کد خبر:۳۵۹۸۱۰
فلاحی باباجان در گفتگو با "خبرگزاری دانشجو":

بیشترین آب کشور در بخش کشاورزی هدر می‌رود/ غفلت بیشتر از مدیریت کلان با واردات آب

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 96 درصد آ‌ب‌های کشور در بخش کشاورزی به مصرف می‌رسد، گفت: واردات آب ما را از مدیریت آب کشور غافل می‌کند.
عباس فلاحی باباجان، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی "خبرگزاری دانشجو" با بیان این موضوع که بحران آب بسیار جدی‌تر از آن است که به نظر می‌رسد، اظهار داشت: 96 درصد آ‌ب‌های کشور در بخش کشاورزی به مصرف می‌رسد. اگر ما بخواهیم بخش آب شرب را که تغریبا 4 درصد یا 6 درصد از آب کشور را تشکیل می‌دهد مدیریت کنیم در ابتدا باید به سراغ بخش کشاورزی برویم.
 
وی افزود: بزرگترین مشکلی که ما در کشور داریم حفظ آب است. یعنی آبی که باید مورد استفاده اصولی قرار بگیرد در دشت‌ها و بیابان‌ها رها شده و در آخر نیز به دریاچه خزر، رود ارس و دیگر رودهایی که از کشور خارج می‌شوند، سراریز می‌شود.
 
فلاحی باباجان ادامه داد: باید در ابتدا آب مورد مصرف در بخش کشاورزی را مدیریت کنیم اگر این قضیه به درستی مدیریت شد، آب شرب کشور دیگر مشکلی نخواهد داشت.
 
کیفیت بد آب شرب یکی از دلایل هدر دادن آب در کشور
 
وی اضافه کرد: مطلب دیگری که باید مورد توجه و تاکید قرار گیرد این است که ما از آب شرب تعریف صحیحی نداریم. ما آب شربی که از املاح کافی برخوردار باشد و نیازهای اساسی جسم انسان را تامین کند، نداریم. اول باید تعریف صحیحی از این قضیه داشته باشیم و این آب پر قیمت را اول به حدی از کیفیت برسانیم که مورد نگرش حیف‌مدارانه مردم قرار بگیرد. یعنی مردم بگویند این آب حیف است، به زمین نریز، شیر آب را ببند چرا که هزینه زیادی برای این آب شده است. اما در حال حاضر کیفیت آب شرب در این حد و اندازه نیست. به همین دلیل ما از این آب هم برای شرب استفاده می‌کنیم و هم برای شستشو. این فضا هنوز در کشور به وجود نیامده است.
 
به گفته این نماینده مجلس در کشورهای توسعه یافته با کارت‌های بانکی آب خریداری می‌کنند. 
 
فلاحی در ادامه اظهار داشت:  موضوع دیگری که باعث نگرانی و دلهره من و دیگر دوستان شده است، بحث خرید و واردات آب است. این موضوع ما را نگران می‌کند. واردات آب ما را از مدیریت آب کشور غافل می‌کند. مدیریت بلندمدتی که باید قبلا شروع می‌کردیم اما اگر این تدبیر را کنیم که برای حل مشکلاتمان دست به واردات آب بزنیم، از مدیریت کلان و بلندمدت آب غافل خواهیم شد.
 
وی تاکید کرد: اگر آب وارد کنیم و پس از 5 سال کشور فروشنده دیگر تمایلی به فروش آب به ایران نداشته باشد، ما می‌مانیم و هزارن مشکلی که از همین امروز باید با مدیریت صحیح مرتفع می‌شد.
 
بررسی طرح جامع مدیریت بحران آب در کمیسیون عمران
 
عضو کمیسیون عمران مجلس در مورد بررسی بحران آب در مجلس شورای اسلامی صحبت کرد و گفت: موضوع بحران آب و مدیریت این بخش سه هفته‌ای است که در کمیسیون عمران مجلس مورد بحث و گفتگو گذاشته شده است. نمایندگان مجلس 4 محور اساسی را برای مطالعات در کمیسیون مد نظر قرار داده‌اند که شامل بحران آب، مدیریت جمع شهرها، مدیریت آب کشور در بخش‌های کشاورزی و آب شرب و مدیریت مسکن است که جزو دکترین آینده حرکت کمیسیون عمران مطرح شده است. 
 
وی افزود: دوستان اصرار دارند که طرح مدیریت جامع آب کشور باید طرحی جامع و با استفاده از نظرات متخصصان، اساتید، دانشجویان و صاحب تجربه‌ها باشد و طرحی تهیه شود که ما هم موجودی آب کشور را بدانیم و هم میزان آب مورد استفاده تا بتوانیم چشم‌اندازی برای مصرف آینده کشور تدوین کنیم. 
 
فلاحی باباجان در پایان خاطرنشان کرد: لازم است مدیریتی صورت بگیرد تا بدون استفاده از توان و مدیریت خارجی خودمان بتوانیم بحران آب در کشور را حل و فصل کنیم.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار