاضر گل رز یکی از محبوب‌ترین گل‌های جهان است و از لحاظ میزان تولید در صدر قرار دارد.

 

رز هلندی بهترین رز در دنیا است. رز هلندی گیاهی است که از لحاظ زیبایی، استحکام و مقاومت بهترین در دنیا شناخته شده است و کشور هلند به عنوان امپراطور رز، تنها کشوری است که پایه‌های مادری این گیاه را تولید می‌کند و تاکنون هیچ کشوری قادر به تولید پایه‌های مادری این گیاه نشده است.

 

پژوهشگران کشور با اجرای یک پروژه تحقیقاتی و با استفاده از دو تکنیک کشت بافت و ایروپونیک به دانش فنی تولید پایه‌های مادری بهترین "رز" دنیا در فاز نیمه صنعتی دست یافتند.

 

سیستم ایروپونیک را تکنیک کشت گیاه در هوا است. این سیستم کاربردهای مختلفی در بخش کشاورزی دارد که از آن جمله می‌توان به ریشه دار کردن قلمه‌های سخت ریشه‌زا اشاره کرد. قلمه‌های سخت ریشه‌زا قلمه‌هایی هستند که در روش‌های عادی قابلیت ریشه‌دار کردن آنها نیست ولی در تکنیک ایروپونیک قدرت ریشه‌زایی گیاه افزایش می‌یابد.

 

 این محققان با استفاده از تکنیک کشت بافت پایه‌های مادری "رز" تولید و پس از رشد 2 تا 3 سانتیمتری، وارد سیستم ایروپونیک کردند. در این سیستم به دلیل قابلیت بالایی که در ریشه‌زا کردن گیاه دارد، پایه‌های رز به سرعت رشد و ریشه‌دار می‌شوند.

 

در سیستم ایروپونیک گیاه قادر است ظرف یک ماه تا 20 سانتیمتر رشد کند که در این صورت می‌توان این پایه‌ها را به گلخانه‌ها منتقل کرد.

 

در این روش به لحاظ ژنتیکی تغییری در پایه‌های مادری زر داده نشد ضمن آنکه سیستم ایروپونیک مورد استفاده در این پروژه تحقیقاتی به گونه‌ای طراحی شده است که درصد تلفات را به صفر می‌رساد.

در حال حاضر پایه‌های مادری رز هلندی با قیمت‌های بالا به کشور وارد می‌شو و با صنعتی شدن آن می‌توان از خروج ارز از کشور جلوگیری کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار