به گزارش گروه سیاسی "خبرگزاری دانشجو" به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت دفاع؛ همزمان با عيد سعيد غدير خم با حضور سردار حسين دهقان وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، نخستين کارخانه توليد باتري ليتيومي در کشور افتتاح و به بهره برداري رسيد.
وی در آيين افتتاح اين کارخانه طي سخناني در جمع خبرنگاران با تبريک خجسته ايام عيد سعيد غدير خم، تأمين و توسعه منابع انرژي هاي نو را از اهداف راهبردي وزارت دفاع در تأمين نيازهاي متنوع نيروهاي مسلح در اين زمينه ذکر کرد و افزود: با اين راهبرد بحمدالله امروز شاهد افتتاح و بهره برداري از نخستين کارخانه توليد نسل جديدي از ذخيره سازهاي انرژي موسوم به باتري هاي ليتيومي به دست متخصصان و صنعتگران اقتدارآفرين سازمان توسعه منابع انرژي وزارت دفاع هستيم.
وزير دفاع گفت: اين کارخانه با زيربناي 17 هزار و 600 متر مربع و ظرفيت توليد سالانه 2/5 ميليون آمپر ساعت انواع باتري هاي تخت و استوانه اي قابل شارژ براي مصارف نظامي و غيرنظامي قادر خواهد بود نياز کشور بخصوص نيروهاي مسلح در اين بخش را تأمين کند.
سردار دهقان افزود: باتري ليتيومي در صنايع نظامي نظير تجهيزات مخابراتي و الکترونيکي مثل بي سيم همچنين در صنايع غيرنظامي مثل انواع باتري تلفن هاي همراه، انواع رايانه ها، دوچرخه، موتور سيکلت و خودروهاي الکتريکي، سامانه هاي توليد الکتريسيته تجديدپذير نظير ذخيره ساز انرژي هاي خورشيدي و بادي، پاور بانک ها، UPS و تأمين انرژي سيستم هاي مخابراتي و شبکه هاي تلفن همراه کاربرد دارد.
وزير دفاع با بيان اينکه باتري هاي ليتيومي نسل جديدي از ذخيره سازهاي انرژي هستند گفت: اين باتري ها به دليل ويژگي هاي منحصر به فرد همچون چگالي انرژي و سطح ولتاژ بالا، بتدريج جايگزين انواع باتري هاي ديگر شده است و آينده ذخيره سازهاي انرژي متعلق به اين باتري ها خواهد بود.
سردار دهقان افزود: اين کارخانه علاوه بر اشتغال زايي مناسب، از خروج مقادير زيادي ارز از کشور جلوگيري مي کند و با صراحت مي توان گفت اين اقدام با ارزش از مصاديق بارز اقتصاد مقاومتي به شمار مي رود.
وزير دفاع تصريح کرد: مديريت و کار جهادي براي روزآمدسازي تجهيزات نيروهاي مسلح منجر به راه اندازي اين کارخانه گرديد و اين روند به حول و قوه الهي در وزارت دفاع و صنايع وابسته با جديت تداوم خواهد داشت.
سردار دهقان، با تشکر و قدرداني از مديران، متخصصان و صنعت گران خدوم و خستگي ناپذير سازمان توسعه منابع انرژي وزارت دفاع گفت: اينگونه اقدامات که تأثيرات بسيار مثبتي در تقويت بنيه دفاعي و اقتصاد کشور دارد بي ترديد رضايت و خرسندي رهبر معظم انقلاب اسلامي، ملت شريف ايران و نيروهاي مسلح را در پي خواهد داشت و زمينه را براي بهره برداري از فناوري هاي نو که در لبه دانش مي باشند بيش از پيش فراهم مي کند.
گفتني است نياز روز افزون کشور به ذخيره سازهاي انرژي پاک، سازمان توسعه منابع انرژي را بر آن داشت با نگاهي هوشمندانه به فناوريهاي مربوط و نيازهاي واقعي کشور مطالعات گسترده اي را در اين زمينه انجام و پروژه صنعت تحقيقاتي توليدي باتري هاي ليتيومي را طرح ريزي و اجرا نمايد.
صنعت تحقيقاتي توليدي باتري هاي ليتيومي سازمان توسعه منابع انرژي وابسته به وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، اولين و تنها توليدکننده باتري هاي ليتيوم يون در کشور بوده که در حال حاضر علاوه بر تأمين بخش عمده اي از نيازهاي فعلي کشور، در افق 1404 مي تواند جزء شاخص ترين تأمين کنندگان اين محصول پرکاربرد در منطقه باشد.
باتري هاي پايه ليتيومي با چگالي انرژي 3 تا 5 برابر باتري هاي سرب اسيدي، امروزه يکي از پرکاربردترين باتري هاي موردنياز تجهيزات الکترونيکي در بسياري از کشورهاي پيشرفته دنيا محسوب مي شود.
ماشين آلات و ابزارهاي توليد اين نوع باتري ها از فناوري هاي نوين بهره برده است، که با تلاش متخصصان ايراني محصولي با کيفيت با بهره گيري از تجهيزات اتوماتيک را فراهم مي آورد.
محصولات پايه اين صنعت شامل 16 نوع سلول استوانه اي و مسطح بوده که علاوه بر آن قابليت طراحي و توليد انواع پک باتري ليتيومي در آن ديده شده است.
صنعت تحقيقاتي توليدي باتري هاي ليتيوم از 11 واحد توليدي و يک آزمايشگاه مجهز به پيشرفته ترين تجهيزات بررسي کيفي و تست باتري ها و مواد اوليه برخوردار مي باشد.