کد خبر:۳۳۹۳۸۲
در آیین رونمایی از کتاب «سفیران کار و تلاش» مطرح شد:

یکی از فلسفه‌های حرکت جهادی خودسازی جهادگران است

معاونت هماهنگ کننده سازمان بسیج دانشجویی گفت: یکی از اقدامات ما برای کیفی‌سازی اردوهای جهادی توسعه اقدامات آموزشی و توجیهی است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، آیین رونمایی از کتاب «سفیران کار و تلاش» با موضوع تجربه مدیریت جهادی در حرکت‌های جهادی سازندگی دانشجویی عصر امروز در سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد.


در ابتدای این مراسم مجتبی باستان معاونت هماهنگ کننده سازمان بسیج دانشجویی در رابطه با شروع فعالیت‌های جهادی گفت: فعالیت‌های جهادی از سال 1379 آغاز شد و تا سال 1384 به صورت جسته و گریخته ادامه داشت. در آن دوره سی تا چهل گروه جهادی وجود داشتند که ساماندهی نشده بودند اما از سال 84 بسیج دانشجویی متولی ساماندهی این گروه‌ها شد و تا سال 88 تعداد این گروه‌های جهادی به 1800 گروه رسید.


وی در ادامه گفت: بسیج دانشجویی می‌خواهد در فعالیت‌های دانشگاه‌ها تاثیرگذار باشد که یکی از آنها فعالیت‌های جهادی است. در این رابطه بسیج دانشجویی وارد فعالیت‌های سازندگی شد. البته با این که متولی فعالیت‌های جهادی بسیج دانشجویی است اما به طور کلی فضای جهادی تنها مختص بسیج دانشجویی نیست و همه گروه‌ها می‌توانند در آن ورود کنند.


معاونت هماهنگ کننده سازمان بسیج دانشجویی اظهار داشت: فعالیت‌های جهادی تا سال 88 از نظر کمی افزایش یافت اما تصمیم گرفتیم برای ارتقای کیفی این فعالیت‌ها، نگاه پژوهش محور و تفکر عمیق و فرهنگی نسبت به این مساله داشته باشیم.


باستان در رابطه با اقداماتی که برای کیفی‌سازی فعالیت‌های جهادی انجام گرفته بیان داشت: یکی از برنامه‌های ما این بود که اقدامات آموزشی و توجیهی تکثیر شود و دوره‌های هجرت و آسیب‌شناسی توسعه یابد. یکی دیگر از اقدامات، تشکیل کارگروه‌های تحقیق و پژوهش در عرصه‌های مختلف است. همچنین تخصصی پرداختن به عرصه‌های مختلف نیز باعث کیفی سازی خواهد شد زیرا باید آموزش‌ها تخصصی و نیروهای جهادی متخصص باشند تا بهره‌وری افزایش یابد.


وی در ادامه افزود: مدیریت معنوی اردوها یکی دیگر از اقداماتی است که برای کیفی‌سازی فعالیت‌‌های جهادی انجام گرفته است. در این قسمت باید تبیین شود که مومن جهادی کیست و اخلاق و زندگی جهادی چگونه است؟ که البته این مسایل هنوز به خوبی تبیین نشده‌اند. اقدام دیگری که در این زمینه باید انجام شود استفاده از افراد با تجربه و متخصص است.


باستان در رابطه با کتاب سفیران کار و تلاش گفت: این کتاب بخش‌هایی مربوط به کارآفرینی دارد و بحث‌های تخصصی و مدل کارآفرینی و اخلاق جهادی را پیگیری می‌کند. ما در اردوهای جهادی از بحث خدمات محور به تولیدمحور می‌ریوم که این مساله پایه اقتصاد مقاومتی است.


در ادامه این مراسم صادق مفرد یکی از مولفان کتاب سفیران کار و تلاش و مسئول هسته توانمندسازی حرکت‌های جهادی اردوگاه شهید باقری در سخنانی گفت: ریشه حرکت‌های جهادی به جهاد سازندگی برمی‌گردد اما اردوهای جهادی مربوط به 25 سال پیش می‌شود. طی این سال‌ها کمیت و کیفیت افزایش یافته اما عرصه‌های فعالیت مانند گذشته است در حالی که نیاز روستاها نسبت به 25 سال قبل تفاوت پیدا کرده است. به همین دلیل به فکر افتادیم که فعالیت‌های جدیدی را با توجه به نیازهای روز تعریف کنیم چون روستاها به حدی از رشد و بصیرت رسیده‌اند که نیازهایشان تغییر کرده‌ است. کتاب سفیران کار و تلاش نیز روی این موضوع دست گذاشته است و این مسایل را رصد می‌کند.


وی افزود: در بخش دوم این کتاب که به بحث کارآفرینی روستایی می‌پردازد سراغ کسانی رفتیم که این کار را در مناطقی که منابع طبیعی آن اندک است تجربه کرده‌اند. ما باید روستاها را به سمتی ببریم که خدمات مولد به آنها بدهیم.


در ادامه این نشست، قربانی یکی از جهادگران اردوهای جهادی طی سخنانی گفت: کتاب سفیران کار و تلاش یکی از محصولات هسته توانمندسازی حرکت‌های جهادی اردوگاه شهید باقری و یکی از کارهایی است که در سال مدیریت جهادی توسط بچه‌های جهادگر انجام گرفته است. در واقع، حل علمی مشکل مناطق محروم در بستر مطالبه‌گری که حضرت آقا از دانشجویان انتظار دارند یک گام موفق رو به جلو است.


وی با اشاره به فواید اردوهای جهادی اظهار داشت: یکی از فلسفه‌های حرکت جهادی خودسازی بچه‌هاست و به عبارتی، رشد معنوی خود بچه‌ها اولین فایده این اردوها می‌باشد. فایده دوم، نقش‌آفرینی بچه‌ها در مناطق محروم و محرومیت زدایی از این مناطق است که حل علمی مشکلات این مناطق در طول سال می‌تواند راهگشا باشد. اگر روحیه‌ مطالبه‌گری و عدالت‌خواهی به این مساله اضافه شود مشکلات زیرساختی، عمرانی و فرهنگی حل خواهد شد.


هادی فلاحی از دیگر جهادگران اردوهای جهادی نیز در رابطه با کتاب سفیران کار و تلاش بیان داشت: این کتاب به خوبی به مساله کارآفرینی پرداخته و تولید محتوای آن خوب انجام شده اما در عمل عرصه جهادی با چیزهایی که می‌شنویم متفاوت است و حرف‌هایی که در سطوح مدیریت سازمان گفته می‌شد با عمل تفاوت داشت. مثلا ما در بحث اقتصاد مقاومتی ورود کردیم اما از ما پشتیبانی نشد.


وی در ادامه گفت: مهمترین مشکل ما این است که نظام آماری دقیقی وجود ندارد و نمی‌دانیم چند جهادگر ورود یا خروج کرده‌اند و دلیل آن چه بوده است. این مساله به این دلیل اتفاق افتاده که تجربیات منتقل نشده و تجربیات میدانی کمرنگ است.


در ادامه این مراسم با حضور مجتبی باستان معاونت هماهنگ کننده سازمان بسیج دانشجویی، هادی قاسمی مدیر مسئول خبرگزاری دانشجو و صادق مفرد یکی از مولفان کتاب سفیران کار و تلاش آیین رونمایی از این کتاب برگزار شد. همچنین از رضا زرینی، یاسر خانی، هادی فلاحی، داود صادقی و امیر امیری‌فر از جهادگران اردوهای جهادی تقدیر به عمل آمد.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار