به گزارش گروه بینالملل «خبرگزاری دانشجو»، خالد داوود، تحلیلگر هفتهنامهی الاهرام مصر، در یادداشتی به واکاوی جریان افراطی و تروریستی داعش در مصر میپردازد.
پس از پیشرفتهای داعش در عراق و سوریه در اوایل تابستان امسال، و تسلط بر مناطق نفتخیز و سدها در شمال عراق، داعش تغییر نام داد و مدعی تشکیل حکومت اسلامی در سراسر کشورهای مسلماننشین شد. چند هفته پس از آن، در هجدم آگوست گروهی که خود را داعشم نامید، مسئولیت حمله به نیروهای امنیتی مصر که منجر به کشته شدن 5 پلیس مصری شد، را برعهده گرفت.
این گروه مدعی شد حملات تروریستی به مقر ارتش در غرب صحرای فارافرا – که کشته شدن 23 سرباز را در پی داشت- توسط داعشم انجام شده است. داعشم (دولت اسلامی عراق، سوریه و مصر) در بیانیهای به مردم مصر 12 روزه مهلت داده تا توبه کرده و با خلیفه داعش، ابوبکر بغدادی، بیعت کرده و گرنه کشتار، بریدن سر و مثله شدن در انتظار آنها خواهد بود.
در این بیانیه آمده است: در حمله به نیروهای امنینی مصر، 4 تن از ایشان زنده زنده در آتش سوختند و این درس عبرتی است برای مردم مصر. بر خلاف انتظار، بسیاری از مصریان در صفحات شخصی خود در فیس بوک و توئیتر عضویت خود در داعش را اعلام کرده و حتی برخی از آنان در عملیات نظامی این گروه تروریستی در سوریه و عراق شرکت کرده اند. اسلام یکن یکی از این افراد است.
از درس خواندن در مدرسه "اللیسیه" و حضور در سالنهای بدنسازی تا طرفداری از موسیقی رپ و پارتیهای شبانه و دنبال کردن دختران روس در شبکههای اجتماعی تا تبدیل شدن به یک جنگجوی سوار بر اسب و تانک در صفوف گروه داعش، داستان تحول زندگی "اسلام یکن" مصری یا همان "ابو سلمه بن یکن" داعشی است.
به گزارش احمد الدرینی، بسیاری از مصریان هستند که زیر بیرق داعش، جبهه النصره و سایر گروهکهای تروریستی در عراق و سوریه میجنگند. عمده این افراد با مجوز رئیس جمهور برکنار شده مصر، محمد مرسی، به سوریه سفر کردهاند. اخوان المسلمین مصر رسماً از گروههای جهادی که در سوریه میجنگند حمایت کرده و مرسی چند روز پیش از برکناری در تجمعی با موضوع حمایت از جهاد در شام شرکت کرده بود.
چند روز پیش از کودتای نظامی در مصر، خالد القزاز، از مشاوران محمد مرسی، در پاسخ به سئوالی پیرامون برخورد قضایی دولت با جنگجویان مصری در سوریه پس از بازگشت به کشور گفته بود: آنان به هیج وجه تحت پیگرد قضایی قرار نخواهند گرفت، چرا که هیچ قانونی را نقض نکرده اند.
از سوی دیگر، "هیلاری کلینتون" در کتاب جدید خود جریان بسیار غافلگیرکنندهای را مطرح کرده و نوشته است توافق شده بود که «دولت اسلامی» ژوئیه سال ۲۰۱۳ میلادی در مصر و نه در سوریه و عراق اعلام شود و در این خصوص با گروه اخوان المسلمین مصر توافق شده بود اما انقلاب مصر بر ضد اخوانیها مانع این کار شد.
کلینتون تصریح کرده است: آمریکا وارد جنگ عراق و سوریه و لیبی شد و همه چیز خیلی خوب بود اما ناگهان انقلاب سیام ژوئن سال گذشته میلادی در مصر رخ داد و همه چیز ظرف ۷۲ ساعت تغییر کرد ما با اخوان المسلمین مصر بر سر اعلام دولت اسلامی در سینا و دادن آن بخشی از سینا به جنبش حماس و بخشی از این منطقه به اسرائیل برای حمایت از اسرائیل و الحاق مناطق حلایب و شلاتین به سودان و گشودن مرزها با لیبی از قسمت منطقه سلوم توافق کرده بودیم.
وی در کتاب خود خاطر نشان کرده است درباره روز پنجم ژوئیه سال ۲۰۱۳ به عنوان زمان اعلام دولت اسلامی توافق شد و همگان منتظر بودند تا آمریکا و اروپا فورا آن را به رسمیت بشناسند. کلینتون گفت به ۱۱۲ کشور جهان برای تشریح وضع آمریکا با مصر سفر کرد و با برخی دوستان درباره به رسمیت شناختن دولت اسلامی به محض آنکه اعلام میشود توافق شد.
مصریان داعشی که از سوریه و عراق به مصر بازگشتهاند، با آموزش انواع عملیات تروریستی و کار با جنگافزارهای سبک و سنگین، اعلام کرده اند مصر را به صحنه نبرد تبدیل خواهند کرد.