کد خبر:۳۶۴۷۸۲
جهانگیری در همایش مدیران ارشد صنعت آب و برق تاکید کرد

ضرورت استفاده از ظرفیت‌ها و فرصت‌ها برای جبران محدودیت‌های مالی

معاون اول رییس جمهور از توسعه صنعت آب و برق بعنوان یکی از راهبردهای اصلی توسعه کشور یاد کرد و گفت: اگر در بخش آب و برق محدودیت و مشکل وجود داشته باشد، مسیر توسعه کشور نیز با مشکل مواجه می‌شود و این یک واقعیت است که برای توسعه کشور نیازمند توسعه صنعت آب و برق هستیم.

به گزارش حوزه دولت «خبرگزاری دانشجو»،‌ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، اسحاق جهانگیری صبح امروز (شنبه) در همایش مدیران ارشد صنعت آب و برق اظهار داشت: خدمات شما در کشور بر کسی پوشیده نیست و مردم ایران از نزدیک با خدمات شما آشنا هستند.


معاون اول رییس جمهور ادامه داد: وزارت نیرو جزو معدود دستگاه‌هایی است که مردم به طور مستقیم از خدمات آن بهره‌مند می‌شوند و اگر لحظه‌ای در ارائه این خدمات اختلال ایجاد شود، زندگی مردم با مشکل مواجه می‌گردد.


دکتر جهانگیری با ابراز خرسندی از پشت سر گذاشتن مشکل کمبود آب و برق در تابستان سال جاری خاطرنشان کرد: در تابستان امسال علی‌رغم نگرانی‌هایی که در بخش آب و برق وجود داشت، نیروهای کارآمد و توانمند مجموعه صنعت آب و برق کشور توانستند مشکلات را به خوبی مدیریت کرده و تقریباً بدون بروز مسئله‌ای جدی از این دوره عبور کردیم.


معاون اول رییس جمهور از توسعه صنعت آب و برق بعنوان یکی از راهبردهای اصلی توسعه کشور یاد کرد و افزود: اگر در بخش آب و برق محدودیت و مشکل وجود داشته باشد، مسیر توسعه کشور نیز با مشکل مواجه می‌شود و این یک واقعیت است که برای توسعه کشور نیازمند توسعه صنعت آب و برق هستیم.


جهانگیری با تاکید براینکه چالش‌هایی جدی فراروی بخش آب و برق کشور وجود دارد تصریح کرد: کشور ما از جهت منابع آب، ‌در منطقه‌ای خشک واقع شده و بی‌تردید یکی از چالش‌هایی که وزارت نیرو باید به طور جدی به آن بپردازد، مدیریت منابع آبی کشور است.


معاون اول رییس جمهور یکی از مشکلات موجود در این بخش را فقدان فرهنگ مصرف صحیح دانست و با تاکید براینکه باید برای استفاده صحیح از منابع آب و برق فرهنگ ‌سازی صورت گیرد گفت: باید همه کسانی که صاحب نفوذ هستند و سخن آن‌ها برای مردم اهمیت دارد، به کمک دولت و وزارت نیرو بیایند تا شاهد اصلاح شیوه‌های مصرف آب در کشور باشیم.


معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه میزان مصرف آب در کشور با وضعیت منابع آبی سازگار نیست گفت: وزارت نیرو در مقطعی برای کاهش مصرف برق، لامپ کم مصرف را به مردم معرفی نمود و از آنان خواست با استفاده از این لامپ‌ها میزان مصرف خود را کاهش دهند.


جهانگیری ادامه داد: امروز در بخش کشاورزی، صنعت و شرب با مصرف بی‌رویه آب مواجه هستیم و از مدیران صنعت آب و برق کشور خواست برای کنترل این امر روش‌های عملی و مناسب را پیش روی مردم قرار دهند تا مردم بتوانند با بکارگیری این روش‌ها نسبت به مصرف آب صرفه جویی کنند.


جهانگیری با تاکید براینکه فقط توصیه به صرفه جویی کافی نیست افزود: باید ابزار‌ها و راهکارهای لازم نیز به مردم ارائه شود؛ مثلاً گفته می‌شود اگر کولرهای آبی از سایبان برخوردار باشند به میزان قابل توجهی از مصرف آب در این کولر‌ها کاسته خواهد شد.


معاون اول رییس جمهور همچنین بر لزوم ارائه الگوی کشت متناسب با منابع آبی کشور در هر منطقه تاکید کرد و افزود: الگوی کشت و کشاورزی باید به گونه‌ای باشد که مثلاً‌ در مناطق کم آب، محصولات پرنیاز به آب کشت نشود.


جهانگیری تصریح کرد: هرکس به آینده ایران اهمیت می‌دهد باید بداند که یکی از چالش‌های جدی پیش روی این کشور محدودیت در منابع آب است و باید ‌‌نهایت همکاری را برای کنترل این چالش داشته باشد.


معاون اول رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توانمندی‌های موجود کشور در بخش تولید برق گفت: در این بخش از توانمندی بالایی از نظر امکانات مورد نیاز صنعت برق برخوردار هستیم وشرکت‌های ایرانی قادر هستند تقریباً به صورت کامل پروژه‌های مرتبط با احداث نیروگاه و برق‌رسانی را مدیریت و اجرا کنند.


وی با بیان اینکه در بخش برق نیز با مشکل اعتبار و محدودیت منابع مواجه هستیم افزود: یکی از موضوعاتی که انتظار می‌رود وزارت نیرو آن را به طور جدی در دستور کار خود قرار دهد و برای آن وقت بگذارد توجه به کارایی و بالابردن بهره وری در صنعت برق کشور است.


معاون اول رییس جمهور گفت: یکی از انتظارات از مدیران وزارت نیرو این است که برای بالابردن بهره وری در صنعت برق کاری جدی انجام شود و اگر این اتفاق نیافتد همواره این انتقاد بر وزارت نیرو وجود دارد که راندمان سرمایه‌گذاری‌های این وزارتخانه پایین است.


جهانگیری با اشاره به برخی اصلاحات صورت گرفته در سیاست‌گذاری‌ها خاطرنشان کرد: متاسفانه با محاسبات نادرست و بی‌توجهی به تداوم تولید در دراز مدت، در مرحله اول هدفمندی یارانه‌ها حدود ۳۳۰۰ میلیارد تومان از صنعت برق کشور برای تامین یارانه نقدی گرفته می‌شد که ضربه سختی به این صنعت بود، اما در اجرای فاز دوم طرح هدفمندی قرار شد که هرچه به میزان قیمت برق اضافه شود، به شرکت‌های برق تعلق گیرد.


وی افزود: با توجه به هزینه بالای تولید در این بخش، تلاش شد صنعت برق این مبالغ را پرداخت نکند و با اقدامات انجام شده تاکنون توانسته‌ایم تا حدی به این هدف نزدیک شویم و امروز صنعت برق حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان کمتر پرداخت می‌کند.


جهانگیری از فعال شدن شورای عالی آب بعنوان یکی دیگر از اقدامات اصلاحی دولت تدبیر وامید نام برد و افزود: جلسات شورای عالی آب فعال شد و اطمینان دارم اگر مصوبات مربوط به دریاچه ارومیه اجرا شود شاهد احیای این دریاچه که از اهمیت فراوانی برخوردار است، خواهیم بود.


معاون اول رییس جمهور با اشاره به مجوز صادر شده ازسوی مقام معظم رهبری برای برداشت ۱۰ میلیارد دلار توسط دولت از صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های آب و خاک خاطر نشان کرد: این رقم قرار است ظرف چهار سال به عنوان وام در اختیار دولت قرار گیرد و آن را برای اجرای طرح‌های ویژه مربوط به آب در کشور صرف کند.


معاون اول رییس جمهور با تاکید براینکه مدیران صنعت آب و برق کشور نباید تنها متکی به منابع و اعتبارات موجود باشند گفت: تا چند وقت پیش تصور می‌شد که امکان استفاده از منابع خارجی از بین رفته اما امروز شاهد آن هستیم که زمینه استفاده از منابع خارجی روز به روز بیشتر می‌شود و دولت توانسته باکشورهای مختلف از جمله چین و روسیه به توافقات خوبی برای همکاری برسد.


جهانگیری از ظرفیت بخش خصوصی بعنوان یکی دیگر از فرصت‌ها و ظرفیت‌ها برای صنعت آب و برق کشور یاد کرد و گفت: البته وزارت نیرو به دلیل برخی محدودیت‌ها برای پرداخت بدهی‌های بخش خصوصی با مشکل مواجه گشته است اما بخش خصوصی به خوبی می‌داند که اگرچه دولت ممکن است در مقطعی بدهکار شود اما با پتانسیل‌های بسیار خوبی که در کشور وجود دارد هیچگاه ممکن نیست که دولت بدهی‌های خود را به بخش خصوصی پرداخت نکند.


معاون اول رییس جمهور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ایران در منطقه‌ای واقع شده که می‌تواند هاب و مرکز اصلی تولید برق باشد تصریح کرد: ایران ظرفیت آن را دارد تا برق مورد نیاز کشورهای اطراف را تامین کند و نخست وزیر پاکستان نیز معتقد است که تا ۱۰ هزار مگابایت به برق ایران نیازمند است.


معاون اول رییس جمهور با تاکید براینکه در سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی نیز موضوع بهره‌وری و صادرات برق مورد تاکید قرار گرفته خاطرنشان کرد: وزارت نیرو یکی از دستگاه‌هایی است که سیاستهای دقیقی را برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تدوین کرده و در شورای اقتصاد به تصویب رساند که اطمینان داریم این سیاست‌ها به برنامه‌هایی مفید تبدیل خواهند شد که صنعت برق کشور را متحول خواهد کرد.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار