آخرین اخبار:
کد خبر:۳۵۲۹۸۶
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتگوی تفصیلی با «خبرگزاری دانشجو»

ضرغامی درآمد صدا و سیما از تبلیغات را از 50 میلیارد به 700 میلیارد تومان رسانده/ بسیاری از برنامه‌های تلویزیون در مقابل "سبک زندگی ایرانی اسلامی" است

 نباید به کیفیت برنامه‌ها نیز ضربه وارد شود؛ بسیاری از برنامه‌ها که نه تنها در جهت گسترش ارزش‌ها قدم برنمی دارد بلکه مانع این امر نیز است؛ برخی از برنامه مشکل اخلاقی دارند، برخی به تغییر سبک زندگی دامن زده است.

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ سیاست های کلان سازمان صدا و سیما به خصوص در سالهای اخیر بر افزایش تعداد شبکه های تلویزیونی و هم چنین جذب کلان بودجه از طریق تبلیغات و اسپانسرینگ قرار گرفته. اتفاقی که علاوه بر نقض مواد مصرح قانون به دفعات، موجب تاثیرگزاری عمده بر سبک زندگی ایرانی- اسلامی شده و به جرأت می توان گفت این نوع فعالیت، سبک زندگی ایرانی اسلامی را هدف قرار داده است. در همین خصوص به گفتگو نشستسم با حجت الاسلام و المسلمین احمد سالک، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تا علاوه بر اطلاع از موضع این نهاد نظارتی تاثیرگزار در خصوص عملکرد صدا و سیما،‌راهکارهای عملی این نهاد نظارتی را در این خصوص جویا شویم.

 

***

 

خبرگزاری دانشجو: در سال‌های اخیر تبلیغات در تلویزیون مسیر خاصی را پیموده است به گونه‌ای که اگر کسی بخواهد برنامه زنده تلویزیونی بسازد بدون اسپانسرینگ، عملا این امکان وجود ندارد؛ حال آن که همانطور که اطلاع دارید این امر مغایر نص صریح قانون است؛ اقدام عملی مجلس با توجه به تذکراتی که پیشتر هم  در این زمینه داده شده است، چیست؟

 

رییس کمیسیون فرهنگی: اصل 157 قانون اساسی بیان می دارد رئیس سازمان صدا و سیما از اختیارات ولی امر مسلمین است؛ در انتهای اصل 157 قانون اساسی ذکر شده است اداره صدا و سیما توسط قانون تعیین می شود؛ در کمیسیون فرهنگی با استفاده از کارهایی که در مجلس هشتم صورت گرفت، قانون صدا و سیما را تهیه کردیم.

 

این قانون ماه گذشته به اداره قوانین ارائه شد و برای هیات رئیسه به منظور صحن علنی فرستاده شد؛ اگر آفتی به این امر وارد نشود طرح صدا و سیما به صحن علنی وارد شود بسیاری از مسائل حل خواهد شد البته بودجه صدا و سیما در دولت‌های دنیا ابزاری از ابزار دولت‌ها است؛ بسیاری از کشورها با تبلیغات بودجه خود را تامین می کنند؛ قانون اجازه استفاده از تبلیغات را به صدا و سیما داده است.

 

ایرادی که شما وارد کردید در یکی از جلسات با آقای ضرغامی مطرح شد و وی پاسخ داد تعداد سیمای جمهوی اسلامی افزایش یافته است و تامین هزینه این تعداد سیما سخت است؛ صدا و سیما منابع درآمدی دارد؛ یکی از منابع در آمدی صدا و سیما اسپانسر‌ها هستند.

 

آقای ضرغامی اذعان داشت 50 میلیارد در سال توسط اسپانسرها و با تبلیغات به دست می آمد که این میزان اکنون به 700 میلیارد تومان رسیده است؛ اگر این رقم از صدا و سیما گرفته شود قطعا صدا و سیما ناقص خواهد شد و نوآوری نخواهد داشت؛ اگر بخواهید سیما نوآوری داشته باشد و بتواند پاسخ 3 هزار ماهواره با هزاران کانال را بدهد باید هزینه بپردازد؛ دولت این میزان پول را ندارد که در اختیار صدا و سیما قرار دهد.

 

در قانون صدا و سیما باید این مسئله در چارچوب باشد و نباید هر محصول و تبلیغ اجازه پخش داشته باشد به گونه ایی که برای نظام خطر آفرین باشد؛ در طرح صدا و سیما تمام مسائل در رشد صدا و سیما در ابعاد مختلف وارد شده است؛ طرح جامع رسانه‌ها نیز مطرح شده است؛ در این طرح موانع، مشکلات و مسائل بررسی شده است و راه حل‌ها نیز ارائه شده است.

 

 

خبرگزاری دانشجو: آخر در عمل شاهدیم که این تعدد شبکه‌ها در عمل نه تنها هیچ نفعی در جذب مخاطب نداشته بلکه صرفا موجب صرف هزینه‌های هنگفت شده است. اینجا یک سئوال جدی به وجود می آید که واقعا چه لزومی به اتخاذ این سیاست وجود داشته؟

 

رییس کمیسیون فرهنگی: ایرادات دیگری هم وجود دارد؛ نه تنها نباید نگاه کمّی باشد بلکه نباید به کیفیت برنامه‌ها نیز ضربه وارد شود؛ بسیاری از برنامه‌ها که نه تنها در جهت گسترش ارزش‌ها قدم برنمی دارد بلکه مانع این امر نیز است؛ برخی از برنامه مشکل اخلاقی دارند، برخی به تغییر سبک زندگی دامن زده است.

 

در همین مورد الان نامه‌ای چهارصفحه‌ای برای وزیر ارشاد در تدارک است و در آن از 9 فیلم اسم بردم که حق پخش آن فیلم‌ها را ندارند؛ موضوع فیلم‌ها را مطرح کردم.

 

این بحث‌ها در کمیسیون صورت می گیرد و تذکرات لازم داده می شود؛ کنترل‌ها و نظارت‌ها و تذکرات وجود دارد ولیکن باز هم خطا بروز می کند؛ در یک ماه در 3 نقطه کشور همخوانی زن و مرد و تک خوانی زن در حضور مردم صورت گرفته است و وزیر از دو مورد آن بی اطلاع بوده است؛ در نظام خط قرمز وجود دارد؛ آزادی برای نظام ما نباید چیزی باشد که کمونیست و لیبرالیسم می گوید.

 

قبل از جام جهانی برزیل وزیر ورزش احضار شد چرا که شنیده بودیم تعدادی از نمایندگان را به برزیل می فرستند که وزیر ورزش اذعان کرد نه تنها خود نمی روم که ریالی از بیت المال برای سفر کسی خرج نخواهم کرد؛ هزینه هر فرد به برزیل حدود 70-60 میلیون تومان هزینه داشت؛ جلوی این مسئله هم گرفته شد.

 

علی‌ای حال در موضوع صدا و سیما نکاتی که شما گفتید و البته نکات دیگری وجود دارد. کمیسیون تلاش و نظارت خود را اعمال می کند؛ در نهایت آقای ضرغامی پاسخ قانع کننده به سوالات ندادند.

 

 

خبرگزاری دانشجو: برخورد عملی مجلس در این باره چیست؟

 

رییس کمیسیون فرهنگی: برخوردهای مقتضی و لازم انجام می گیرد که یکی از آنها گزارشی است که به مقام معظم رهبری ارسال خواهد شد.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۴
مطمئن باشید علت دلسوزی این اقایان این است که
صدا و سیما مالیات درست و حسابی در برابر اگهی ها و درامدش به دولت پرداخت نمی کند

اگر این مشکل حل شود دیگر هیچ کس با اگهی بازرگانی ها مشکلی نخواهد داشت
چون منبع درامد خوبی برای بسیاری از گروهها است
11
2
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۹
تاززه از خواب بیدار شدن......!!!
به خاطر 700 میلیارد تومان با زندگی مردم بازی میکنند...
... دولتی که 3000میلیارد تومان با شجاعت تمام به اینو اون رانت میده اما 700میلیارد به دستگاه تبلیغاتیش نمیده...
شما فکر میکنید فیلم و سریالی که با این پولا ساخته میشه تاثیر گذاره...
بی شرف ها فقط پول براشون مهمه
11
2
هموطن
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۹
آفرین خیلی خوب بود سفت و سخت این مطلب رو پیگیری کنید
10
1
محمود
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۳
با نصیحت و توصیه و ... کار پیش نمیره!!!
حتما باید یه دست زوری بالا سرشون باشه!
11
0
حسین
۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۶
باریک الله آقا محمود یعنی حرفی زدی کولاک.باید این حرفتو قاب کرد.اینا به غیر حرف زور تو کتشون نمیره.
mohammad6947
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۱
درسته
الان تلوزيون بين تبليغات برنج و رب و محصولات تن تاك و محصولات پلين چندتا فيلم و سريال پخش ميكنه!!!!
14
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۳
تبلیغات تلویزیون دیوانه کننده شده اند. همش تبلیغ قرعه کشی و پول و برنج و کوفت و زهرمار
21
1
کریم
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۲
با سلام و ممنون از خبرتون.
لطفا دکتر سلام 2 رو راه اندازیس کنید.با موضوع نقد رسانه.چه تلویزیون چه ماهواره چه سینما چه رادیو.
خیلی خیلی ممنون
1
0
دانشجو
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۷
اشتباهات صدا وسیما دیگه داره اون قدر از حد فراتر می ره که نمی دونم می شه امیدی بهش داشت یانه!
متاسفانه و متاسفانه و متاسفانه چیزی که الان در تلویزیون و رادیوی کشورمون جریان داره بیشتر به ضدفرهنگ شباهت داره تا فرهنگ!
0
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۹
700 میلیارد تومان در بودجه سالانه دولت رقمی نیست که نتواند بپردازد اینها بهانه است برای همان تغییر سبک زندگی اسلامی و فراموشی ارزشها و نابودی فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی که امروزه شاهد ان هستیم. کاش مسئولین دلسوز و با وجدان و رسانه های متعهد که کاری از دستشان بر می آید برای جلوگیری از پیشرفت این جریان خزنده که فرهنگ ایرانی اسلامی را نشانه رفته، یک اقدام جهادی را شروع کنند و تا حصول نتیجه دلخواه از پای ننشینند.
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
1
0
نیم وجبی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۴
خو ای جوری که تلویزیون نشون میده بایدهرهفته ظروف خونت،مبل،قابلمه و...روعوض کنی تاخانوماانگیزه واسه آشپزی وزندگی داشته باشن ازاون طرف هم انواع غذاهای آماده،تازگی هاهم که تن تاک وپلین شده کابوس شبامون اون وقت میگن بریدازدواج کنید.آخه این چه ازتلویزیون وفرهنگ تازه این قدری که باآهنگ تبلیقات میشه رقصیدکه باآهنگ شهرام شپره نمیشه رقصید
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار