به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» علی لاریجانی عصر امروز در همایش روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی در خارج از کشور در دفتر مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه در سخنانی افزود: از آقای ظریف و دستگاه دیپلماسی و سفرا که این روزها کارهای ارزشمندی انجام میدهند تشکر میکنم، آقای ظریف به خاطر مسایل هستهای این روزها سرش شلوغ است و همچنین به علت مسایل منطقه ای بار زیادی را به دوش می کشد.
وی افزود: وزیر امور خارجه کار حرفه ای را دنبال میکند و وضعیت وزارت خارجه به عنوان یک وزارتخانه استراتژیک امروز اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
رئیس مجلس با اشاره به این که در بخش اقتصادی در بعضی امور رو به پیشرفت هستیم اما در بعضی نقاط نواقصی دیده می شود یادآور شد: در کل به سمت اصلاح امور اقتصادی پیش می رویم و وضعیت به هم ریخته گذشته در حال اصلاح است.
وی افزود: در موضوع تورم سیاست های دولت و مجلس تا حد خوبی جواب داده و شتاب تورم را کنترل کرده و بی انضباطی قبلی در اجرای یارانه ها رفع شده و تقریباً منابعی که خرج می شود معادل هزینه کرد است.
رئیس مجلس گفت : اوضاع اقتصادی کشور تا حد زیادی قابل پیش بینی شده و آن نوسانات غیر قابل کنترل و ساعتی در زمینه ارز هماهنگ شده ، در موضوع مسکن هم ثبات بوجود آمده و اینها نتایج فکر و زحمت است.
آقای لاریجانی رکود در صنعت را موضوعی جدی خواند و گفت : البته در این باره قدری کم کاری وجود دارد به خصوص از طرف بانک ها که باید بیشترهمکاری کنند.
وی با بیان اینکه لایحه ضدرکودی دولت در جلسه آینده مجلس اعلام وصول خواهد شد ،
گفت : البته به نظر من بیشتر، مشکل در مقام اجراست که باید عمل کرد و بانک ها خیلی نقش دارند و مسئله دیگر نامتعادل بودن وضعیت ما در زمینه بودجه ای است.
رئیس نهاد قانونگذاری افزود: در حوزه بودجه ای عدم تعادل هایی وجود دارد که به طور مثال در 7 تا 8 سال گذشته میزان بودجه جاری کشور از 65 درصد کل بودجه به 85 درصد افزایش یافته که این موضوع باعث می شود قدرت مانور در مسائل اقتصادی تنها 15 درصد باشد.
رئیس مجلس افزود: هنوز اقتصادمان دولتی است اصل 44 بد اجرا شده و فضای رقابتی نیست که این یکی از عوارض وضع نیمچه دولتی موجود است که تا بودجه عمرانی تزریق نشود بقیه بخش ها فعال نمی شود.
آقای لاریجانی با توجه به مسئله کم آبی در کشور گفت: در حال حاضر به 6 هزار روستا با تانکر آب برده می شود و شرایط سخت وجود دارد راه حل هایی البته در دولت و مجلس دیده شده اما مسئله جدی است و نیاز به سرمایه گذاری های سنگین دارد.
وی با اشاره به فربه شدن بخش اجرایی کشور گفت: البته در این دولت کارهایی برای کنترل این موضوع انجام شده است ولی در گذشته رقم های بالای استخدامی صورت گرفت که باعث شد بیشتر بودجه کشور صرف هزینه آن شود.
رئیس مجلس با بیان اینکه در کشور نرخ بیکاری 14 تا 15 درصد است گفت: مسئله بیکاری عوارض اجتماعی در پی دارد بنابراین باید با خروج از رکود زمینه اشتغال زایی را فراهم کرد، سیاست های اقتصاد مقاومتی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام آماده شده و رهبر معظم انقلاب نیز آنرا تائید کرده سیاست های سنجیده ای برای امروز و آینده کشور است.
وی بر برداشته شدن موانع تولید تاکید کرد و گفت: در ایران هر کسی بخواهد صنعتی راه بیندازد باید 200 روز کاری وقت بگذارد که این آمار در برخی کشورها 15 روز است البته تالارهای گفتگویی میان دولت و مجلس برای برداشتن موانع و مقررات زائد در نظر گرفته شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری پیشرفت های علمی صورت گرفته در کشور تاکید کرد: برای توسعه بخش علمی ساز و کارهای خوبی در مجلس تصویب شده که متاسفانه در اجرا با مشکلاتی همراه است، باید دانشگاه ها به بخش صنعت و تولید متصل شوند.
وی ادامه داد: در بخش امنیت داخلی کشور باید به مسایل امنیت اجتماعی از جمله سرقت های مسلحانه و تجاوز به عنف توجه بیشتری کرد و به این پدیده ها حساس بود، برخی تحرکات جزئی در امنیت داخلی کشور وجود دارد که خوشبختانه اشراف خوبی روی آنهاست.
بگفته آقای لاریجانی باید در بخش فرهنگی سازمان یافته تر عمل کنیم و نواقص بسیاری در این حوزه وجود دارد که باید برطرف شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی چالش های سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: مسایل منطقه ای و آشوب های پیرامون آن و برخی رقابت هایی که شکل می گیرد باید مورد توجه خاص قرار گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که جمهوری اسلامی ایران مذاکرات هسته ای را جدی دنبال میکند، تصریح کرد: وزارت امور خارجه در مذاکرات هسته ای با وزن گذاری زیادی وارد شد و باید به این خاطر از وزیر و این وزارت خانه قدردانی کرد ، گام اولیه مسکن خوبی بود اما مهم مذاکرات بعدی است.
وی ادامه داد: مذاکرات هسته ای در داخل همچنان یک موضوع جدی است. البته منطق ایران منطقی معتدل و روشن است و چارچوب های ذهنی ما از یک عقلانیت برخوردار است. در بحث غنی سازی و راکتور آب سنگین اراک 1+5 نباید دنبال بهانه جویی باشد و با این بهانه جویی ها حرفهای نامعقولی بزند.
لاریجانی با اشاره به بحث های صورت گرفته پیرامون تاسیسات هسته ای فردو گفت: حساسیت 1+5 برای ما ابهام آمیز شده است اگر مقصود این است که چرا ما تاسیسات هسته ای فردو را در یک جای امن ایجاد کرده ایم برای تهدیدهایی است که از جانب غربی ها میشود وگرنه درهای فردو به روی بازرسان آژانس باز بوده و کسی جلوی آنها را نگرفته است.
وی افزود: اگر 1+5 در مذاکرات هسته ای جدی باشد کلیات مساله هسته ای در زمان کوتاهتری قابل حل شدن است که این به نفع دوطرف است ، اما وقتی اصرار بر بهانه سازی می کنند فرایند طولانی می شود که به نفع هیچ کس نیست.
رئیس مجلس با انتقاد از طرف غربی تاکید کرد : اینکه در مذاکرات نگاه چانه زنی و کاسب کارانه داشته باشیم درست نیست و باید مبانی مذاکرات معقول و اطمینان بخش برای طرفین باشد .
آقای لاریجانی گفت : قفل کردن مسائل هسته ای امکان موجود در مسائل دیگر را هم خواهد گرفت و از نظر ما موضوع هسته ای یک مجموعه و نمونه کار با طرف مقابل است.
وی تاکید کرد: باید همان قدر که به مسئله هسته ای بها می دهیم موضوعات منطقه ای و جهان اسلام را هم دنبال کنیم ، باید با برقرای ارتباط میان علما و اندیشمندان ، اصحاب رسانه و سیاستمداران گفتگوهایی را شکل دهیم تا افرادی که مرجع مردم هستند درباره موضوعات منطقه ای تلقی درستی پیدا کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به شرایط منطقه ای گفت: در طول یک قرن اخیر بعد از جنگ های جهانی اکنون شرایط متفاوتی حاکم شده و مردم منطقه به دنبال هویت اسلامی هستند و این نتیجه سالها توطئه گری غربی ها در منطقه است.
وی افزود: دنیا باید قبول کند قدرت و فناوری جهان اسلام تغییر کرده است اما گاهی غربی ها بحران آفرینی میکنند البته تندروی ها همیشه بوده است اما اشکال کار این است که رو به رفتار مسلحانه آورده اند.
لاریجانی با بیان این که این مساله از دو بعد قابل بررسی است تصریح کرد: باید به تفاوت های فکری شکل گرفته توجه ویژه ای کرد و تئوری امام در خصوص وحدت عالم اسلام باید به طور جدی دنبال شود. برخورد تاکتیکی کردن با تروریسم بزرگترین خطای استراتژیک است.
وی افزود: اوباما که این روزها نگران کردها شده است ببیند وقتی که در سوریه اهل سنت، مسیحیان و علوی ها کشته شدند سکوت کرد و حتی کمک هایی از پشت نیز به تروریست ها کرد. در عراق و در موصل نیز کردها، سنی ها و ایزدی ها کشته شدند و اوباما کاری نکرد چه شده که یک مرتبه هوشیاری پیدا کرده است.
آقای لاریجانی تاکید کرد : این نشان می دهد که آنها با مسائل، دوگانه و تاکتیکی برخورد می کنند که باید در آینده هزینه این رفتارها را بپردازند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اولویت بندی ها در حوزه دیپلماسی گفت: این حرف رئیس جمهور را تایید می کنم که باید حوزه اقتصادی در بخش دیپلماسی پررنگ تر شود.
وی افزود : همسایگان برای ما اولویت دارند و من تاکید می کنم با توجه به شرایط بین المللی نقش ایران پررنگ تر و ارتباط ما با همسایگان جدیتر از گذشته شود.
رییس قوه مقننه با اشاره به تحرکات داعش در عراق تصریح کرد : داعش تندروهای نادانی هستند که مشکلاتی را در عراق به وجود آوردهاند البته اختلافات سیاسی هم در عراق وجود دارد که هر دوی این مسائل روی هم تاثیر گذار است.
وی افزود : جمهوری اسلامی ایران هم برای جلوگیری از این حرکتها و ایجاد وفاق در عراق تلاش زیادی کرده و اقدام سنجیدهای هم از سوی آیتالله سیستانی انجام شده است و فکر میکنم ثبات در صحنه سیاست عراق شروع خوبی برای حل مسائل این کشور است.
آقای لاریجانی ارتقای سطح روابط با چین و روسیه را خواستار شد که بگفته او هم خواسته خود آنها در مذاکرات است و هم امنیت منطقه را بالا می برد .
وی افزود: توصیه من این است که با توجه به شرایط امروز در بخش های مختلف بسته های دیپلماتیک تهیه کنیم و هرچه این بسته ها وسیع تر شود قدرت مانور ما بیشتر میشود.
لاریجانی در پایان با بیان این که در مجلس فضای کلی حمایت از وزارت امور خارجه خصوصاً در بحث مساله هسته ای است گفت: در مجلس ما از مذاکرات هسته ای حمایت می کنیم اما با چارچوبهای لازم نظارت می کنیم.
نگاه سیاست زده به اقتصاد، به آن آسیب می زند
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد : باید آرامش سیاسی موجود در کشور را قدر بدانیم و از آن صیانت کنیم.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، علی لاریجانی در همایش سالیانه روسای نمایندگی های ایران در خارج از کشور با تاکید بر ضرورت اصلی ، فرعی کردن مسائل گفت: با توجه به شرایط داخلی و منطقه ای باید مسائل فرعی را کنار بگذاریم و مسائل را اصلی، فرعی کنیم و ارزش اجماع در بعد ملی را حفظ کنیم و نباید گذاشت که برخی مسائل به این آرامش ضربه بزند.
وی افزود : در مجموع سیاست داخلی را از نظر همگرایی در کشور بهتر می بینم یعنی شرایط داخلی هم از نظر روابط قوا منظم تر ، صمیمانه تر و سنجیده تر شده که این مطلوب است اما در هر حال همیشه در کشور آراء و نظرات تند هم بوده که طبیعی است و در مواردی لازم .
رئیس مجلس تاکید کرد: در هر حال باید از آرامش سیاسی موجود در کشور صیانت کنیم و قدر بدانیم ، چون بستر و زمینه توسعه را فراهم می کند و در شرایط پر تنش سرمایه گذاری درست صورت نمی گیرد و باید قدر این موضوع را بدانیم که ذی قیمت است.
لاریجانی مسائل اقتصادی را اولویت اصلی کشور خواند و افزود : نگاه سیاست زده به اقتصاد به آن آسیب می زند و باید آراء مختلف مجال مطرح کردن داشته باشد که مفید است.
وی اقتصاد کشور را رو به پیشرفت خواند و گفت : البته نواقصی هم هست ولی جهت گیری به سمت اصلاح شرایط اقتصادی است و در حال حاضر در راه درست حرکت می کنیم و وضع به هم ریخته گذشته در حال اصلاح است.
رئیس مجلس افزود : هم شرایط انقلاب ، هم شرایط پیرامونی و هم وضع اقتصادی کشور اقتضا می کند که تعریف دقیق تری در حوزه دیپلماسی داشته باشیم و با شرایط داخلی منظم تری پیگیر آن باشیم.