به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام محمدحسن ابوترابی فرد امروز در مراسم افتتاحیه دوره خط امام که در حرم مطهر رضوی برگزار شد، ضمن بیان اینکه چنین دوره ای گامی در جهت رسیدن به حیات طیبه است گفت: از یک نگاه و از یک زاویه دید پدیده های عالم در دو ویژگی تعریف می شوند قرآن کریم برخی از این پدیدها را طیبه و برخی را خبیثه نام نهاده اند.
وی با اشاره به اینکه خداوند در قرآن از درختی به نام طیبه نام می برد و کلمه طیبه را با شجره طیبه مورد مقایسه قرار داده است تصریح کرد: همه پدیدها از آن جهت که مخلوق خداوند حکیم هستند پدیده ای طیبه هستند و آنچه لباس هستی بر قامت موجودات پوشانده است پدیده طیبه می باشند.
حجت الاسلام ابوترابی فرد با بیان اینکه برخی طیبه ها در یک نگاه بالاتر از دیگر طیبه ها قرار دارند خاطرنشان کرد: شجره طیبه از نگاه قرآن از یک هستی و ویژگی بالاتری برخوردار است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از ویژگی های شجره طیبه این است که ریشه ثابتی دارد و این داشتن ریشه ثابت در مقابل شجره خبیثه که بی ریشه و سست است قرار دارد.
حجت الاسلام ابوترابی فرد ادامه داد: کلمه طیبه نیز مانند شجره طیبه اصل ثابتی دارد و همه پدیده ها را می تواند اخذ کند خصوصا در رابطه با انسان می توان این کلمه را به کار برد بنابراین چنانچه سخن انسان قلم و رفتار آن مطابق با این شرایط باشد می توان از کلمه طبیه برای آن بهره برد.
وی با اشاره به اینکه گاهی جامعه حیات طیبه و گاهی حیات خبیثه است گفت: کلمه طیبه همه شئون انسان را می تواند فراگیرد انسان در مقامی قرار گرفته که خداوند او را کلمه طیبه می بیند البته باید به این نکته نیز توجه داشت که انسان ها با یکدیگر متفاوت هستند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: انسان زمانی می تواند کلمه طیبه باشد که ریشه های قوی داشته باشد به طور مثال امام علی (ع) را مشاهده می کنید که در طول زندگانی خود کمترین تغییر در ایشان وجود نداشت و در همه اقوال یک شخصیت و نمادی با تقوی و با ایمان بودند.
حجت الاسلام ابوترابی فرد با بیان اینکه ایمانی ثبات دارد که ریشه در برهان و منطق داشته باشد گفت: شخصیتی که در دبیرستان است نباید به محض ورود به دانشگاه تغییر در حجابش ایجاد شود البته تغییر مثبت شایسته است برخی انسان ها با ثبات هستند و این ثبات ریشه در ایمان آنان دارد امام راحل نیز این گونه بودند در تمامی دوران زندگی چه در زمان تحصیل چه در دوران تبعید جنگ و صلح یک شخصیت داشتند زیرا بنیان وجودی ایشان ریشه در ایمانی باثبات داشت.
وی یادآور شد: رهبر انقلاب نیز همین گونه اند و این ثبات ایشان ریشه در ایمان مستحکم دارد و استحکام ایمان ایشان ریشه در معرفت علمی و معرفت شهودی دارد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه ایمان های باثبات ایمان های هستند که پشتوانه در ترک گناه دارند تصریح کرد: ثبات رزمندگان در دوران دفاع مقدس ریشه در ایمان مستحکم آنان داشت به طوری که کمترین تزلزل در رفتار آنان مشاهده نمی شد زیرا در جبهه های دفاع مقدس عقیده و ایمان وجود داشت.
وی خاطرنشان کرد: گفتمان انقلاب گفتمانی مبتنی بر عقیده و ایمان است بنابراین باید با ترک گناه با بندگی و کسب علم ایمان را تقویت نمود.
وی با بیان اینکه ویژگی دوم شجره طیبه داشتن شاخه های سر به آسمان است بیان کرد: عقل در انسان عقیده است و فرع در اخلاق این اخلاق است که دنیا را زشت یا زیبا می کند.
حجت الاسلام ابوترابی فرد ادامه داد: شجره در انسان عمل اوست عملی که باید صالح باشد و چنانچه این گونه باشد به حیات طیبه ختم خواهد شد و این گونه جامعه ای زنده و پویا و همچنین دانشگاهی با طراوت را شاهد خواهیم بود.
وی در پایان با تأکید بر اینکه محیط دانشگاه و فضای ذهنی دانشجو باید آراسته به ایمان و عمل صالح گردد تصریح کرد: چنانچه این امر محقق شود حیات طیبه را مشاهده خواهیم کرد و ارزش های انسانی و اخلاقی در جامعه به اوج می رسد.