کد خبر:۳۵۱۲۴۱
رئیس کل دیوان محاسبات کشور خبر داد:

اعلام نتایج کنترل دستگاه‌های اجرایی؛ به زودی/ اصلاح ساختار اقتصادی کشور ارتباطی با تحریم‌ها ندارد

رئیس کل دیوان محاسبات کشور در ادامه از کنترل دستگاه‌های اجرایی برای نخستین بار در سراسر کشور خبر داد و تصریح کرد: نتایج این کنترل به زودی اعلام خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، رحیمی شب گذشته در چهارمین جلسه شورای اداری خراسان رضوی که در محل سالن جلسات استانداری این استان در مشهد برگزار شد در خصوص تعامل دیوان محاسبات با دستگاه‌های اجرایی جهت صیانت از بیت المال بیان داشت: چندین سال پیاپی است که مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد تاکیدات فراوانی را دارند و این تاکیدات نشان از عقب ماندگی ما در مسئله اقتصاد است.

 

وی به نامگذاری سال جاری اشاره و تصریح کرد: عزم مردمی وجود دارد و چنانچه مدیریت جهادی به وجود آید آن‌گاه شاهد تحولات عظیم در بخش اقتصادی خواهیم بود و مدیریت جهادی به معنای این است که مدیریت فعلی جوابگو نیست، بلکه باید در این مسیر روش‌ها را اصلاح کرد تا کارآمدی افزایش یابد.

 

ابزار لازم در جهت مدیریت جهادی، تعامل بین دستگاه‌ها است

 

رئیس کل دیوان محاسبات کشور، ابزار لازم در جهت مدیریت جهادی را تعامل بین دستگاه‌های اجرایی دانست و خاطرنشان کرد: چنانچه اقتصاد مقاومتی که برنامه‌ای طولانی مدت در جهت رسیدن به اقتصاد اسلامی است رخ دهد آن‌گاه در بخش اقتصادی نگرانی نخواهیم داشت.

 

رحیمی تاکید کرد: در این مسیر دیوان محاسبات آمادگی دارد که به عنوان یک مرجع نظارتی با دستگاه‌های اجرایی همکاری لازم را داشته باشد.

 

وی با بیان این‌که پاسداری از بیت المال نیازمند تلاش همه دستگاه‌ها است ادامه داد: در درجه اول پاسداری از بیت المال وظیفه مدیران اجرایی است و دیوان محاسبات نظارت می‌کند که آیا دستگاه‌ها در حفظ و حراست از بیت المال دقت لازم را دارند یا خیر.

 

رئیس کل دیوان محاسبات کشور با تاکید بر این‌که مسئولان و مدیران باید بر قراردادها دقت لازم را داشته باشند تصریح کرد: پاسداری از بیت المال به این معناست که هر سازمانی برای هدفی ایجاد شده که نتیجه این هدف باید پیشرفت نظام و کشور باشد.

 

رحیمی ضمن بیان این‌که چنانچه دستگاه‌های اجرایی به گونه‌ای عمل کنند که این هدف محقق شود آن‌گاه از بیت المال صیانت کرده‌ایم افزود: برخی تصور می‌کنند پاسداری از بیت المال به معنای کشف تخلفات است و این در حالی است که دیوان به دنبال پرونده سازی نیست بلکه به عنوان یک مشاور حقوقی به دستگاه‌ها کمک می‌کند تا به اهداف سازمانی خود نائل آیند.

 

وی با اشاره به این‌که شروع به کار دیوان پس از خرج است گفت: سال‌هاست که مهمترین رویکرد دیوان محاسبات ادامه همین مسیر بوده که متاسفانه دو ایراد اساسی دارد نخست این‌که مدیران دستگاه‌های اجرایی همیشه نگران هزینه کرن هستند و دوم این‌که چنانچه بیت المال تضیع شود با توجه به این‌که مدیر مبلغی جهت پرداخت به بیت المال را ندارد بنابراین باز هم از بیت المال صیانت نشده است.

 

ایجاد کمیته صیانت از بیت المال جهت پاسداری از بیت المال

 

رئیس دیوان محاسبات با بیان این‌که درصدد هستیم این نظارت‌ها را به قبل و حین خرج اعمال کنیم بیان داشت: با توجه به این‌که در این مسیر ابزار لازم را نداریم بنابراین نیازمند تعاملات دستگاه‌های اجرایی هستیم همچنین در این مسیر کمیته‌ای تحت عنوان کمیته صیانت از بیت المال تشکیل شده است که مدیریت آن با دیوان محاسبات می‌باشد که تعامل بین دیوان و دستگاه جهت رسیدن به اهداف سازمانی و پیشگیری از وقوع تخلفات از جمله وظایف این کمیته است.

 

رحیمی با تاکید بر این‌که متاسفانه به تناسب هزینه‌ای که انجام می‌دهیم شاهد توسعه نیستیم گفت: بیش از 80 درصد از بودجه عمومی کشور صرف امور جاری می‌شود. باید ساختار اقتصادی کشور را اصلاح کنیم این‌ها ارتباطی با تحریم ندارد.

 

وی علل رخ داد این تخلفات را آشنا نبودن مدیران دستگاه اداری یا مدیر مالی به مسائل مالی دستگاه دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه زمانی که تخلفی صورت می‌گیرد مدیر دستگاه و ذی حساب توبیخ می‌شوند این در حالی است که 10 نفر در این پرونده با هم همکاری می‌کنند.

 

رئیس کل دیوان محاسبات کشور در ادامه از کنترل دستگاه‌های اجرایی برای نخستین بار در سراسر کشور خبر داد و تصریح کرد: نتایج این کنترل به زودی اعلام خواهد شد.

 

رحیمی تاکید کرد: متاسفانه سیستم‌ها به گونه‌ای است که تخلف ایجاد می‌کند حتی برخی قوانین خود تخلف زا هستند به همین دلیل تلاش کردیم برخی بندهای قانون که با یکدیگر مغایر هستند را حذف کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار