عليرضا زاكاني، نماينده مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار پارلماني «خبرگزاري دانشجو»، با اشاره به تحريمهاي جديد اعمال شده از سوي آمريكا عليه كشورمان گفت: به نظر ميرسد ما در اين مذاكرات در حال آزمودن طرفي هستيم كه پيش از اين بارها آزموده شده است.
وي افزود: قبل از اين هم مشخص بود كه آمريكا مذاكره و تعامل را تنها براي پيگيري دو هدف ميخواهد؛ اول براي اينكه تمام اهداف خود، كه مانع پيشرفت علمي كشور و دستيابي ايران به توانمنديهاي تخصصي و فني ميشود را محقق كند، به طوري كه ايران از رسيدن به درجهاي از اطمينان در راستاي بهرهمندي از ظرفيتهاي خود در داخل باز مانده و این مذاکرات مانع از پيشرفت ايران اسلامي شود.
اين نماينده مجلس اظهار داشت: بنابراين زماني كه در مسير مذاكرات، غربيها نتوانستند به اهداف خود برسند، اهرم فشار خود را تشديد كردند.
زاكاني تاكيد كرد: اين مسئله كاملا منطقي و معقول بود كه پيش از اين نيز از سوي مقام معظم رهبري تحليل شده بود و امروز ميتوان آن را در وراي اظهارات مسئولان آمريكايي و به طور خاص مصوبات آنها مشاهده كرد.
وي در بيان هدف دوم آمريكاييها از مذاكره با ايران گفت: آنها "مذاكره را براي مذاكره" ميخواستند نه براي اقدام و اگر قرار بود نتيجهاي از درون اين مذاكرات به دست آيد نتيجهاي مطلوب آمريكاييها بود كه ايران اسلامي را "فلج" كند.
اين نماينده مجلس افزود: آمريكاييها امروز اصرار بر مذاكره براي مذاكره دارند و از سوي ديگر با اعمال فشار، شرايطي را ايجاد ميكنند كه ايران، هم هيبت و اثرگزاري خود را در منطقه و جهان از دست دهد و هم از داشتههاي برحق خود محروم شود.
زاكاني در خصوص موضع مجلس در قبال اين تحريمها گفت: مجلس همت خود را نسبت به مواضع طرفين مذاكره معطوف كرده و حساسيت بالايي نسبت به زيادهخواهي طرف مستكبر دارد.
وي اظهار داشت: مجلس به عنوان نماد اراده ملت نخواهد گذاشت اين زيادهخواهيها منجر به وادادگي و تامين خواست نظام سلطه شود.
اين نماينده مجلس تاكيد كرد: جالب است كه اين حساسيت مجلس با مواضع پر از اشكال آمريكا تشديد ميشود و عملا غرب مسير مذاكرات را به سوي افزايش بصيرت ما تغییر داده است.
زاكاني در خصوص مواضع وزارت خارجه در قبال اين تحريمها افزود: آنچه كه از ابتدا به صورت يك اشكال در وزارت خارجه دولت یازدهم ديده ميشد مواضع انفعالي و به تعبيري مصلحت سنجي بيش از حد بود، به طوري كه اين مصلحت سنجي، عملا نوعي وادادگي و منفعل شدن در برابر بيگانگان را رقم ميزد و ما را از موضع فعال به انفعال مي كشاند.
وي تاكيد كرد: اين مواضع وزارت خارجه شرايطي را فراهم ميكرد كه طرف خارجي نيز دچار سوءتفاهم شده و زيادهخواهيهاي خود را تشديد كند.
زاكاني تصريح كرد: مسئولان دستگاه سياست خارجي بايد با تدبير و مواضع هوشمندانه به دور از پرخاشگري از داشتهها و استقلال اين كشور پاسداري كند.
وي در پايان خاطر نشان كرد: نبايد نتيجه كار دستگاه ديپلماسي كشور اين تصور را به ذهن متبادر سازد كه طرف خارجي زيادهخواهي ميكند و طرف داخلي سكوت ميكند.
گفتنی است؛ وزارت خزانهداری و وزارت خارجه آمریکا 8 شخصیت به همراه 20 شرکت و موسسه مالی از جمله 6 نفتکش ایرانی را به بهانه نقض تحریمهای هستهای و موشکی در لیست سیاه قرار دادهاند.
این در حالی است که شورای امنیت ملی آمریکا روز جمعه، در واکنش به تحریمهای وضعشده، با صدور بیانیهای متناقض، از یک سو بر ادامه اعمال تحریمها بر ایران تأکید کرد و از سوی دیگر سخنگوی این شورا گفته است "واشنگتن به حل دیپلماتیک موضوع هستهای ایران متعهد است"!!
تا این لحظه، وزارت خارجا ایران هیچگونه واکنشی به تحریمهای جدید وضعشده از سوی آمریکا نشان نداده است.