به گزارش خبرنگار بینالملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از رویترز، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز گذشته اعلام کرد مسکو در حال ارسال یک کاروان کمک به شرق اوکراین است که کشورهای غربی هشدار دادهاند ارسال کمکهای انساندوستانه بهانهای از سوی روسیه برای اشغال اوکراین است.
تصمیم روسیه برای ارسال کاروان کمک های انسان دوستانه برای شرق اوکراین در شرایطی است که مقام های کی یف اعلام کرده اند ارتش روسیه بیش از 45 هزار نیرو در مرزهای اوکراین مستقر کرده است.
ناتو نیز اعلام کرده است با توجه به نزدیک شدن نیروهای دولتی اوکراین به دونتسک احتمال اقدام نظامی روسیه در اوکراین افزایش یافته است. کشورهای غربی مدعی هستند که در صورت شکست کامل استقلال طلبان در شرق اوکراین ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیروهای نظامی به اوکراین اعزام خواهد کرد.
هزاران نفر از مردم شرق اوکراین با کمبود شدید آب، برق و کمک های بهداشتی و پزشکی روبرو هستند ولی باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به همتای اوکراینی خود گفته است که هر گونه دخالت روسیه بدون رضایت اوکراین غیر قابل قبول بوده و نقض قوانین بین المللی است.
خوزه مانوئل باروسو، رئیس کمیسیون اروپا در گفتگوی تلفنی با پوتین نسبت به هرگونه اقدام نظامی یکطرفه روسیه در اوکراین به هر بهانه ای از جمله وضعیت انسانی هشدار داده است.
بر اساس آمارهای سازمان ملل از زمان شروع درگیری های شرق اوکراین در 4 ماه گذشته تاکنون بیش از 1100 نفر از جمله نیروهای دولتی، استقلال طلبان و شهروندان غیر نظامی کشته شده اند.
دونتسک از مهمترین مناطقی است که در کنترل استقلال طلبان شرق اوکراین قرار دارد و نیروهای دولتی اوکراین به نزدیکی این منطقه رسیده اند. کی یف اعلام کرده است که در مراحل پایانی برای بازپس گیری دونتسک قرار دارد. درگیری برای گرفتن این شهر می تواند به نقطه عطف مهم و بزرگی در تحولات اوکراین تبدیل شود.
ناتو تعداد نیروهای روسی مستقر در نزدیکی مرزهای اوکراین را بیش از 20 هزار نفر اعلام کرده است.
روسیه مانور نظامی خود در نزدیکی مرزهای اوکراین را متوقف کرده ولی آندرس فوراسموسن، دبیر کل ناتو تاکید کرده است که هیچ نشانه ای از عقب نشینی نیروهای روسی مشاهده نمی شود. با توجه به نزدیک شدن ارتش اوکراین به دونتسک احتمال اقدام نظامی روسیه علیه اوکراین افزایش یافته است.