کد خبر:۳۵۰۷۶۲
تور علمی- 12

تعیین میزان ‌آلودگی شیر در مدت 3 دقیقه با ساخت دستگاه شمارش سلول سوماتیک

به تازگی پژوهشگران کشور دستگاهی را عرضه کردند که قادر است در مدت 3 دقیقه تعداد سلول‌های سوماتیک موجود در شیر که نشان‌دهنده آلودگی آن است را شمارش کند ضمن آنکه از آن می‌توان در آزمایشگاه‌های پزشکی نیز بهره برداری کرد.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، سلول‌های سوماتیک موجود در شیر، گلبول‌های سفید هستند که وجود آن نشان از آلودگی شیر دارد. در صورتی که فردی شیر دارای آلودگی سوماتیک مصرف کند با توجه به میزان وجود سلول‌های سوماتیک منجر به تب و درنهایت تشنج و کما خواهد شد.

 

از این رو در بیشتر کشورهای دنیا قیمت خرید شیر از دامدار بر اساس تعداد سلول‌های سوماتیک موجود در شیر تعیین خواهد شد که متاسفانه در کشور ما به این امر توجهی نمی‌شود و کارخانه‌های تولید کننده لبنیات نیز در صورتی که وجود این سلول‌ها را بر اساس آزمایش‌های مختلف ثابت شود به گونه‌ای آن را رفع می‌کنند.

 

در این راستا محققان کشور دستگاهی برای شماری سلول‌های سوماتیک در شیر طراحی و عرضه کردند.

 

عکلکرد این دستگاه به این صورت است که نمونه شیر مورد نظر بر روی «لام» قرار داده و پس از رنگ آمیزی زیر میکروسکوپ قرار داده می‌شود. از آنجایی که این مجهز به دوربین و دارای و موتور برای حرکت در محورهای X و Y است، تصویری از لام از طریق دوربین گرفته می‌شود و به کامپیوتر ارسال می‌شود. تصویر دریافت شده توسط کامپیوتر پردازش و تعداد سلول‌های موجود در شیر شمارش می‌شود.

 

با صدور فرمان از طریق دوربین، موتورها به سمت فرمان داده شده حرکت و تصویر بعدی گرفته می‌شود. این عمل مدام تکرار می‌شود تا کل «لام» اسکن شود تا تعداد سلول‌های عفونی داخل شیر شمارش شود و در نهایت مقدار نهایی سلول‌های سماتیک از طریق این دستگاه به کاربر اعلام خواهد شد.

 

دستگاه ساخته شده در کشور قادر به شمارش سلول‌های سوماتیک در ظرف مدت 3 دقیقه است. این دستگاه علاوه بر شمارش سلول‌های سوماتیک در شیر با بسط آن می‌توان در آزمایشگاه‌های پزشکی برای شمارش گلبول‌های سفید و قرمز انسان نیز به کار برده شود.

 

کاهش خطای انسانی در شمارش سلول‌ها از جمله مزایای این دستگاه است. توضیح اینکه در بسیاری از آزمایشگاه‌ها شمارش سلول‌ها به صورت دستی انجام می‌شود که این امر ضمن زمان بر بودن، خطای انسانی در نتایج به دست آمده دخیل است از این رو با استفاده از این دستگاه دقت اندازه گیری میزان آلودگی شیر افزایش می‌یابد.

 

این دستگاه در حال حاضر آماده تجاری سازی است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار