کد خبر:۳۵۷۸۹۴

در طراحی بیمارستان‌‌ها باید به شرایط اقلیمی توجه ویژه شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در طراحی بیمارستان‌ ها باید به شرایط متفاوت اقلیمی توجه ویژه شود.

به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از وب دا، رئیس نخستین کنگره تخصصی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات در افتتاحیه این کنگره ضمن تقدیر از دست اندرکاران برگزاری این همایش، ابراز  امیدواری کرد که برگزاری این کنگره بتواند به نحوی دغدغه های نظام سلامت را کاهش داده و خدمتی شایسته به مردم شریف کشورمان ارائه دهد.

 

وی اظهار داشت: در حال حاضر در کشور به ازای هر 1000 نفر 1.7 تخت بستری وجود دارد و در حالی که در مقایسه با سایر کشورها 3 تخت بستری برای بیماران موجود می باشد .

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه افزود:40 تا 50 درصد بیمارستان‌های کشور فرسوده‌اند و گاهی اشغال تخت را تا 110 درصد داریم با این وجود در برخی موارد ضریب اشغال تخت کمتر از 20 درصد است که این نامتناسب بودن وضعیت اشغال تخت را می‌رساند.

 

دکتر پیوندی با اشاره به چالشهای موجود در ساخت بیمارستان‌ها خاطرنشان کرد: حدود 44 هزار تخت در دست ساخت داریم که در حالت خوش بینانه با کمک همه عزیزان طی 10 تا 15 سال آینده آنها تکمیل خواهند شد.

 

رییس دانشگاه  علوم پزشکی شهید بهشتی با تأکید بر اینکه استانداردهای ایمن‌سازی باید در بیمارستان‌ها رعایت شوند، گفت: بیمارستان محل ارائه خدمت در شرایط بحرانی است بنابراین باید به فکر پرسنل، تجهیزات پزشکی و فضای بیمارستانی‌ مناسب باشیم تا در شرایط بحرانی هم این بیمارستان‌ها بتوانند به مردم خدمات ارائه دهند .

 

دکتر پیوندی گفت: نظام سلامت در دنیا هزینه های هنگفتی را بردوش دولت ها قرار میدهد و کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست و شاید بتوان اعلام کرد که دولت کنونی رتبه اول در پرداخت هزینه ها را ازآن خود کرده است. اما علاوه بر صرف هزینه ها دولت باید سعی کند خدماتی شایسته و بایسته و در خور ملت ارایه دهد که در انجام این امور با کمبود منابع مواجه می شویم و این دغدغه ایست که دولت با آن مواجه است .

 

دکترپیوندی ادامه داد: 50 تا 80 درصد هزینه‌ها در بیمارستان‌ها صرف می‌شود، بیمارستان‌های فرسوده بسیاری داریم که حدود 50 سال دارند، بسیار فرسوده  و ناکارآمدهستند و تمام این موارد باید بازنگری شوند .

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان  این نکته که با مشارکت بخش خصوصی بسیاری از مشکلات فعلی مرتفع می شود، گفت: یک مشارکت بین بخش دولتی و خصوصی به شکلی که بخش خصوصی منابع را تامین کند و بخش دولتی مدیریت را عهده دار شود می تواند راهگشای بسیاری از مشکلات فعلی باشد.

 

دکتر پیوندی افزود: ارائه کیفیت برتر وظیفه حاکمیتی است و برای اجرا و ساخت  بیمارستانها باید از پتانسیل های موجود استفاده بهینه شود که در این خصوص خیرین بیمارستان ساز می توانند کمک های شایانی را انجام دهند .

 

وی با اشاره به اینکه بیمارستان‌ها باید از نظر ایمن‌سازی مورد قبول باشند، گفت: در سالهای اخیر مقاوم سازی در بسیاری از بیمارستانها رعایت نشده وسبک و سیاق برخی بیمارستان‌ها به 40 سال پیش برمی‌گردد.

 

دکتر پیوندی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در طراحی بیمارستان‌سازی کپی‌برداری احساس می‌شود و برای کاهش هزینه‌ها از نقشه های واحد استفاده می‌شود، بیمارستانی که در اردبیل ساخته میشود با بیمارستانی که در خوزستان است یک نقشه واحد دارد در حالی که باید به شرایط متفاوت اقلیمی توجه ویژه شود.

 

وی افزود: فضاهایی که در بیمارستان وجود دارد باید جوابگوی بیمار، پزشکان پرسنل و همراهان آنها باشد تا دغدغه‌ای به جز بیماری برای آنها وجود نداشته باشدو در عین حال آرامش‌دهنده دردهای بیماران نیز باشد و باید به فضای روحی آرامش بخش بیمارستان نیز توجه ویژه ای داشت.

 

رئیس نخستین کنگره تخصصی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات در پایان گفت: در این زمینه با مشارکت بخش خصوصی می توانیم خدمات بهتری را به جامعه ارائه کنیم و برای رسیدن به این هدف مهم باید ازساخت بیمارستان‌های کوچک به سمت بیمارستان‌های بزرگ و بیش از 500 تختخواب برویم و آن را کم کم مدنظر قرار دهیم. زیرا اداره بیمارستان‌ با تخت‌های کم، مقرون به صرفه نیست و برای رسیدن به مشارکت عمومی میان بخش عمومی و خصوصی باید اطمینان خاطری برای بازگشت سرمایه ها به بخش خصوصی بدهیم.

 

گفتنی است نخستین کنگره تخصصی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات امروز با حضور جمعی از مسئولان نظام سلامت و متخصصان مربوطه در مرکز همایشهای رازی برگزار شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار