کد خبر:۳۵۶۲۱۴
رویترز گزارش داد

ارتباط قیمت نفت با قدرت چانه‌زنی ایران و روسیه در مذاکرات با غرب

رویترز طی گزارشی نوشت روسیه و ایران به فروش نفت وابسته‌اند و سطح فعلی قیمت‌ها آن‌ها را با محدودیت‌های بودجه‌ای مواجه می‌سازد و موضع آن‌ها را در زمینه مذاکرات بر سر حاکمیت اوکراین و یا برنامه هسته‌ای ایران تضعیف می‌کند.

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در حالی که شدیدترین درگیری‌ها در عراق در طی یک دهه گذشته در جریان است، تنش ها بین غرب و روسیه افزایش یافته و تحریم نفتی علیه ایران ادامه دارد، کاهش قیمت جهانی نفت به پایین ترین رقم در 2 سال گذشته، بسیاری از ناظران را غافلگیر کرده است.


اما در حالی که افزایش عرضه نفت آمریکای شمالی و کاهش تقاضا موجب رسیدن قیمت ها به زیر 100 دلار شده است، این مسئله نشان می دهد که افزایش تولید نفت شیل تا چه اندازه موجب ایجاد مزیت سیاسی و اقتصادی برای واشنگتن و متحدان غربی اش شده است.


روسیه و ایران شدیدا به فروش نفت وابسته اند و به اعتقاد تحلیلگران سطح فعلی قیمت ها آنها را با محدودیت های بودجه ای مواجه می سازد و موضع آنها را در زمینه مذاکرات بر سر حاکمیت اوکراین و یا برنامه هسته ای ایران تضعیف می کند.


افزایش تولید نفت از سوی آمریکا و کانادا همچنین تهدید احتمالی روسیه به کاهش عرضه نفت و بروز اختلال در عرضه نفت خاورمیانه را خنثی می کند.


پروفسور پل استیونز، از تحلیلگران موسسه چاتهام هاوس در لندن گفت: «افزایش تولید قطعا به سود آمریکاست» وی افزود: «روس ها در قبال کاهش قیمت نفت بسیار آسیب پذیرند. ما نمی دانیم این موضوع بر رفتار آنها در اوکراین تا چه حدی تاثیرگذار است، اما مطمئنا از نظر بودجه ای احساس فشار خواهند کرد.»


برای ایران، کاهش قیمت نفت نه تنها موجب آسیب اقتصادی است، بلکه بدان معناست که غرب برای رسیدن به یک توافق فوری با تهران بر سر برنامه هسته ای، با فشار کمتری روبروست.


به اعتقاد تحلیلگران، با کاهش قیمت نفت، انگیزه اقتصادی بازگرداندن فوری بشکه های نفت ایران به بازار از بین رفته است و این قدرت چانه زنی غرب در مذاکرات با ایران را افزایش می دهد.


فرانسیسکو بلانچ، تحلیلگر بانک آمریکا در این باره گفت: «کاهش قیمت نفت به ایران و روسیه آسیب می زند و به غرب کمک می کند.» وی افزود، آستانه سر به سر شدن قیمت نفت در بودجه روسیه حدود 105 دلار است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار