به گزارش حوزه دولت «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری عصر شنبه در جلسه مشترک ستاد احیای دریاچه ارومیه و شورای اداری استان آذربایجان غربی با تاکید بر لزوم توجه ویژه به موضوع تجارت مرزی در استانهایی که با کشورهای همسایه مرز مشترک دارند، اظهار داشت: آذربایجان غربی از مزیتها و زیرساختهای مرزی مناسبی برخوردار است و انتظار میرود که توسعه تجارت خارجی جزو اولویتهای استان قرار گیرد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: باید به طور جدی تلاش شود تا موضوع تجارت خارجی در این استان در مرکز توجهات قرار گیرد و همه برای رفع موانع پیش روی تجارت در استان بسیج شوند.
جهانگیری مسئولین استان آذربایجان غربی را مدیرانی دلسوز خواند که به صورت جدی به دنبال حل مسائل و مشکلات استان هستند و افزود: نمایندگان مردم استان آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلامی نیز همواره دولت را در اجرای سیاستها و برنامهها یاری کردهاند و تردیدی نیست که هر چه تعامل میان دولت و مجلس بیشتر شود، مسائل و مشکلات با سرعت بیشتری مرتفع خواهد شد.
وی با بیان اینکه مردم آذربایجان غربی در همه زمینهها کارنامه درخشانی از خود برجای گذاشتهاند به دوران دفاع مقدس اشاره و خاطرنشان کرد: دوران دفاع مقدس یکی از مقاطعی است که ملت ایران شجاعت و رشادت خود را به نمایش گذاشت و در آن دوران مردم آذربایجان غربی با داشتن مرزهای طولانی و زمستانهای سرد، زیر آتش دشمن مقاومت قابل تقدیری کردند و شهدای بزرگی همچون شهید باکری تقدیم انقلاب کردند.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: امروز هم که اختلافات قومی و مذهبی دامنگیر منطقه شده و ناامنی گستردهای در منطقه وجود دارد و به نام اسلام و دین جنایات بزرگی در سطح منطقه اتفاق میافتد، خوشبختانه آذربایجان غربی بعنوان نمونه بارزی از تمدن ایران زمین میدرخشد و اقوام و مذاهب مختلف به طور کاملاً مسالمت آمیز در این استان زندگی میکنند و همه در یک جهت که توسعه و سربلندی کشور است حرکت میکنند.
جهانگیری در ادامه یکی از اهداف سفر به استانهای مختلف را بررسی مسائل و تنگناهای استان از نزدیک عنوان و تصریح کرد: در این سفرها فرصتی فراهم میشود تا به طور دقیق در جریان مسائل استان قرار گیریم و برنامهها و سیاستهای دولت را برای مسئولین استانی تبیین و تشریح کنیم تا همه مسئولین استان به صورت یکپارچه در مسیر تحقق برنامههای دولت گام بردارند.
وی با تاکید بر لزوم تکمیل زیرساختهای حوزه راه و راه آهن در استان، پروژه راه آهن نقده-ارومیه را از ضرورتهای توسعه این استان برشمرد و اظهار امیدواری کرد: با پیگیریهای استاندار هر چه سریعتر شاهد راه اندازی و افتتاح این مسیر باشیم.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه غرب کشور نیازمند بزرگراهی است که تا استان کرمانشاه ادامه پیدا کند و زمینه تحول و توسعه غرب کشور را فراهم سازد، از استاندار آذربایجان غربی خواست با استانداران کردستان و کرمانشاه نشست مشترکی برگزار کنند و راهکارهای جذب سرمایه گذار بخش خصوصی برای اجرای این طرح را بررسی نمایند.
جهانگیری در ادامه سخنان خود لزوم توسعه صنعتی در استان آذربایجان غربی را نیز مورد تاکید قرار داد و با بیان اینکه یک واحد صنعتی بزرگ میتواند صنعت استان را متحول و مسیر صنعتی شدن را هموار کند، گفت: پتروشیمی مهاباد میتواند نقطه آغازی برای صنعتی شدن استان آذربایجان غربی و توسعه صنعت در این منطقه باشد.
وی یکی از صنایع قابل توسعه و پیشرفت در استان آذربایجان غربی را صنایع تبدیلی کشاورزی دانست و مدیران استان را به تلاش برای شناسایی و رفع دغدغههای بخش خصوصی فراخواند و گفت: باید شرایط برای سرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم شود و مشوقها و انگیزههای جدی برای فعالیت آنان ایجاد گردد.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه جلسه، از موضوع دریاچه ارومیه بعنوان موضوعی مهم و اثرگذار در استان آذربایجان غربی و تمام کشور یاد کرد و گفت: احیای این دریاچه یک مطالبه ملی است که مردم سراسر کشور آن را دنبال میکنند و اهمیت آن به حدی است که در سطح فراملی و بین المللی نیزمورد توجه قرار گرفته زیرا این دریاچه یک اکوسیستم مهم برای منطقه محسوب میشود.
جهانگیری همچنین با یادآوری نخستین جلسه هیات وزیران در دولت تدبیر و امید و تاکید رئیس جمهور برای پیگیری وضعیت دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: از ابتدای کار دولت یازدهم، موضوع دریاچه ارومیه به طور جدی در دستور کار قرار گرفت و دولت از همان ابتدا ستادی را برای احیای دریاچه ارومیه ایجاد کرد.
وی با قدردانی از دکتر کلانتری دبیر ستاد دریاچه ارومیه به خاطر پیگیریهای جدی و اهتمام ویژه نسبت به نجات این دریاچه افزود: تا کنون جلسات متعددی برای این منظور تشکیل و طرحهای زیادی تهیه شده که البته رضایت مردم استان برای اجرای این طرحها اهمیت فراوانی دارد زیرا چنانچه اکثریت مردم با اجرای طرح خاصی مخالف باشند، دولت اصراری بر انجام آن ندارد.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر آنکه دولت مصمم است دغدغه مردم آذربایجان غربی و مردم سراسر کشور را نسبت به مسائل دریاچه ارومیه رفع کند، گفت: دولت برای این دریاچه برنامههای بلندمدت و کوتاه مدت دارد و مجموعه مصوباتی نیز تدوین شده که مسئولین استان باید با جدیت و دقت آن را اجرا نمایند.
جهانگیری به بحران آب در کشور اشاره کرد و با بیان اینکه ایران کشوری است که در منطقه نیمه خشک واقع شده بر لزوم مدیریت منابع آب و مدیریت تقاضا در بخش شرب، صنعت و کشاورزی تاکید کرد.
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی برنامههای خوبی برای توسعه روشهای نوین آبیاری و استفاده از آبیاری تحت فشار در دست اجرا دارد و دولت تا ۸۵ درصد هزینههای اصلاح روشهای آبیاری را به کشاورزان پرداخت میکند.
معاون اول رئیس جمهور همچنین بااشاره به مطالبه نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی برای تکمیل بیمارستانهای نیمه کاره در سطح استان آذربایجان غربی از استاندار خواست با اولویت بندی، اجرا و تکمیل برخی از این مراکز درمانی در سال آینده را در دستور کار خود قرار دهد تا شاهد خدمت رسانی هر چه بیشتر به مردم استان باشیم.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه رئیس جمهور و دولت تلاش جدی دارند که به همه وعدههای خود جامه عمل بپوشانند افزود: در هر شرایطی تلاش و اهتمام ویژه دولت این است که وعدههایی که به مردم داده شده محقق شود.
جهانگیری لازمه اقتدار را انسجام در کشور دانست و گفت: همه کسانی که تلاش میکنند به نحوی انسجام موجود در کشور را برهم بزنند، در حقیقت به دنبال تضعیف و برهم زدن اقتدار کشور هستند.
وی با بیان اینکه یکی از افتخارات دولت تدبیر و امید این است که هر کسی با هر گرایشی که میخواهد کار کند باید شرایط برایش فراهم شود، تصریح کرد: همه نیروهایی که در داخل حلقه نظام هستند باید بتوانند برای تعالی و پیشرفت کشور تلاش کنند.
در این جلسه نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه نیز در سخنانی به بیان برخی مسائل و مشکلات استان اشاره و اظهار امیدواری کرد حضور معاون اول رئیس جمهور در این استان مایه خیر و برکت برای مردم باشد و بتواند مشکلات و مسائل را برطرف کند.
کلانتری دبیر ستاد احیا دریاچه ارومیه هم گزارشی از آخرین وضعیت دریاچه، اقدامات انجام شده و برنامههای بلندمدت و کوتاه مدت برای نجات این دریاچه ارایه کرد.
وی با تاکید بر اینکه مسائل اجرایی و فنی دریاچه ارومیه نباید تبدیل به مسائل سیاسی شوند، افزود: برخلاف برخی نظریات، از نظر علمی دریاچه ارومیه قابلیت احیا دارد و این موضوع باید به طریق علمی و فنی دنبال شود.
استاندار آذربایجان غربی هم با تاکید بر اینکه احیا دریاچه ارومیه مدنظر همه است و همه بر آن اتفاق نظر دارند گفت: اگر اختلافی وجود دارد، اختلاف در روشهای اجراست و همه باید تلاش کنیم با همدلی و همفکری این مشکل را حل و فصل نماییم.
در این نشست وزرای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت نیز هر کدام در سخنانی با تاکید وجود مزایا و ظرفیتهای فراوان استان در بخش صنعت و کشاورزی، بر لزوم استفاده هر چه بیشتر از این ظرفیتها تاکید و برنامههای وزارتخانه خود را برای توسعه استان آذربایجان غربی مطرح کردند.
شماری از نمایندگان مردم استان آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلامی هم با قدردانی از اهتمام ویژه دولت نسبت به دریاچه ارومیه و اختصاص وقت و اعتبار برای پیگیری این موضوع بر لزوم توجه هر چه بیشتر برای نجات دریاچه ارومیه و پیشرفت و آبادانی استان آذربایجان غربی تاکید کردند.