کد خبر:۳۴۹۳۶۶
تور علمی-7

کاهش عوارض داروی شیمی درمانی با فناوری نانو/ جایگزینی برای نمونه خارجی

محققان کشور با استفاده از فناوری نانو داروی تزریقی را برای شیمی درمانی تولید کردند که با جایگزین کردن آن با نمونه خارجی از عوارض جانبی آن جلوگیری کردند.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، نانو لیپوزوم‌های 100 نانو متری دوکسوروبیسین، با پوشش پلی اتیلن گلیکول از بین برنده سلول‌های سرطانی و کوچک کننده اندازه تومور است که برای  بیماران سرطانی تجویز می‌شود.

 

داوری دوکورو بیسین دارویی است که سال‌ها به عنوان داروی شیمی درمانی برای بیماران مبتلا به سرطان تجویز می‌شود ولی به صورت لیپوزومال از سال ۱۹۹۵ در امریکا تولید که به دلیل مزایای این دارو از سوی محققان کشور اقدام به تولید آن شد.

 

داروی تولید شده در ایران با عنوان «سینادوکسوزوم» بوده که از خاصیت افزایش طول عمر در بیماری‌های سرطان سینه متاستازدهنده و سرطان تخمدان پیشرفته ملتیپل میلوما و کاپوسی سارکومای همراه در بیماران مبتلا به ایدز برخوردار است.

 

این دارو به طور هدفمند سلول‌های سرطانی را مورد هدف قرار می‌دهد ضمن آنکه عوارض جانبی آن پایین است. علاوه بر آن سمیت قلبی این دارو نسبت به دوکسوروبیسین هیدروکلراید کمتر است.

 

سینا دوکسوزوم به سبب دار بودن روکش‌های لیپوزومال و پلی اتیلین گلایکول و اندازه ذرات آن عوارض آن به شدت کاهش یافته است؛ چراکه به دلیل سایز نانویی آن نمی‌تواند به راحتی وارد سلول‌های عادی بدن شوند.

 

عملکرد این نانو دارو به این صورت است که پس از تزریق دارو، مواد وارد سلول‌ های تومورال می‌شود در نتیجه اثربخشی دارو در تومورها بیشتر می‌شود و طول زمانی که دارو در بدن می‌ماند بیشتر و موثرتر است.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار