به گزارش گروه اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، حمید چیتچیان در آیین افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق ایران گفت: صنعت برق یک صنعت پیشرو در وجوه مختلف است چه از جهت فراگیری که مشمول ارائه خدمات در کل کشور بوده و چه از جهت خود اتکایی و حضور در بازارهای صادراتی.
وی ادامه داد: صنعت برق در حوزه توسعه صادرات دارای آمارهای بالایی است به طوری که طبق آمارهایی که مرکز توسعه تجارت داده است در سال 91 از کل صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور 52 درصد متعلق به حوزه صنعت آب و برق و در سال 92، 35 درصد و در 4 ماهه اول سال 93 ، 92 درصد صدور خدمات فنی و مهندسی کشور متعلق به صنعت آب و برق بوده است.
وی اضافه کرد: 20 کشور جهان از خدمات فنی مهندسی صنعت آب و برق ایران استفاده میکنند.
به گفته چیتچیان، ایران در کشورهای عراق، سوریه، عمان، کنیا، سریلانکا، تاجیکستان و ارمنستان نیروگاه احداث کرده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه توسعه صادرات یکی از اصلیترین مؤلفههای خروج از رکود در کشور است، گفت: صنعت برق میتواند با بالا بردن کیفیت محصولات خود و هماهنگی نهادهای مختلف مالی و بیمه این کار را به خوبی انجام دهد.
وی به تنوع بخشی محصولات متناسب با نیاز بازارهای هدف صادراتی اشاره کرد و گفت: بازار داخلی میتواند به پشتوانه خوبی که برای صنعت برق دارد، صادرات محصولات برق را افزایش دهد.
چیتچیان به مشکلات مالی صنعت برق اشاره کرد و گفت: در لایحه بودجه 94 به طور ویژه برای حل مشکلات صنعت آب و برق توجه شده تا بتوانیم شرکتهای صنعت آب و برق را از رکود خارج و توان اقتصادی و مالی آنها را بالا ببریم.
وزیر نیرو با بیان اینکه صنعت برق در آستانه یک تحول کیفی و کمی قرار دارد، گفت: باید در سال 8 درصد ظرفیتهای صنعت برق را چه در تولید و چه در انتقال و توزیع توسعه دهیم.
چیتچیان ادامه داد: در 5 سال آینده 33 هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاههای کشور اضافه خواهد شد.
وی گفت: در 3 سال آینده 16 هزار مگاوات نیروگاههای گازی بزرگ به سیکل ترکیبی تبدیل خواهند شد که خود این اقدام اگر قیمت گاز را 20 سنت در نظر بگیریم سالانه 10 هزار میلیارد تومان صرفهجویی سوخت در پی خواهد داشت.
به گفته وی، تا سال آینده کاهش تلفات انرژی برق در دستور کار قرار خواهد گرفت به طوریکه میزان تلفات شبکه برق در سال آینده به زیر 10 درصد خواهد رسید.
چیتچیان افزود: برای کاهش تلفات انرژی باید شبکههای فشار ضعیف را حذف کنیم که این خود نیازمند تولیدات جدید ترانس و تولید کنتورهای جدید است.