آموزش و پرورش باید پاسخگوی نیازهای عصر دانایی باشد
به گزارش حوزه دولت «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، وی با بیان اینکه همه بخشها در کشور به مدرسه ختم میشود، ادامه داد: این یعنی شروع زندگی از مدرسه و جنب وجوش جامعه ایرانی که بر مدار آن است.
معاون اول رییس جمهوری همچنین گفت: همه چیز از مدرسه شروع میشود و مدرسه سرمایه اصلی این کشور است، قطعا استعداد ایرانی بالا است و کشف استعداد و پرورش آن وظیفه آموزش و پرورش است.
جهانگیری با تاکید بر اینکه درس و آموزش تمام وظیفه آموزش و پرورش نیست بلکه اهداف دیگری هم وجود دارد، اظهار داشت: آموزش و پرورش خلاقیت و نوآوری دانش آموزان را پرورش میدهد، قدرت ارتباط آنها را با جامعه و جهان جدید بالا میبرد و تفکر انتقادی را افزایش میدهد.
وی یادآور شد: شروع سال تحصیلی برای مردم جامعه ما محترم و مهم است، این احترام ناشی از ارزش و فضیلت معلم در نظام فکری ما است و مردم به آن دلبسته و وابستهاند و در دین ما هم در مقام علم و آگاهی تاکید شده و همچنین از ما خواسته شده است در طول عمر به دنبال کسب علم و معرفت باشیم.
معاون اول رییس جمهوری خاطرنشان کرد: اگرچه در سالهای اخیر فلاسفه غربی به این نتیجه رسیدهاند که منشأ قدرت واقعی جامعه میزان تسلط آنها به علم است اما سالهای بسیار پیش فردوسی حکیم بزرگ و توانای ایرانی در شعر «توانا بود هرکه دانا بود»، علم و معرفت را عامل اصلی قدرت معرفی کرد و این افتخار بزرگی برای هر ایرانی و ایران است.
جهانگیری به ابلاغ سیاستهای علم و فناوری از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: ایشان در آغاز سال تحصیلی جدید سیاستهای کلی علم و فناوری را ابلاغ کردند و این هدیه بزرگی است که راه حرکت جامعه را به سوی قلههای بزرگ علم، تعلیم، تحقیق و فناوری ترسیم کرد.
وی اظهار امیدواری کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسوولان و مجلس شورای اسلامی هم برنامه ریزی دقیق و عملیاتی را برای تحقق این سیاستها انجام دهند.
معاون اول رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود توسعه کشور را بدون توسعه آموزش و پرورش غیرممکن دانست و گفت: توسعه سرمایه اجتماعی، ارتقای ظرفیت آموزش و پرورش است و همه ما باید به این مهم توجه کنیم.
جهانگیری خاطرنشان کرد: خانواده، مدرسه و دولت سه بخشی هستند که باید بیش از پیش به هم مرتبط شوند. مساله معلم، دانش آموز و آموزش و پرورش باید دغدغه مشترک نخبگان و سیاست ورزان کشور باشد.
وی ادامه داد: نقطه و خط تماس دولت و نظام با جامعه در مدرسه است و سیاست اصلی دولت باید در مدرسه تبلور یابد.
معاون اول رییس دولت یازدهم تاکید کرد: امید، نشاط و تدبیر باید در برنامههای آموزش و پرورش بیش از سایر دستگاههای اجرایی کشور دیده شود.
جهانگیری با بیان اینکه با تمام محدودیتهای موجود دولت به دنبال کاهش مشکلات آموزشی کشور است، افزود: اقتصاد آموزش و پرورش و کسری بودجه و اعتبارات مساله مهمی است که دولت بر آن وقوف کامل دارد، البته فرهنگیان عزیز به محدودیتهای کشور آن هم در شرایط فعلی و تحریم توجه دارند.
وی همچنین اظهار داشت: زندگی و معیشت معلمان و مربیان متاثر از همین وضع است، معلم نیازمند زندگی شرافتمندانه است تا همه توان و وقت خود را صرف آموزش و تربیت دانش آموزان کند.
معاون اول رییس جمهوری افزود: بالاترین گروه مرجع در افکار عمومی جامعه معلمان هستند و به چشم حرمت و تاثیرگذاری به آنها نگاه میکنند. نظام و دولت هم باید این منزلت را وارد زندگی معلم کند.
معاون اول رییس جمهوری در ادامه سخنان خود به افزایش ۲۰ درصدی بودجه وزارت آموزش و پرورش در سال ۹۳ اشاره کرد و گفت: در سال جاری ۲۵۰ میلیارد تومان برای ارتقای کیفی در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفت و ما مصمم هستیم در بودجه سال آینده و برنامه ششم توسعه آموزش و پرورش را در اولویت جدی خود قرار دهیم.
جهانگیری همچنین از تلاشهای خالصانه فرهنگیان و معلمان در عرصه تعلیم و تربیت قدردانی و اعلام کرد: طرح رتبه بندی معلمان در سال جاری نهایی شده و برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارایه میشود.
وی با یادآوری اجرایی شدن ۴۰ راهکار سند تحول آموزش و پرورش در سال جاری، از همه دانش آموزان و اولیای آنها خواست که ارتباط بیشتری با مدرسه داشته باشند و دانش آموزان وقت خود را صرف تحصیل و علم کنند که آینده کشور در دستان آنها قرار دارند.
آیین آغاز سال تحصیلی ۹۴ - ۱۳۹۳ صبح امروز با حضور جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش و جمعی از مسوولان این وزارتخانه در دبستان دخترانه شاهد حضرت زینب (ص) شهرک آپادانا در منطقه پنج شهرداری تهران برگزار شد.