به گزارش حوزه دولت «خبرگزاری دانشجو»، اسحاق جهانگیری شامگاه دوشنبه در بخش پایانی سفر یک روزه خود به استان کرمانشاه در جلسه شورای اداری این استان، با انتقاد از همراهی برخی رسانهها از جریانات حامی فساد اظهار داشت: متاسفانه گاهی فریادها برای یک موضوع دروغ، ده برابر بلندتر از فریادها برای فساد و تخلفهایی همچون پرونده بابک زنجانی است که هم قوه قضاییه و هم دولت این تخلفات را تایید کردهاند و دلیل این رفتارها نیز این است که عدهای نمیخواهند برخی مسائل در مورد این گونه پروندهها آشکار شود.
با اصلاح رویه چندنرخه بودن قیمت ارز، فریاد عدهای بلند شد
معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به سیاستگذاریهای سریع و موفق دولت تدبیر و امید برای مقابله با چندنرخه بودن قیمت ارز در اوایل آغاز به کار خود، به تخلفات سالهای گذشته در زمینه ارز اشاره و خاطرنشان کرد: کسانی که از نوسانات و چندنرخه بودن قیمت ارز منتفع بودند، وقتی دولت یازدهم در جهت اصلاح این رویه گام برداشت فریادشان به بهانههای مختلف بلند شد.
جهانگیری افزود: عدهای در گذشته تحت عنوان واردات کالاهای اساسی، ارز با نرخ مرجع دریافت کردند اما نه تنها وارداتی صورت نگرفت بلکه ارز را در بازار آزاد فروختند.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: عده دیگری به جای واردات کالا، ارز را از کشور خارج کردند و گروهی نیز با ادعای تلاش برای کاهش قیمت ارز، ظرف مدت یک سال و نیم ۲۲ میلیارد دلار از پول این مملکت را در صرافیهای دبی و ترکیه فروختند اما قیمت ارز روز به روز در کشور بالاتر رفت.
دولت تدبیر و امید بدون شعار بدنبال مقابله با فساد است
جهانگیری تصریح کرد: یکی از برنامهها یی که دولت تدبیر و امید به طور جدی آن را دنبال میکند مبارزه با فساد است و در این مسیر مصمم هستیم بدون شعار با مفاسد اقتصادی به عنوان آفتی که به جان انقلاب و کشور افتاده مقابله کنیم.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه با ابراز خرسندی از حضور در استان کرمانشاه همزمان با سالگرد آغاز به کار دولت تدبیر و امید و بازدید از برخی طرحهای نیمه تمام استان، به پروژه بزرگ پالایشگاه آناهیتا که از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب است اشاره و بر اهتمام دولت برای اجرای همه مصوبات سفر ایشان تاکید کرد.
دولت اصرار دارد هیچ یک از دستورات رهبری بر زمین نماند
جهانگیری افزود: اجرای برخی طرحهای مصوب در سفر مقام معظم رهبری به دلیل وجود محدودیتهایی در بودجه و اعتبارات، قدری با کندی مواجه شده اما به هیچ عنوان از دستور کار دولت خارج نمیشود چرا که از سوی رهبر معظم انقلاب به مردم وعده داده شده و دولت بر اجرای آن مصمم است.
جهانگیری تاکید کرد این دولت مصمم است که مسئولیت همه تصمیمات را بر عهده خود گرفته و هیچ هزینهای از مقام معظم رهبری نکند و البته هیچ یک از دستورات و فرمایشات ایشان بر زمین نماند و این دستورات را تکلیفی برای خود میداند که بر اجرای آنها اصرار دارد.
سکوت کشورهای اسلامی، به نوعی تایید جنایات رژیم صهیونیستی است
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی درغزه و تاکید بر اینکه این جنایات قلب هر انسانی راجریحه دار میکند گفت: کودکان، زنان و افراد کهنسال هر روز در غزه کشته میشوند و رژیم اشغالگر قدس راه کمک رسانی به این مردم بیپناه را بسته است و در این میان مجامع بین المللی به سادگی از کنار این موضوع عبور کرده و تنها به صدور چند بیانیه بسنده میکنند.
جهانگیری اضافه کرد: برخی از کشورهای اسلامی نیز با سکوت خود نسبت به این جنایات، به نوعی تاییدکننده رژیم صهیونیستی هستند.
وی با بیان اینکه جهان اسلام امروز دچار بحران است به نگرانیهای مردم عراق اشاره و خاطرنشان کرد: گروهکی افراطی تحت عنوان داعش عراق را با چالشی جدی مواجه کرده و کشورهای مسلمان دیگر همچون سوریه و لیبی نیز هر کدام به نوعی با این گونه مسائل مواجه هستند.
جمهوری اسلامی لنگر ثبات در منطقه است
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: جهان اسلام امروز با مسائلی جدی درگیر شده و در این میان جمهوری اسلامی ایران لنگر ثبات در منطقه است که باید از این بابت شکرگزار باشیم و هر روز برای پیشرفت و توسعه هر چه بیشتر این کشور تلاش کنیم.
دولت یازدهم در ابتدای کار با بینظمی نگرانکننده در اداره کشور مواجه شد
جهانگیری در ادامه سخنان خود با یادآوری مشکلاتی که دولت تدبیر وامید از ابتدا با آنها مواجه بود، به برنامه ریزی و سیاستگذاری دولت برای حل این مسائل همچون حل مشکلات در سیاست داخلی و خارجی، برخورد با تحریمهای ظالمانه دشمنان، رکود تورمی، بیکاری نگران کننده، بدهی دولت به پیمانکاران و بودجه نامتعادل اشاره کرد و افزود: زمانی که دولت تدبیر و امید کار خود را آغاز کرد بینظمی در اداره کشور بسیار نگران کننده بود.
وی افزود: اداره کشور باید از نظم و چارچوب و عقلانیت برخوردار باشد تا تصمیماتی که اتخاذ میشود از پشتوانه عقلانی و علمی برخوردار باشد و دولت تدبیر و امید نیز از ابتدا مصمم بود که با استفاده از توان تمام نیروهای همراه نظام، بر مبنای عقلانیت و منطق حرکت کند و اداره کشور را بر اساس تدبیر و با پشتوانه علمی دنبال نماید.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه ازنظر مردم موضوع تورم در صدر مشکلات کشور قرار داشت گفت: بر همین اساس دولت تدبیر و امید در شش ماهه نخست فعالیت خود، بر موضوع تورم تمرکز کرد و به دستآوردی بیسابقه و کم نظیر دست یافت و تورم نقطه به نقطه از ۴۳ درصد به ۱۵ درصد کاهش یافت.
جهانگیری افزود: هدف گذاری دولت تدبیر وامید این بود که تا پایان سال ۹۳ تورم کشور به کمتر از ۲۵ درصد برسد اما با عملکرد مثبت و سیاست گذاری مناسب دولت و عدم دست اندازی به منابع بانک مرکزی، تورم در تیرماه سال جاری به ۲۴. ۷ رسید و دولت تلاش میکند برای پایان سال تورمی کمتر را هدف گذاری کند.
جهانگیری از موضوع هدفمند سازی یارانهها به عنوان مسئلهای پر چالش و پر دغدغه یاد کرد و گفت: زمانی که دولت یازدهم کار خود را آغاز کرد حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان سالانه به عنوان یارانه نقدی در میان مردم توزیع میشد و این در حالی بود که بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان آن در بودجه دیده شده بود و لازم بود هر ماه برای جبران این کسری چارهای بیاندیشیم.
ساماندهی نظام درمانی از سوی دولت با استفاده از منابع طرح هدفمندی
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه دولت امروز با استفاده از درآمدهای حاصل از اجرای مرحله دوم هدفمندسازی یارانهها نسبت به اصلاح نظام درمانی کشور اقدام کرده است افزود: تا پیش از این بسیاری از مردم با مشکلات و بیماریهایی مواجه بودند اما به دلیل مسائل مالی و نگرانی از هزینههای درمانی، نمیتوانستند اقدامی کنند اما امروز دولت تدبیر و امید با استفاده از منابع طرح هدفمندی گام مثبتی در جهت ساماندهی بخش درمان برداشته و امروز آثار تحول نظام سلامت کاملاً مشهود است و بخشی از دغدغه مردم در مراجعه به بیمارستانهای دولتی برطرف شده است.
معاون اول رییس جمهور در ادامه مسئله رکود را یکی از اصلیترین دغدغههای دولت عنوان کرد و گفت: بخشی از واحدهای تولیدی و صنعتی کشور به دلیل رکود تعطیل شدهاند و بخش دیگری نیز با ظرفیت پایین فعالیت میکنند، لذا دولت تصمیم گرفت قبل از هر اقدامی برای خروج از این شرایط به بررسی دقیق و عالمانه شرایط کشور بپردازد تا مشخص شود چه عواملی باعث این رکود شده و نقش و سهم تحریمها و سوءمدیریتها هرکدام چقدر بوده است.
معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: وقتی عوامل اصلی ایجاد رکود مشخص شد طرح جامعی از سوی دولت تدوین گردید و بخشی از آنکه نیاز به قانون و تایید مجلس دارد به زودی به مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد شد و بخش دیگر نیز که نیازمند تعیین دستورالعمل ازسوی دولت است نیز در حال بررسی و نهایی شدن است.
مهیا شدن فضای کسب و کار یکی از راههای خروج از رکود است
معاون اول رییس جمهور اظهار داشت: راه خروج از رکود این است که فضای کسب و کار برای بخش خصوصی و فعالان اقتصادی فراهم شود و لازم است منابع مورد نیاز را فراهم کنیم و بانکهای کشور را نیز از قید و بندها و محدودیتهایی که در سالهای اخیر ایجاد شده برهانیم.
وی افزود: برای رونق بخشیدن به فضای کسب و کار باید سرمایه بانکها افزایش یافته، بدهی دولت به بانکها پرداخت گردد، مطالبات معوق بانکها وصول شده و بانکها نیز باید داراییهای منقول و غیرمنقول مازاد خود را بفروشند و به جای تصدیگری در امور اقتصادی بسترهای لازم را برای فعالان اقتصادی و بخش خصوصی فراهم کنند.
جهانگیری تاکید کرد تا فضای کار و فعالیت در کشور به شکل مناسبی تغییر نکند، مشکلات جدی حل نخواهد شد و برای همین دولت مصمم است که اقتصاد کشور را ساماندهی کرده و فضای سیاسی را سرشار از نشاط کند و روابط بین المللی را نیز بر مبنای گفتگو و تعامل دنبال نماید تا بتوانیم از مشکلات فعلی عبور کنیم.
مردم استان کرمانشاه همواره پشتوانه بزرگی برای کشور بودهاند
معاون اول رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مردم استان کرمانشاه از هر نظر بر گردن نظام و کشور حق دارند گفت: این مردم همواره پشتوانه بزرگی برای کشور بودهاند و بخصوص در دوران دفاع مقدس خوش درخشیدند و برگ زرینی را در تاریخ به نام استان کرمانشاه به ثبت رساندند بنابراین هرچقدر به مردم این استان خدمت رسانی کنیم، وظیفهای طبیعی است که بایددر مقابل بزرگواری آنها انجام شود.
جهانگیری با اشاره به استعدادها و ظرفیتهای فراوان استان کرمانشاه در بخش صنعت، گردشگری، کشاورزی و نیروی انسانی تحصیلکرده و فعال تصریح کرد: استان کرمانشاه با این همه پتانسیل نباید از مشکلات فعلی همچون بیکاری نگران کننده رنج ببرد.
جهانگیری افزود: برای طرحهای مربوط به آب و خاک در این استان هیچ محدودیتی در بخش منابع وجود ندارد و انتظار میرود این طرحها ظرف چند سال آینده به بهره برداری برسند و توسعه استان کرمانشاه و استانهای غربی کشور شتاب پیدا کند.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه هرمنطقهای که از آب برخوردار باشد میتواند به کانون توسعه تبدیل شود گفت: بخش خصوصی و سرمایه گذاران در استان کرمانشاه باید از هم اکنون به صحنه بیایند و بیتردید استان کرمانشاه با اجرای طرحهای آبرسانی میتواند به کانون صنعت و کانون توسعه کشور تبدیل شود.
معاون اول رییس جمهور یکی از راههای خروج از رکود را فعال کردن طرحهای عمرانی کشور دانست و با اشاره به محدودیتهای موجود در بخش منابع مالی دولت گفت: درآمد نفتی کشور در سال ۹۰ حدود ۱۰۰ میلیارد دلار بود که قسمت عمده آن در بودجه دولت هزینه میشد اما در سال ۹۳ سهم دولت از این بخش حداکثر به ۲۷ میلیارد دلار میرسد که نشان دهنده کاهش چشمگیر منابع و به تبع آن کندشدن روند اجرایی طرحهای عمرانی است.
دولت یازدهم هیچ وعده خلافی به مردم نخواهد داد
وی با تاکید براینکه در دولت تدبیر و امید اصرار داریم هیچ وعده خلافی به مردم داده نشود افزود: این موضوع حتی در سفرهای استانی رییس جمهور نیز مدنظر قرار دارد و مصمم هستیم در این سفرها حتماً وعدههایی داده شود که مطالعات کارشناسی آن انجام و اعتبارات آن مشخص شده باشد تا بتوانیم در مدت معین آنها را عملیاتی کنیم.
فعال شدن راه آهن کرمانشاه تا پایان سال ۹۴
معاون اول رییس جمهور با اشاره به پروژه راه آهن کرمانشاه، بر لزوم سرعت بخشیدن به مراحل اجرایی این طرح تاکید کرد و گفت: باید هرچه سریعتر راه آهن را به کرمانشاه رسانده و سپس خطوط ریلی را به مرز برسانیم تا بتواند گامی در جهت توسعه ارتباطات با کشورهای همسایه باشد.
جهانگیری اظهار امیدواری کرد با تخصیص کامل اعتبارات مربوط به سال ۹۳ برای این طرح و همچنین پیش بینی اعتبارات مناسب برای سال آینده، راه آهن تا پایان سال ۹۴ در این استان فعال شود.
وی افزود: به منظور شتاب بخشیدن به طرحهای عمرانی در استان کرمانشاه، معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور تخصیص سهم این استان را ۱۰ درصد افزایش خواهد داد.
جهانگیری همچنین از اهتمام و پیگیری دولت برای تامین منابع مالی مورد نیاز برای اجرای پروژه بزرگراه کربلا خبر داد و گفت: مطالبات پیمانکاران در بخش پروژههای آبرسانی نیز از سوی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور به زودی پرداخت خواهد شد و امیدواریم بزودی بتوانیم دغدغه این پیمانکاران را رفع کنیم.
جهانگیری با اشاره به پروژه پتروشیمی در استان کرمانشاه، لازمه اجرای این پروژه را اتمام کارهای مطالعاتی آن دانست و افزود: امیدوارم برنامههای مقدماتی این پروژه هرچه زودتر انجام شود تا درصورت نهایی شدن این مقدمات بتوان برای این پروژه در سفر رییس جمهور به استان کرمانشاه تصمیم گیری کرد.
در این جلسه استاندار کرمانشاه نیز گزارشی از وضعیت استان ارائه کرد و با اشاره به پتانسیلها و ظرفیتهای منحصر به فرد استان در بخشهای مختلف، مشکلات پیش رو و پیشنهادات خود را برای رفع موانع توسعه کرمانشاه در حوزههای مختلف عمران شهری و روستایی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مطرح کرد.
رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، شماری از مدیران استان و همچنین نماینده بخش خصوصی نیز در این نشست به ارایه گزارشی از ظرفیتها و مزیتهای استان کرمانشاه پرداختند و درخواستها و پیشنهادات خود را برای رفع تنگناها، کاستیها و برون رفت از مشکلات پیش روی استان کرمانشاه مطرح کردند.
مهندس چیتچیان وزیر نیرو نیز در این جلسه با تاکید براینکه دولت بر موضوع آب نگاه ویژهای دارد، آب را از زیرساختهای مهم توسعه هر کشور دانست و گفت: استان کرمانشاه یکی از قطبهای مهم کشاورزی کشور است و طبیعتاً حساسیتهای بیشتری نسبت به تامین آب در این منطقه وجود دارد.
وی با اشاره به پیشنهاد دولت و قدردانی از عنایتهای مقام معظم رهبری برای تخصیص اعتبارات خاص در طرحهای مربوط به آب و خاک کشور ابراز امیدواری کرد بزودی شاهد تحولات اساسی در استان کرمانشاه باشیم.
وزیر نیرو با بیان اینکه ۱۲۰ هزار هکتار به شبکه آبیاری استان کرمانشاه اضافه خواهد شد خاطرنشان کرد: این میزان ۶ برابر میزان فعلی است، ضمن آنکه براساس برنامههای دولت و وزارت جهادکشاورزی قرار نیست از منابع آب همانند گذشته استفاده شود بلکه بنا بر برنامهریزیهای صورت گرفته قرار است احداث سدها و توسعه شبکهها در چارچوب یک برنامه توسعه منطقهای انجام شود.
وی افزود: برنامهریزیهای صورت گرفته برای نوع کشتها و بهرهوری در استفاده از منابع آب یک توسعه همه جانبه را برای استان کرمانشاه نوید میدهد و امیدواریم با پیگیریهای استاندار و مدیران استان بتوانیم در مدت کوتاهی شاهد تحولات جدی در این استان باشیم.
مهندس چیتچیان همچنین با اشاره به طرحهای جدید برای تولید برق که در دست اقدام وزارت نیرو است گفت: نیروگاههای حرارتی و آبی در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد و با ایجاد زیرساختهای اساسی یعنی آب و برق در استان کرمانشاه امیدواریم روند توسعه زیربنایی این استان تسهیل و تسریع شود.
رییس هیئت عامل صندوق توسعه ملی هم که در این نشست حضور داشت با اشاره به درخواست دولت و عنایت و مساعدت مقام معظم رهبری برای اختصاص ۸ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی به صورت وام با تضمین بازپرداخت دولت، جهت سرمایه گذاری در بخش آب و کشاورزی گفت: این تصمیمگیری، اتفاقی بیسابقه است که امید است بتواند موجب تحول و توسعه کشور گردد.
صفدرحسینی با اشاره به جلسه هیئت امنای صندوق توسعه ملی در دو ماه گذشته خاطرنشان کرد: در جلسه هیئت امنا تصویب شد که به برخی استانها همچون کرمانشاه تسهیلات با شرایط ویژه اعطا شود.
وی افزود: سود صندوق توسعه ملی برای طرحهای بخش کشاورزی ۱۱ درصد است و طول دوره اجرای طرحها و زمان بازپرداخت اقساط وام آن در سایر استانها ۸ ساله است که بنابر تصمیمات اتخاذ شده قرار شد در استان کرمانشاه و برخی استانهای دیگر به ۱۰ سال افزایش پیدا کند.
رییس هیئت عامل صندوق توسعه ملی ادامه داد: آورده سرمایه گذاران در طرحهایی که از صندوق توسعه ملی تسهیلات دریافت میکنند در سایر استانها ۳۰ درصد است اما بنابر تصمیمات اتخاذ شده در استان کرمانشاه و برخی استانهای دیگر به ۱۵ درصد کاهش یافته که امیدواریم با این سیاست گذاریها زمینههای توسعه و ترقی استانهای کشور ظهور و بروز پیدا کند.