به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، در ابتدای این نشست قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان اینکه در طول یکسال گذشته موضوع پیشگیری از جرم به صورت ویژه مورد دغدغه برنامه ریزان قرار گرفته است و در اول تیرماه امسال و در هفته قوه قضاییه رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسئولین قوه قضاییه 6 عنوان را در اولویت قوه قضاییه قرار دادند که یکی از آن ها پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی است اظهار کرد: در حکم تمدید مسئولیت آیت الله آملی لاریجانی نیز چند موضوع فوق العاده مهم مورد تذکر واقع شده بود که از همه مهمتر ایجاد امنیت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم است.
مهدی امیری در ادامه با بیان اینکه توجه ویژه به نقش مردم و اجتماعی کردن پیشگیری باید مد نظر قرار بگیرد خاطرنشان کرد: اینک در مرحله تدوین سیاست ها و احکام قانون برنامه ششم قرار داریم و برای اولین بار احکام برنامه ششم بر اساس سیاست های ابلاغی صورت خواهد پذیرفت بنابراین فرصت بررسی و هم اندیشی در این زمینه فرصت مغتنمی است که با مشارکت صاحبنظران علمی و مدیریتی حاضر در این جلسه مورد تبادل نظر قرار میگیرد.
وی افزود: در این خصوص هماهنگی های وسیعی با دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس شورای اسلامی معاونت های حقوقی و برنامه ریزی نهاد ریاست جمهوری و کمیته های متولی تدوین سیاست های برنامه ششم صورت گرفته است تا سیاست های مناسب پیشگیرانه از جرائم و آسیب ها در برنامه لحاظ شود.
در ادامه این جلسه واعظ مهدوی مشاور معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و عضو کارگروه بر نقش دولت ، مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه و گروه های مختلف تاکید کرد و گفت: این همکاری ها باعث می شود چرخه معیوب جرم و آسیب متوقف شود.
واعظ مهدوی به اهمیت مشارکت متخصصین و اساتید و دستگاه های مسئول در تبیین و تکمیل برنامه ششم اشاره کرد و گفت: این کار باعث می شود که این افراد خود را مالک برنامه بدانند و این کار باعث ساماندهی برنامه میشود.
گلمکانی دبیر کمیته پیشگیری های مردم محور معانت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم نیز با بیان اینکه همه بخش ها باید در زمینه پیشگیری از وقوع جرم مسئولیت و مشارکت داشته باشند اظهار کرد: اگر بتوانیم مسئولیت دستگاه ها را به قانون و برنامه تبدیل کنیم می توانیم فعالیت های تاثیرگذارتری را از جانب دستگاه های مختلف شاهد باشیم.
زیر ساخت و بستر سازی فضای سایبری موضوع دیگری بود که تقی پور وزیر اسبق ارتباطات و رئیس کمیته تخصصی مرتبط در معاونت اجتماعی قوه قضاییه در ادامه نشست به آن اشاره کرد و گفت: فضای سایبری از دو منظر می تواند در این راستا مد نظر قرار بگیرد نخست اینکه خودش می تواند بستری برای ارتکاب به جرائم باشد و در عین حال این فضا می تواند به عنوان بستری برای آسیب در سایر حوزه ها مورد استفاده قرار بگیرد.
وی افزود: اگر بتوانیم این فضا را کنترل کنیم بسترهای زیادی را تحت کنترل درآورده ایم در حالیکه اینک هزینه این زیر ساخت را می پردازیم اما از مزایای آن استفاده نمی کنیم.
در ادامه نشست آقایان صابری ظفر قندی، حیدری، صفاتیان، شریفی، افشار، بوالهری، فارسیجانی، مجید ملکی تبار، پژمان و خانم حاجی علی رئیس کارگروه خانواده معاونت پیشگیری از وقوع جرم نیز به ارائه دیدگاه های خود در زمینه پیشگیری از وقوع جرم و نقش آن در برنامه ششم توسعه پرداختند.