به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، اولين نشست خبري ششمين جشنواره بين المللي فيلم دانشجويي صبح امروز چهارشنبه 16 مهرماه در دانشگاه صدا و سيماي تهران برگزار گرديد.
در اين نشست خبري كه با حضور اهالي رسانه هاي مكتوب، سايت و ها و خبرگزاري ها و تلويزيون برگزار گرديد، دكتر كاظم نظري دبير اين جشنواره و دكتر سرابي مدير بخش بين الملل جشنواره اطلاعاتي در مورد بخش هاي مختلف جشنواره در اختيار خبرنگاران قرار دادند.
در ابتداي نشست و پس از قرائت قرآن و پخش تيزر جشنواره، دكتر كاظم نظري مدرس و عضو هيئت علمي دانشگاه و دبير اين دوره از جشنواره فيلم دانشجويي به ارائه جزئياتي در مورد بخش ملي جشنواره نمود.
ايشان در ابتداي صحبت هاي خود گفت : دانشگاه صدا و سيما به عنوان متولي برگزاري 5 دوره قبلي جشنواره بوده است و پس از دو سال وقفه ششمين دوره اين جشنواره نيز توسط دانشگاه صدا و سيما برگزار مي گردد. شروع جشنواره همزمان با روز دانشجو در 16 آذر مي باشد و مراسم اختتاميه نيز در روز 19 آذر برگزار خواهد شد.
وي همچنين در مورد اهداف اصلي برگزاري جشنواره بيان داشت : يكي از اهداف اصلي جشنواره شناسايي آثار برتر دانشجويي براي پخش از رسانه ملي مي باشد. به ويژه آثاري كه همسويي بيشتري با شعارهاي جشنواره از جمله ترويج دين،اخلاق،آگاهي و اميد داشته باشند و با رويكرد و نگاه هاي تازه اي اين اهداف را در آثار خود به تصوير كشيده باشند از حمايت ويژه اي برخوردار خواهند شد. از ديگر اهداف جشنواره فيلم دانشجويي ايجاد يك فضاي رقابتي سالم و پويا در بين دانشجويان دانشگاه هاي مختلف، ايجاد تعامل هنري و سازنده هر چه بيشتر بين دانشجويان سراسر كشور و همچنين بين دانشجويان دانشگاه هاي ايران با ساير دانشگاه هاي كشور هاي اسلامي مي باشد.
دبير اين دوره از جشنواره فيلم دانشجويي اهداف كلان جشنواره را به شرح زير تشريح نمود :
1. شناسايي آثار فيلمسازان برتر جهت نمايش در رسانه ملي
2. پرداختن به موضوعاتی با محوریت " اقتصاد و فرهنگ ، با عزم ملی و مدیریت جهادی " در آثار دانشجویان
3. ترویج دین ، اخلاق ، امید و آگاهی
4. تشویق دانشجويان فیلمساز به شناخت بیشترمولفه های ذاتی سینمای كوتاه درحوزه فرم ومحتوا
5. ايجاد فضاي رقابتي، پويا، شاداب و سالم براي دانشجويان
6. ايجاد تعامل هنري بين دانشگاههاي سراسر كشور و مراكز فرهنگي و هنري
7. استعداديابي و كشف و هدايت نيروهاي خلاق مستعد و متعهد دانشجويي
كاظم نظري دبير اين جشنواره در مورد بخش هاي اصلي اين دوره ابراز داشت : بخش هاي جشنواره امسال شامل دو بخش مسابقه ملي و تولیدات ویژه با محوریت موضوع " اقتصاد و فرهنگ ، با عزم ملی و مدیریت جهادی " مي باشد.
بخش مسابقه ملي بدون دسته بندي موضوعي ( آزاد) و در حوزه هاي داستاني، مستند، تئاتر تلويزيوني، پويا نمايي و ويدئو گرافيك ( شامل تيزر، وله، تيتراژ) برگزار مي گردد.
در بخش تولیدات ویژه نيز کلیه ی آثار، در حوزه های مختلف با موضوع " اقتصاد و فرهنگ ، با عزم ملی و مدیریت جهادی " به رقابت می پردازند .
وي همچنين با اشاره به حضور دانشجويان در كارگاه هاي تخصصي جشنواره گفت : دانشجوياني كه تمايل به شركت در وركشاپ هاي تخصصي اي كه در حاشيه جشنواره برگزار مي شود دارند بايد حتما در سايت جشنواره به آدرس www.festival.iribu.ac.ir ثبت نام كنند.
نظري در مورد داور هاي اين دوره و همچنين حمايت از آثار برگزيده نيز افزود : داورهاي جشنواره از اساتيد بنام دانشگاه هاي هنري سراسر كشور مي باشند. نفرات اول تا سوم در هر بخش جوايز ارزنده اي را از طرف جشنواره و دانشگاته صدا و سيما دريافت خواهند كرد و سازمان هايي از جمله حوزه هنري و مركز گسترش سينماي مستند و تجربي نيز از برگزيدگان حمايت مادي و معنوي براي ساخت اثر هاي بعديشان خواهند داشت.
در ادامه اين نشست خبري آقاي دكتر سرابي مدير بخش بين الملل برخي از جزئيات اين بخش را تشريح نمود. ايشان با اشاره به اينكه دانشكده صدا و سيما از سال گذشته تبديل به دانشگاه شده است، اين دانشگاه را اكنون يكي از بزرگترين دانشگاه هاي تخصصي علوم و هنرهاي تخصصي رسانه اي كشور و منطقه برشمردند و رويكرد جديد دانشگاه و جشنواره را نگاه بين المللي دانشگاه به جشنواره و فعاليت هايش بيان نمود.
ايشان ضمن بيان اين نكته كه در بخش هاي مختلف اين جشنواره دانشجويان دانشگاه صدا و سيما سهيم هستند، افزود: بسياري از كارهاي اصلي جشنواره از جمله طراحي پوستر،ترجمه فراخوان ها و برگزاري نشست ها را دانشجويان همين دانشگاه انجام داده اند.
دكتر سرابي با اشاره به اين نكته كه براي هرچه بهتر و پربارتر برگزار شدن جشنواره امسال با بسياري از سفارتخانه ها و رايزني هاي فرهنگي ايران در ساير كشورها و از جمله كشورهاي اسلامي مذاكراتي صورت گرفته است افزود: سال گذشته و در يكي از جشنواره هاي فيلم استراليا 5 اثر از توليدات دانشجويي دانشگاه صدا و سيما به مرحله نهايي راه يافتند.همچنين امسال نيز در abu چند اثر دانشجويي به مرحله نهايي راه يافت.
ايشان همچنين در مورد شعار اصلي جشنواره امسال به ويژه در بخش بين الملل گفت : جشنواره امسال موضوع وحدت اسلامي به ويژه در منطقه خاورميانه و شمال آفريقا را موضوع اصلي نگاه خود قرار داده است و موضوع عام اخلاق اسلامي نيز مورد نظر قرار گرفته است. البته در اين جشنواره و متناسب با موضوع در نظر گرفته شده قطعا بيشتر كشورهاي اسلامي آثار خود را ارائه خواهند داد ولي آثار دانشجويي كشورهاي اروپايي هم كه حول اين موضوعات باشد شركت داده خواهند شد.
در ادامه نشست دكتر نظري دبير جشنواره در پاسخ به سوال خبرنگاران، جوايز آثار برگزيده اين دوره از جشنواره را به شرح زير بيان نمود:
تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و مبلغ 000/000/30 ريال به بهترين اثر در هر حوزه
تنديس جشنواره،ديپلم افتخار و مبلغ 000/000/20 ريال به دومين اثر در هر حوزه
تنديس جشنواره،ديپلم افتخارومبلغ000/000/10ريال به سومین اثردر هر حوزه
نفرات اول تا سوم بخش " ويدئوگرافيك ( شامل تيزر،وله،تيتراژ)" از 000/000/5 تا 000/000/20 ریال
در پايان نشست نيز گاه شمار ششمين جشنواره بين المللي فيلم دانشجويي توسط دبير جشنواره به صورت زير اعلام شد:
آخرين مهلت درخواست شركت در جشنواره...............................10/ 08/93
آخرين مهلت ارسال آثار...................................................................15/08/93
بازبيني و انتخاب آثار........................................................................25/08/93
زمان برگزاري جشنواره....................................................................16/09/93 الي 19/ 09/93