علی اکبر انارکی مسئول ناحیه مقاومت بسیج فیروزکوه در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» در خصوص اقدامات فرهنگی بسیج این ناحیه در محدوده تنگه واشی که یک مکان تفریحی است گفت: اصلیترین مشکلی که در منطقه تفریحی تنگه واشی وجود داشت این بود که آنجا تبدیل به حیاط خلوتی برای عدهای شده بود و تصور میکردند میتوانند به هر صورت که میخواهند آزاد باشند و بعضی از آقایان و خانمهایی که به آنجا میآمدند بحث حیا و حجاب را رعایت نمیکردند. ما لازم دیدیم برای تغییر این جو اقدامات فرهنگی مناسبی انجام دهیم.
وی با اشاره به حمایتهای مسئولان اظهار داشت: مسئولان شورای تأمین استان و خصوصا آقای استیری امام جمعه فیروزکوه و همچنین فرمانده محترم سپاه سیدالشهدا در این زمینه همکاریهای بسیار خوبی با ما داشتند و با همراهی آنها توانستیم فعالیتهای خوبی در این زمینه داشته باشیم.
مسئول ناحیه مقاومت بسیج فیروزکوه خاطرنشان کرد: در مرحله اول در شورای امر به معروف و نهی از منکر که امام جمعه نیز عضو آن بودند تصمیم گرفته شد مسئولین ادارات روزهای جمعه در تنگه واشی بحث تذکر لسانی را داشته باشند. در این زمینه حتی فرماندار فیروزکوه هم پای کار بود و هم از نظر فرهنگی و هم از نظر مسایل اداری سعی در حل مشکلات داشت.
انارکی بیان داشت: با حضور مسئولان ادارات سه جلسه شورای امر به معروف در تنگه واشی برگزار شد و از آنجایی که آنها در این فضای این مکان تفریحی بودند خوشبختانه تصمیمات بهتری در شورای فرهنگ عمومی و ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر گرفته شد.
وی افزود: یکی از تصمیماتی که گرفته شد این بود که هر جمعه مسئولین ادارات در مجموعه تنگه واشی حضور پیدا کنند که از ابتدای امسال این کار انجام شد و تذکر لسانی انجام میگرفت. برنامه دیگری که امام جمعه پیشنهاد داد بسته شدن تنگه واشی در لیالی قدر و حرمت نگه داشتن شهادت حضرت علی بود تا خدای نکرده مشکل اخلاقی در این روزها در آنجا پیش نیاید که این کار با همکاری نیروی انتظامی انجام شد. پس مرحله اول، حضور مردم و بسیجیان برای تذکر لسانی بود که الحمدلله نتیجه داشت. ما چند بار به صورت مشترک با عوامل ناجا برنامه تذکر لسانی گذاشتیم و پلیس امنیت اخلاقی هم در این زمینه به ما کمک کرد.
انارکی با اشاره به برنامههای دیگر ناحیه مقاومت بسیج شهرستان فیروزکوه برای سالمسازی فضای تنگه واشی اضافه کرد: برنامه دیگر ما تغییر فضای مجازی بود. قبل از این، وقتی در اینترنت نام تنگه واشی سرچ می شد در بیشتر تصاویری که میآمد مشکلات اخلاقی وجود داشت و همین مساله برخی را جذب می کرد که به آنجا بیایند. کاری که ما انجام دادیم این بود که وقتی در وب نام تنگه واشی سرچ میشود بیشتر مطالبی بیاید که خصوصیت فرهنگی و ارزشی داشته باشد. به همین دلیل هم در سایتهای خودمان و هم در سایت شهرهای دیگر، کارهای فرهنگی انجام گرفته در تنگه مانند تذکر لسانی و برنامه مشترک با ناجا بیشتر بولد میشود تا هنگامی که نام تنگه واشی در موتورهای جستجو سرچ میشود ابتدا این اخبار فرهنگی در صفحات اول دیده شود.
مسئول ناحیه مقاومت بسیج فیروزکوه بیان داشت: از سوی دیگر، روزهای پنجشنبه و جمعه اکیپ بچههای فرهنگی در تنگه مستقر میشدند و نمازخانهای درست کردیم تا هنگام اذان نماز جماعت برگزار شود. شرکت مردم عادی در نماز جماعت برای ما جالب بود مثلا افرادی با لباسهای مخصوص گردشگری مثل شلوارک در صف نماز می ایستادند که این مساله بسیار قابل توجه بود و خود ما انتظار این استقبال را از سوی مردم نداشتیم.
وی در ادامه افزود: همچنین، سرگرمیهایی هم با مضامین شاد اسلامی در آنجا ایجاد کردیم و از افرادی که در سطح ملی توانمندیهایی داشتند مثل دروازهبان تیم ملی نوجوانان دعوت کردیم تا به آنجا بیاید و مسابقه پنالتی برگزار کند. گردشگران هم از این برنامه بسیار استقبال کردند. از دیگر سرگرمیهایی که در آنجا برگزار شد مسابقات مچاندازی، مسابقات بدمینتون و طنابکشی و مسابقه نقاشی برای کودکان بود. جوایزی هم که به برندگان اهدا میشد دارای مضامین شاد اسلامی بود مانند سیدیهایی که به کودکان میدادیم. همچنین، سیستمهای صوتی هم آنجا تعبیه شد و روزهای جمعه آهنگهایی با مضامین طبیعت و امام عصر پخش میشد.
انارکی با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته اظهار داشت: البته کارهایی که صورت گرفته کم است و باید فعالیتهای بیشتری انجام شود تا بتوانیم بگوییم روی محدوده تنگه واشی تأثیر مثبت گذاشته است.
وی اضافه کرد: بیشترین مشکلی که ما در تنگه واشی داشتیم از طرف افرادی بود که از طریق سایتهای اینترنتی با هم ارتباط میگرفتند و با تورهای خودگردان به تنگه واشی میآمدند. ما از طریق فرمانداری با سازمان گردشگری تماس گرفتیم و آنها به تمام اردوهایی که به تنگه واشی اعزام می شدند ابلاغ کردند که موارد اخلاقی بهتر رعایت شود. ما هم بهتر توانستیم گردشگرانی را که از طریق سازمان گردشگری به تنگه واشی می آمدند کنترل کنیم. با این اوصاف، جو بیشتر از قبل خانوادگی شده و افراد کمتر این ذهنیت را دارند که میتوانند در آنجا هر کاری انجام دهند. این قوت قلبی برای خود ماست که این کار را ادامه دهیم تا بتوانیم ادعا کنیم معضلات فرهنگی رفع شده است.
مسئول ناحیه مقاومت بسیج فیروزکوه در پایان خاطرنشان کرد: سپاه استان تهران ابلاغ کرده بود که نواحی مختلف تهران هر هفته بچههای بسیج را برای تفریح و به عنوان اردو به تنگه واشی بیاورند. البته این مساله خیلی به ما کمک نکرد چون آنها بیشتر به عنوان گردشگر میآمدند تا این که فضای امر به معروف و تذکر لسانی را پیگیری کنند. البته حضور افراد هم در این تغییر فضا کمک کرد اما بهتر است سال های آینده این افراد حضور فعالتری داشته باشند و فقط به عنوان گردشگر حاضر نشوند.
باید به این مجاهدان فی سبیل الله که در این جبهه فرهنگی تلاش کردند خدا قوت گفت