رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: سازمان نظام پزشکی نباید شکل سیاسی به خود بگیرد و تا کنون نیز به همین علت محل اتکا بوده است.
به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»،علی لاریجانی در نشست مجمع عمومی سالیانه سازمان نظام پزشکی که در محل پژوهشکده علمی- صنعتی ایران برگزار شد افزود: سازمان نظام پزشکی مجموعه ای کاملاً حرفه ای است و جامعه ما نیز به اندازه کافی سیاست زده است و بر این اساس نباید این مجموعه شکل سیاسی به خود بگیرد بلکه باید حرفه ای باقی بماند.
وی در ادامه با بیان اینکه در آستانه تدوین بودجه سال آینده قرار داریم و قانون برنامه ششم توسعه نیز در حال تنظیم است گفت: باید چارچوب روشنی را برای برنامه ششم توسعه اندیشید.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود : البته در این برنامه نیز نگاه های بخشی وجود دارد و بخش های مختلف از جمله آموزش و پرورش و صنعت و یا دیگر بخش ها از اهمیت حوزه کاریشان دفاع می کنند.
لاریجانی تصریح کرد: اما اگر ما برای توسعه کشور نگاه همگون نداشته باشیم نمی توانیم به پیشرفت متوازنی دست یابیم.
وی با بیان اینکه برخی در مقایسه با دیگر کشورها خواهان افزایش بودجه سلامت هستند، افزود: اگر بودجه سلامت در کشور پنج برابر شود ما شاهد رشد متوازن نخواهیم بود زیرا در نگاهی واقع بینانه چنین اتفاقی رخ نخواهد داد.
لاریجانی گفت: هر چقدر تدوین بودجه واقع بینانه باشد تحقق آن آسانتر است زیرا ما در تأمین بودجه دچار کاستی هایی هستیم.
وی افزود: در حوزه سلامت نیز باید نگاه واقع بینانه ای داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در گذشته سهم بودجه جاری 60 تا 65 درصد بودجه کل کشور بوده است و امروز این رقم به 85 درصد رسیده گفت: سهم بودجه جاری کشور 115 هزار میلیارد تومان و بودجه عمرانی نیز 15 تا 20 هزار میلیارد تومان می باشد.
لاریجانی افزود: همه ما می دانیم که با افزایش بودجه عمرانی، تولید شکل می گیرد و موتور حرکت تولید، این بخش از بودجه است.
وی تصریح کرد: بودجه جاری در کشور به ساختار دولتی اختصاص دارد و با توجه به اینکه تا حدی اصل 44 نیز اجرا شده، بخشی از تولید، نیمه دولتی شده است اما ما با اقتصادی که در دست مردم باشد فاصله داریم.
لاریجانی با بیان اینکه باید تحولی در نظام بودجه ای کشور شکل بگیرد گفت: با نگاه واقع بینانه می بینیم که افق آینده نیز به گونه ای نیست که تحول مهمی رخ دهد.
وی تأکید کرد: ما همواره باید واقع بین باشیم و بدانیم که امکان سه برابر شدن بودجه سلامت وجود ندارد، همچنین در سایر بخش ها نیز به همین شکل است زیرا شرایط کشور به گونه ای است که این اتفاق رخ نخواهد داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به راهکارهای ساماندهی نظام سلامت گفت: باید در نظام سلامت نوعی ساده گرایی شکل بگیرد و قوانین مزاحم از بین برود.
لاریجانی با بیان مثالی افزود: در کشورهای پیشرفته برای راه اندازی یک صنعت 15 روز زمان نیاز است اما در کشور ما این زمان به 200 روز هم می رسد که حکایت از اشکال در نظام دیوانی ما دارد.
وی گفت: در گذشته شاهد این بودیم که بخشی از بودجه نظام سلامت در اختیار وزارت بهداشت و بخشی نیز در اختیار وزارت رفاه بود و این دو وزارتخانه همواره برای دریافت بودجه در نزاع بودند.
لاریجانی افزود: با یک مدیریت واحد می توان چنین مشکلاتی را در نظام سلامت برطرف ساخت.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین برای ساماندهی نظام سلامت باید نقش مردم و بخش خصوصی پر رنگ شود و ما اگر مشارکت مردمی را نداشته باشیم اتفاق خاصی در این بخش نخواهد افتاد.
لاریجانی افزود: بسیاری از طرح های نیمه تمام در کشور در حوزه سلامت وجود دارد و ما گاهی شاهد طولانی شدن ساخت یک طرح بیمارستانی بودجه ایم که بعضاً تا 18 سال هم طول کشیده است.
وی گفت: بسیاری از این طرح ها را می شود به مردم واگذار کرد و از آورده بخش خصوصی برای تکمیل آن استفاده کرد.
لاریجانی از جامعه پزشکی خواست تا به عنوان کارشناس، طرح های خود را برای مشارکت در این زمینه ارائه کنند.
وی افزود: باید سهم سلامت در GDP افزایش یابد.
رئیس مجلس با اشاره به موضوع تدوین لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی گفت: بخشی از تبصره ها در لایحه بودجه هر سال مشترک است و زمان زیادی را از مجلس به منظور تصویب آن می گیرد.
لاریجانی با بیان اینکه 80 درصد این تبصره ها در هر سال مشترک است افزود: از دولت خواستیم یک بار موضوع این تبصره ها را تعیین تکلیف کند که برای نخستین بار جداگانه لایحه های تبصره های مشترک در هر سال تنظیم شده است و هفته آینده به مجلس می آید.
وی در ادامه با اشاره به مشکلاتی که جامعه پزشکی با آن روبروست گفت: درباره ماده 37 قانون مجازات اسلامی حتماً سفارش صورت می گیرد تا با توجه به شرایط جامعه پزشکی مشکل حل شود.
رئیس مجلس با بیان اینکه پزشکان عمومی از نظر معیشتی وضع مناسبی ندارند، افزود: باید مشکل پزشکانی که سال ها مشغول تحصیل بودند و بعد از فارغ التحصیلی از نظر معیشت با مسائل مختلفی روبرو هستند حل شود.