آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۹۶۹۵
همایش اقتصاد مقاومتی در مشهد-۲

لاریجانی: مدیریت‌های غلط در دوره‌های قبل تنش‌هایی ایجاد کرد/ چالش‌های هسته‌ای را باید با علاج بیماری‌های مزمن موجود در اقتصاد حل کنیم

رئیس مجلس گفت: در دوره‌های قبل برخی مدیریت‌های غلط در کشور وجود داشت که تنش ‌هایی را ایجاد کرد؛ اما امروز باید چالش‌های هسته‌ای و مسائل اقتصادی را با علاج بیماری‌های مزمن موجود در اقتصاد حل کنیم.

به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، علی لاریجانی، دقایقی پیش در همایش "اقتصاد مقاومتی" در مشهد اظهار داشت: در دولت قبل که مشکلاتی در خصوص مسئله مرغ به وجود آمد طرحی مطرح شد که من آن طرح را در جلساتی با بخش خصوصی و دولتی مطرح کردم.

 

وی افزود: تا پیش از آن قرار بر این بود به دلیل مشکلاتی که در مسئله مرغ به وجود آمده 400 هزار تن مرغ وارد کنیم؛ اما زمانی که این طرح را پیگیری کردیم نه تنها مرغی وارد کشور نشد بلکه 100 هزار تن مرغ نیز صادر کردیم.

 

رئیس مجلس با تاکید بر اینکه بهره‌گیری از تجربه درون راهی در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی است خاطرنشان کرد: چنانچه از تجربه‌های درون کشور به درستی استفاده کنیم خواهیم توانست در مسیر اقتصاد مقاومتی گام موثری برداریم.

 

لاریجانی با بیان اینکه این همایش ملی و منطقه‌ای راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی را برای ما ایجاد خواهد کرد گفت: استقلال باید همه جانبه باشد و این یعنی؛ استقلال فرهنگی، اقتصادی و سیاسی در دل استقلال یک ملت نهفته باشد و این چیزی است که ما از امام خمینی(ره) آموختیم.

 

وی با اشاره به دشمنانی که انقلاب اسلامی در جهان پیدا کرده است گفت: این دشمنان مرتب برای کشور و منطقه مزاحمت‌هایی ایجاد می‌کنند ضمن اینکه تفکر امام خمینی(ره) به سرعت در حال پیشرفت است و انقلاب‌های مردمی و دموکراسی را در منطقه ایجاد کرده است.

 

رئیس مجلس با بیان اینکه نقشه‌هایی که دشمن برای منطقه کشیده بود با انقلاب اسلامی عقیم ماند خاطرنشان کرد: انقلاب در سطح بین المللی و منطقه دستاوردهای عظیمی داشت که با واقعیت می‌توان ثاببت کرد در 10 سال اخیر حرکت دافعانه انقلاب اسلامی در عراق و افغانستان اگر نبود ما اکنون با دیکتاتوری بین المللی در منطقه و جهان روبرو بودیم.

 

وی در ادامه با بیان اینکه اگر امروز کارشناسان جهان به شرایط چند قدرتی در منطقه و جهان اذعان دارند یادآور شد: از بین رفتن قدرت تک قطبی در جهان با اقداماتی به وجود آمد که در حقیقت بینش انقلاب اسلامی در تنظیم شرایط بین المللی و منطقه عامل آن می‌باشد.

 

مزاحمت‌های دشمنان اسلام، حرکت پیش رونده ملت ایران را متوقف نکرد

 

لاریجانی به مسئله هسته‌ای اشاره و تصریح کرد: در مسئله هسته‌ای مسائلی را در فضای بین الملل به وجود آورده‌اند و در طول 12 سال گذشته هر کاری خواستند کردند؛ اما روحیه مقاومتی که امام خمینی(ره) به یاران و جهان هدیه کرده‌اند و از سویی رهنمودهای ولی فقیه موجب شد ایران به پیش برود.

 

رئیس مجلس با اشاره به مزاحمت‌های پیش آمده از سوی دشمنان انقلاب اسلامی گفت: هیچ کدام از مزاحمت‌های شکل گرفته از سوی دشمنان اسلام، حرکت پیش رونده ملت ایران را متوقف نکرد و جلوی پیشرفت ما را نگرفت.

 

نفت و گاز باید تبدیل به ثروت ملی شود نه بودجه جاری

 

وی به اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و بیان داشت: نکته اول این است که اقتصاد ما از بیمار‌های مزمنی رنج می‌برد که یکی از مهمترین دلایل آن استفاده نادرست از نفت و گاز و مشکلات ایجاد شده در این زمینه است.

 

لاریجانی با بیان اینکه نفت و گاز باید تبدیل به ثروت ملی شود نه بودجه جاری خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر ما به این دو ثروت ملی وابستگی اقتصادی پیدا کرده‌ایم و نتوانسته‌ایم این بیماری را که قبل از انقلاب آغاز و پس از انقلاب با دولتی کردن امور ادامه پیدا کرد درمان کنیم.

 

وی بابیان اینکه بودجه ب ما امروز اتصال به نفت و گاز دارد، بخش دیوانی کشور را منبسط شده از این وضعیت دانست و تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی در حقیقت پاسخ به این نکته است که شما اتکا به نفت را کاهش دهید، آن چنان که یکی از محورهای اساسی در بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی نیز همین نکته می‌باشد.

 

شرکت‌های دولتی به دلیل رقابت پذیر نبودند رشد اقتصادی ما را کند کرده‌اند

 

رئیس مجلس در ادامه شرایط اقتصادی در صنعت در قبل از انقلاب اشاره کرد وبیان داشت: نکته دیگر این است که قبل از انقلاب بخش صنعت در کشور بر محور امور خاندانی می‌چرخید و این یعنی کار اصلی صنعت در کشور را شرکت‌های بزرگ و خانقاه محور می‌چرخاندند؛ البته پس از انقلاب اسلامی و در اختیار گرفتن این شرکت‌ها از سوی دولت و تبدیل شدن آنها به سازمان‌های دولتی، همان بیماری به شکل دیگر ادامه پیدا کرد.

 

سیاست‌های اصل 44 در کشور به خوبی اجرایی نشده است

 

لاریجانی با انتقاد از نبود رقابت و کند شدن روند پیشرفت اقتصادی در میان شرکت‌های دولتی متذکر شد: متاسفانه شرکت‌های دولتی به این دلیل که رقابت پذیر نبودند به شکل دیگر رشد اقتصادی ما را کند کردند و با وجود اینکه سیاست‌های اصل 44 و اقتصاد مقاومتی برای رفع این مشکل بود؛ اما در پیاده کردن این دو مورد نیز در کشور موفق نبوده‌ایم و نتوانسته‌ایم اقتصاد را در اختیار مردم و به آنان بسپاریم.

 

وی در ادامه با بیان اینکه سیاست‌های اصل 44 در کشور به خوبی اجرایی نشده است، به ضعیف بودن بهره‌وری به عنوان مشکل دیگر در اقتصاد مقاومتی در کشور اشاره کرد و گفت: ما در کشور در کشاورزی و صنعت بابیماری مزمنی روبرو هستیم و آن از سویی ارزان بودن انرژی و از سویی نبود آموزش‌های ترویجی برای این دو بخش است.

 

رئیس مجلس با بیان اینکه استفاده از آب، خاک و توزیع و نحوه بسته بنید در بخش کشاورزی و صنعت با بهره وری مناسب روبرو نیست بیان داشت: محصولی که در بر سر مزرعه 2500 تومان است چرا باید به دست مردم با واسطه و دلالی، به مبلغ 5000 تومان به فروش برسد؛ در این زنجیره کشاورز بی‌بهره می‌ماند.

 

وضعیت آب در کشور ما بسیار بحرانی است

 

لاریجانی با بیان اینکه وضعیت آب در کشور ما بسیار بحرانی است یادآور شد: در سال 42 سرانه آب برای هر فرد پنج هزار متر مکعب بود در حالی که در سال 90 سرانه آب برای هر فرد 1700 متر مکعب شده است و تاسف‌بارتر این مسئله است که تنش آبی برای هر کشور نقطه آغازش از 1700 متر مکعب می‌باشد.

 

وی ادامه داد: سرانه مصرف آب برای استان‌های خراسان رضوی، قم، ساوه، سمنان و کرمان زیر 1700 متر مکعب است و در حال حاضر شرایط سخت آبی را پشت سر می‌گذاریم.

 

رئیس مجلس متناسب بودن محصولات کشاورزی با وضعیت آبی موجود را نکته مهم در اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: باید محصولاتی را که آب بری زیاد دارند را متناسب با شرایط آبی کشور کاهش داده و محصولات ارگانیک را که امروز یکی از مسائل مورد توجه دنیاست در روند کشاورزی خود داشته باشیم.

 

اقتصاد کشور از نبود موسسات مطالعاتی رنج می‌برد

 

لاریجانی با بیان اینکه اقتصاد کشور از نبود موسسات مطالعاتی رنج می‌برد بیان  داشت: در کشورهای غربی در برابر مشکلی که کشور را درگیر می‌کند 200 یا 300 شرکت حل مشکل دارند که این موسسات مطالعاتی بسته‌های خود را در اختیار مقامات کشورشان می‌گذارند.

 

وی با بیان اینکه باید در میان نخبگان تولید فکر و موسسات مطالعاتی ایجاد شود گفت: این همایش نیز نیاز دارد تا تبدیل به سرمایه فکری و دبیرخانه‌ای برای حل مشکلات اقتصادی شود.

 

لاریجانی با بیان اینکه اگر واسطه فکر و عمل در کشور شکل بگیرد بسیاری از مشکلات اقتصادی حل شدنی است گفت: نباید نگاه دیوانی به این بخش داشته باشیم، و باید با معرفی کردن مدل‌های موفق، شرایط اقتصاد ایران را تغییر دهیم.

 

رئیس مجلس با اشاره به شرایط استراتژیک ایران در منطقه هراسان بودن دشمنان کشور از جمله نتانیاهو را دلیل اصلی گفته خود دانست و بیان کرد: اضطراب موجود در دشمنان انقلاب، نقش مهم استراتژیک ایران در منطقه را اثبات می‌کند، آنچنان که نتانیاهو اخیرا گفته است ما حاضریم هر گونه کمک به آمریکا در مبارزه با داعش را بکنیم بشرطی این که آمریکا در ائتلاف ضد داعش با ایران همکاری نکند.

 

وی ادامه داد: نظر یک صاحب نظر مطرح آمریکایی که شرایط منطقه خاورمیانه را پرالتهاب دانسته و ایران را بخش خطرناک این التهاب معرفی کرده است نشان از جایگاه ایران بر مشخص کردن اوضاع منطقه دارد، نگرانی‌های آنان این است که می‌دانند ایران کشور تاثیرگذار در منطقه است و فشار خود را به خوبی بر اساس منافع انقلاب اسلامی در منطقه وارد کرده است.

 

رئیس مجلس با بیان اینکه اگر در بخش هسته‌ای موفق شویم مشکلات اقتصاد مقاومتی را حل کرده‌ایم بیان داشت: گاهی حرف‌هایی در خصوص مسائل هسته‌ای از سوی دشمن زده می‌شود زیرا آنان می‌بینند که در برخی مسائل اقتصادی توانسته‌اند در کشور تغییراتی ایجاد کنند.

 

وی با بیان اینکه اینگونه نیست که ما با حرف‌های آنان تصمیم بگیریم گفت: ما اصول خاص خود را داریم و براساس آن عمل می‌کنیم البته گاهی کنگره آمریکا حرف‌های بی‌حساب و کتاب می‌زند که ما به آن توجهی نداریم.

 

لاریجانی با انتقاد از برخی گفته‌ها در داخل کشور که روند حرکت هسته‌ای در کشور را مایوس می‌کند بیان داشت: نباید ایران را مایوس و از مسیر خودش دور کرد، برخی اوقات نمایندگان مجلس می‌گویند اکنون با اینکه ما هر چی کوتاه می‌آییم آنان پرروتر می‌شوند و باید شرایط بازدید آژانس را کمتر کنیم که من به آنان گفتم صبر کنند و اجازه ندهند مسیر مایوسانه ادامه پیدا کند.

 

وی در پایان با بیان اینکه دشمن باید بداند ما در دوره جنگ با شش میلیارد دلار کشور را اداره کردیم گفت: در دوره‌های قبل برخی مدیریت‌های غلط در کشور وجود داشت که تنش ‌هایی را ایجاد کرد؛ اما امروز باید چالش‌های هسته‌ای و مسائل اقتصادی را با علاج بیماری‌های مزمن موجود در اقتصاد حل کنیم.

 
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۱
شما هم تو سالای گذشته اصلا سمت نداشتین تو این نظام آقای لاریجانی
6
0
سمیر
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ آبان ۱۳۹۳ - ۰۶:۴۶
باشه بابا شما برترین مدیرید!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار