به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» آیت الله حسینی بوشهری صبح امروز در اجلاس سراسری دبیران استان ها و شهرستان های حزب موتلفه اسلامی که در موسسه شهدای فرهنگی این حزب برگزار شد ضمن یاد و گرامیداشت شهدای موتلفه اسلامی به ویژگی تشکل های الهی اشاره کرد و اظهار داشت: حزب، مجموعه، هیئت و تشکل ها از دید تیزبین الهی و رسول الهی و اهل بیت (ع) پنهان نیستند و دوربین رصد اهل بیت بر اندیشه و افکار ما همواره سایه افکنده است.
وی با بیان این مطلب که در طول تاریخ این کشور چه از قبل و چه بعد از انقلاب در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران جریان ها و مجموعه های در این کشور شکل گرفته است افزود: هر کدام بر اساس جایگاه اجتماعی خود به فعالیت سیاسی مشغول بوده اند اما فلسفه وجودی احزاب و مجموعه های سیاسی به منظور تأثیرگذاری قدرت جامعه بوده است تا ضمن همراهی کردن مردم توجه آنان را نیز جلب کرده و بتوان در مسائل فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، دیپلماسی و سیاست خارجی تأثیر گذاشت.
آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه شکل گیری روابط سیاسی بین جریان ها امری طبیعی بوده است اظهار داشت: احزاب متعدد و مختلفی در طول نظام شکل می گیرند که در همه انتخابات ها تمام سعی خود را در انجام فعالیت قرار می دهند اما جریانات سیاسی و مجموعه های فعال به دو بخش تقسیم می شوند.
وی در ادامه تصریح کرد: دسته ای از جریان ها به انقلاب و جمهوری اسلامی امام و رهبری و قانون اساسی و روحانیت به عنوان شاخصه دینداری معتقد و پایبند بوده و آن را از بن دندان قبول دارند همانند مجموعه موتلفه که همواره با روحانیت عجین بوده است اما دسته دوم نسبت به نظام و انقلاب اعتقادی نداشته و گاه پنهانی این عدم اعتقاد را نشان می دهند و گاهی هم به طور واضح این امر مشخص است.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: کسانی که در آغاز انقلاب رفتار دینی از خود نشان دادند اما آرام آرام فاصله گرفته اند و به صف معاندین پیوستند لذا آنچه بدیهی است این است که در یک نظام مبتنی بر ولایت فقیه جای برای خلاف معاندین وجود ندارد.
وی به اختلاف سلایق موجود میان گروه های معتقد به نظام اشاره کرد و گفت: این گروه ها به الزامات نظام معتقد هستند اما گاهی دارای سلایق و ذائقه های مختلف هستند اما در اصل هدف یکی بوده و فلش حرکت به سمت یک هدف است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: اتفاق نظر در اصول کلی به عنوان راهی وحدت ساز باید مدنظر قرار گیرد اما اختلاف سلایق و نظرها نباید به اصول لطمه بزند آنچه مهم است در میان تشکل های الهی تا جایی که اصول زیر سوال نرود و محوری تحت تأثیر قرار نگیرد راه یکی است.
وی با بیان اینکه چتر موجود باید ایجاد امنیت کرده و فصل الخطاب قرار گیرد یادآور شد: براساس تجربه تاریخی و باور اعتقاد شیعی بهترین خط مشی راه انبیا الهی است و تا زمانی که در این راه حرکت می کنیم راه باز خواهد بود.
آیت الله حسینی بوشهری به رهبری سنجیده آیت الله سیستانی در مسائل عراق اشاره کرد و با بیان این مطلب که موضع گیری ها باید به موقع و به جا انجام گیرد ادامه داد: معتقدیم نیروها، احزاب، مجموعه ها و جریان های معتقد به راه خدا باید در یکدیگر رقابت کنند و وقتی که انتخابات پیش می آید هر کس راه خود را نرود تا به اصول لطمه ای وارد نشود.
وی به بیانات رهبر کبیر انقلاب اسلامی در زمینه اختلاف سلیقه اشاره کرد و بیان داشت: اختلاف سلیقه و رای باید وجود داشته باشد اما نتیجه ای نشود که دشمن یکدیگر بشویم چرا که باید در عین دوستی اختلاف سلایق را پذیرفته و به نظرات یکدیگر احترام گذاریم.
آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: عناصری که می توانند قابلیت تجمیع اصول مشترک جهت تجمیع باورهای متفاوت داشته باشند باید کار را برای رضای خدا انجام دهند چرا که کار برای خدا دعوا نیست اما اگر برای غیر خدا انجام شود دشمنی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر این مهم که احزاب باید تمام هم و غم خود را هدایت صحیح مردم قرار دهند ادامه داد: رعایت حدود و مرزهای الهی موجب می شود که سهم خواهی در باور آنها وجود نداشته باشد و در جایی که ضرورت اجماع وجود دارد کنار کشیده و همکاری لازم را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه این امر در برخی سال های مشاهده نشده است افزود: به هر دلیل در عمل دچار مشکل شده ایم چرا که همه برای هدفی بلند و پیشرفت نظام و مطرح شدن در عرصه بین المللی باید خود را با شرایط وفق دهیم کما اینکه حفظ اصول از همه بالاتر است.
عضو مجلس خبرگان رهبری به شش اصول مهم موجود درحزب موتلفه اسلامی اشاره کرد و این اصول را بر پایه آینده نگری، آسیب شناسی، استفاده از فرصت ها، نقش پذیری، تصمیم آگاهانه و همراهی با مردم در پرتو همراهی با خداوند متعال دانست.
حسینی بوشهری در بعد آینده نگری استفاده از فرصت ها را امری مهم تلقی کرد و برنامه ریزی و برگزاری اجلاس ها برای رسیدن به هدف را گامی مهم ارزیابی کرد.
وی همچنین در بعد آسیب شناسی و استفاده از فرصت ها نیز گفت: در بحث آسیب شناسی باید به دنبال یافتن نقاط ضعف و قوت باشیم اما در بحث استفاده از فرصت ها باید با حفظ زمان بهره برداری از فرصت ها را ایجاد کنیم.
وی به نقش پذیری یکی از مشکلات احزاب و مجموعه های سیاسی بوده چر ا که حق را مطلق از آن خود می دانند و همچنین در رابطه با تصمیم آگاهانه باید گفت: یک حزب و تشکل موفق تصمیم آگاهانه در تمامی مسائل گرفته تا راه رفت و برگشت را به درستی ارزیابی کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان خاطرنشان کرد: همراهی با مردم در پرتو همراهی با خدا یکی از دغدغه های احزاب بوده است اما به گفته پیامبر اکرم (ص) دلیل همراهی با خدا همراهی مردم را نیز به دنبال خواهد شد کما اینکه باید گفت دلیل پیروزی انقلاب و امام خمینی (ره) نیز همین امر بوده است.