به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» عصر امروز اولین دوره از بیست و پنجمین گردهمایی روسای مراکز مشاوره دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور در باغ نگارستان دانشگاه تهران به کار خود پایان داد.
دکتر محمد مصطفی بن شریف رئیس دانشگاه ملی UTM مالزی در این مراسم گفت: سناریوهای از مباحث مربوط به سلامت روان در دانشجویان دانشگاه UTM مالزی در حال اجرا است و طبق مطالعات توسعه ملی مالزی تا سال 2020 جمعیت جوانان این کشور سطح بالایی از چالش ها و خطرات را در مباحث بهداشت روانی تجربه می کنند.
وی فقدان مهارت های لازم برای انطباق پذیری جسمی، ذهنی و معنوی با چالش ها و تغییرات را مخرب ارزیابی کرد و اظهار داشت: رسالت مراکز مشاوره دانشگاه ها و کالج ها کمک به دانشجویان برای تعریف و ایجاد اهداف شخصی، تحصیلی و شغلی به وسیله آماده سازی، رشد، پیشگیری و مشاوره های درمانی می باشد.
رئیس دانشگاه ملی UTM مالزی افزود: نقش و عملکرد مراکز مشاوره در دانشگاه ها باعث تداوم تحول وتغییر در پاسخ به عوامل مختلف اجتماعی، سیاسی و اقتصادی می شودو الزامات تحصیلی برای دانشجویان ممکن است بیشترین حوادث استرس زا برای آنان باشد.
وی ادامه داد: استرس عواقب جدی دارد و ممکن است به گسترش افسردگی و اضطراب منجر شود و طبق تحقیقات برخی محققان مالزیایی نشان داد که افسردگی، اضطراب و استرس در بین دانشجویان جوان در سن 21 سالگی و پایین تر از آن به صورت معناداری با عوامل دانشگاهی و شخصی ارتباط دارد.
بن شریف در باره استفاده بیش از اندازه اینترنت گفت: جوان ترها بیشتر وابسته به اینترنت هستند و از اینترنت با زندگی روزانه آنها ترکیب شده است.
بن شریف در باره استفاده بیش از اندازه اینترنت گفت: جوان ترها بیشتر وابسته به اینترنت هستند و از اینترنت با زندگی روزانه آنها ترکیب شده و تعداد جوانانی که تقریباً همه فعالیت ها، روابط اجتماعی و جهان بینی تحت تاثیر اینترنت قرار گرفته است افزایش یافته است و بیشتر آمار خودکشی مربوط به جوانان و نوجوانان در محدوده سنی 20 تا 30 سال می باشد.
استاد مشاور دانشگاه UTM افزود: یکی از نشانه های اعتیاد به اینترنت زمان بیش از حد اختصاص داده شده به استفاده از اینترنت است و تعداد جوانانی که تقریباً همه فعالیت ها، روابط اجتماعی و جهان بینی تحت تاثیر اینترنت قرار گرفته است افزایش یافته است.
وی با اشاره به آغاز هزاره جدید در مالزی عنوان کرد: نگرش ها و اهداف مثبتی در مورد بهداشت روان از سوی دولت به وجود دارد و می توان به طرح ارتقای جامع سلامت روان با موضوع شیوه زندگی سالم اشاره نمود.
محمد شریف ادامه داد: از جمله این فعالیت ها به توزیع گسترده ای از کتابچه راهنمای کاربردی در پیام های بهداشتی و توجه ویژه به کودکان، نوجوانان، والدین، بزرگسالان شاغل و افراد مسنمی باشد.
بن شریف گفت: نقش مرکز مشاوره متمرکز بر ارائه خدمات مشاوره تخصصی، از جمله مشاوره فردی، گروهی، تحصیلی، بالینی و روان درمانی توسط مشاوران و کسانی که دارای تخصص در حیطه خود هستند بسیار موثراست.
وی با اشاره به قوانین دانشگاه های مالزی اظهار داشت: ما قوانین خاصی را در رابطه با پوشش دانشجویان داریم و این کارها باعث جلوگیری از انحرافات فکری دانشجویان می شود.
استاد دانشگاه صنعتی UTM افزود: با توجه به اینکه شکست در روابط فردی، افزایش افسردگی، میزان خودکشی وغیره بسیاری از شهروندان و دانشجویان را تهدید می کند، خدمات مشاوره امری ضروری می با شد.
دکتر محمد مصطفی بن شریف کمبود موسسات ارائه دهنده مشاوره ورشته های مربوط به آن را یکی دیگر از چالش ها دانست و اداه داد: تعداد دانشجویان دانشگاه با اختلالات روانی افزایش داشته است و بنابراین پرداختن به این موضوع که نه تنها سلامت روان آنها مهم است، بلکه تاثیر آن بر آموزش عالی و جلوگیری از سیاست هایی که بروز دهنده پرخاشگری، خودکشی و رفتارهای اختلال آمیز است موثر خواهد بود.
وی د رپایان اظهار داشت: به هر حال دانشجویان، مراکز مشاوره، مدیریت و خدمات دانشجویی با موانع و چالش های متعددی مواجه هستند که شامل سیاست های انضباطی نامشخص در زمانی که بیماری روانی دانشجویان مخرب را تهدید می کند و خدمات محدود مراکز مشاوره باعث می شود تا دانشجویانی که نیازمند به خدمات سلامت روانی هستند با مشکل مواجه شوند.
لازم به ذکر است دور آخر این همایش دو روزه فردا از ساعت 9 صبح آغاز شده و تا 15 عصر به کار خود پایان خواهد داد.