به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، کیک یزدی استویا در حاشیه نشست وزیر بهداشت با اعضای شورای سلامت و صاحبان صنایع شیرینی کیک استویا رونمایی شد.بر اساس این گزارش، این کیک با شیرین کننده طبیعی گیاه استویا با همکاری متخصصین غذا و دارو و یکی از تولید کننده های یزدی تهیه شده و می تواند جایگزین مناسبی برای کیکهایی که با شکر شیرین می شوند، باشد.
این گزارش حاکی است، استویا گیاهی ست متعلق به منطقه ای در قاره آمریکا که اخیرا وارد ایران شده و پژوهش هایی برای جایگزینی این ماده به جای شیرین کننده هایی نظیر شکر انجام شده است.
گفتنی است، استویا (به انگلیسی Stevia) گیاهی با نهایت ارتفاع یک متر، و حداکثر عمر پنج سال با برگهای شیرین که بومی آمریکای جنوبی بوده تاب سرما ندارد و مناسب مناطق جنوبی ایران یا کشت گلخانه ای است. شیرینی قند حاصل از دانه این گیاه ۲۵۰ تا ۳۰۰ برابر دیگر گیاهان قند آور چون نیشکر و چغندر قند و میزان قند موجود در آن ۱۵۰ برابر آنهاست. عصارهاستویا در صنایع شیرینی سازی، پزشکی و دیگرصنایع خوراکی کاربرد دارد