به گزارش حوزه دولت «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نخستین جلسه شورای مدیران سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: هدف از تشکیل این جلسات، هم راستا شدن فعالیتها و برنامهها تمام واحدها، مدیریتها و معاونتهای مختلف سازمان به منظور دستیابی به نتایج بهتر در تمام زمینههای کاری است.
ابتکار پیشنهاد داد: به منظور غنای بیشتر این جلسات، همچنین ایجاد هم افزایی بیشتر میان تمام بخشهای مرتبط درون سازمانی، مدیران استانی نیز از طریق ارتباط ویدئو کنفرانسی بتوانند ضمن شرکت در مباحث مطروحه، نظرات و پیشنهادات خود را نیز ارائه دهند.
وی با تاکید بر اینکه هماهنگی بین سطوح مختلف درون سازمانی برای اجرای بهتر برنامهها از مهمترین زیرساختهای تعالی سازمانی است، اظهار داشت: یکی از مهمترین ضرورتهای پاسخگویی به انتظارات دولت به ویژه رئیس دولت تدبیر و امید، همچنین مطالبات مردمی از سازمان حفاظت محیط زیست، پویایی درون سازمانی و اجرای هماهنگ برنامهها و فعالیت هاست.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به فرابخشی بودن حوزه محیط زیست، تصریح کرد: همین فرابخشی بودن منجر به ضرورت ایجاد هماهنگیهای بیشتر درون سازمانی و تعریف برنامه راهبردی دقیق برای کلیه سطوح کارکنان است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایجاد ارتباط سازنده مدیران با زیرمجموعههای خود برای هم سطح کردن نگاه راهبردی کارشناسان به نگاه راهبردی رئیس جمهور یازدهم و آگاهی از آخرین گزارشها و دستاوردهای جهانی در حوزه محیط زیست را از ضروریات تعالی سازمانی برشمرد و تاکید کرد: باید به سازمانی توانمند، آموزش پذیر، پذیرای نقدهای سازنده و صادقانه، پویا، برخوردار از برنامه راهبردی در تمام سطوح، ارتباطی سازنده با رسانهها، مردم و سازمانهای مردم نهاد، دارای اهداف متعالی و ارتباط موثر با تمام قوا و دستگاههای حاکمیتی مبدل شویم.
لزوم استفاده از ظرفیت نهادهای مدنی برای حل چالشهای محیط زیست کشور
وی با تاکید بر اینکه سازمان یا دولت به تنهایی قادر به حل بحرانها و چالشهای کنونی محیط زیست ایران نیستند، تصریح کرد: استفاده از توان و ظرفیت اجتماعی و نهادهای مدنی برای دستیابی به موفقیت، رسیدن به شرایط پایدار محیط زیستی برای کشور و ایجاد جریان سازی مثبت در جامعه الزامی است.
معاون رئیس جمهور با ابرازخرسندی از فرصت ایجاد شده برای محیط زیست کشور که همکاری و همگرایی دولت، رسانهها، سمنها، دانشگاهیان، متخصصان و تمامی ذی نفعان را برای بهبود شرایط به همراه داشته، اظهار داشت: باید از این ظرفیت بسیار خوب برای ایجاد هم افزایی مثبت بین نهادهای ملی و بین المللی و همچنین هم افزایی درون سازمان در کنار بهره گیری از آخرین دستاوردهای پژوهشی ملی و بین المللی به منظور بهبود شرایط محیط زیست بهره برد.
نقش خلاقیت و نوآوری در جبران کاستیهای منابع مالی و انسانی
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر نقش خلاقیت و نوآوری در به دست آوردن ثمره بهتر از فعالیتها و رسیدن به موفقیت پایدار، تصریح کرد: این دو عنصر پایهای، کمک میکند تا افراد حتی در شرایط بحرانی و علی رغم تمام کاستیها در منابع مالی و انسانی در اجرای برنامهها و فعالیتهای خود موفق باشند.
وی ایجاد جریان سازی اجتماعی و فکری در گروههای مختلفی همچون دانش آموزان، جوانان، ورزشکاران، هنرمندان و نهادهای مدنی را از دیگر اقدامات مثبت و ارزنده برای موفقیت در شرایط سخت دانست و گفت: این بدان معنا نیست که نیازی به بازسازی ساختار سازمانی و افزایش بودجه نداریم ولی برای رسیدن به موفقیت باید تمام ظرفیتها را فعال و به نحو درست از آنها استفاده کرد.
ابتکار همچنین با اشاره به لایحه خاک، هوای پاک، حفاظت از تالابها، خاطرنشان ساخت: پیگیری مباحث قانونی از دیگر دستورالعاملهای سازمانحفاظت محیط زیست است.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه فعال سازی توانمندیها و ارزشهای درونی یکی از بنیانهای اصلی موفقیت سازمانی است، افزود: جنبه آموزشی جلسات شورای مدیران باید تقویت شود و برنامه ریزی دقیقی برای آن به ویژه در مباحثی همچون اصول مدیریت نوین و تاثیر ارتباطات بین بخشی وجود داشته باشد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تبریک و اشاره به فلسفه غدیر، بخشهایی از نامه حضرت علی (ع) خطاب به مالک اشتر را قرائت کرد و گفت: نگاه امام فراتر از نگاه مذهبی و دینی، به دلیل فرازمانی و فرامکانی بودن مورد توجه جامعه بشری است و این برای ما به عنوان پیروان آن حضرت به معنای بهره گیری عملیتر از این مباحث در شیوه مدیریتمان است.