به گزارش خبرنگار فرهنگی "خبرگزاری دانشجو"، سعید اوحدی در نشست خبری امروز خود که به منظور تبیین برنامه های ستاد اربعین تشکیل شده بود با اشاره به ثبت نام عمره مفرده گفت: امسال برای نخستین بار با راه اندازی سامانه فاخر تلاش خوبی در جهت ثبت نام عمره گذاران صورت گرفت و از تشکیل صفوف طولانی در جلوی دفاتر خدماتی جلوگیری کرد.
امسال سامانه فاخر که یک سال روی آن کار تحقیقاتی شده بود راه اندازی شد تا روند ثبت نام عمره گذاران با تسهیل بهتری انجام بگیرد.
وی در ادامه افزود: دو هفته به تمام زائرانی که در بانک های ملی و ملت ودیعه گذاری کرده بودند فرصت داده شد تا روند ثبت نام خود را تکمیل کنند.
اوحدی در ادامه با اشاره به اینکه 600 هزار نفر در سامانه فاخر ثبت نام کرده اند، اظهار داشت: از عمره گذاران با اولویت 350 درخواست شده تا با مراجعه به کاروان ها ثبت نام خود را قطعی کنند.
از روز پنج شنبه به مدت سه روز در سه گروه استانی زمان برای ثبت نام قطعی عمره گذاران فراهم شد. به دلیل برخی اختلالات به وجود آمده در سامانه روز پنج شنبه، زمان ثبت نام ده استان به امروز یعنی یک شنبه موکول شد.
پنج استان در روز جمعه و 12 استان نیز در روز شنبه ثبت نام خود را قطعی کردند.
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه ثبت نام برای اولویت های تا 600 باز خواهد شد، تصریح کرد: از 4 آذر هر 4 روز یک بار 50 اولویت جدید اعلام خواهد شد و به زائران توصیه می شود که نگران اعزام نباشند چرا که اولویت تا 450 قطعاً تا 20 اسفندماه به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.
افزایش 7 درصدی هزینه های عمره مفرده
اوحدی در ادامه با بیان اینکه هزینه ثبت نام عمره مفرده هفت درصد افزایش داشته است، بیان داشت: این افزایش قیمت به دلیل کیفیت مناسب به ویژه در هتل های مدینه است پایین ترین قیمت در اعزام عمره مفرده یک میلیون و 800 هزار تومان و بالاترین قیمت آن دو میلیون و 600 هزار تومان است.
اوحدی در ادامه یادآور شد: از 13 آذرماه پروازها به سمت سرزمین وحی آغاز و تا 20 اسفندماه ادامه خواهد داشت همچنین ثبت نام دور بعد از اوایل اسفندماه متعاقباً اعلام می شود.
رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه با اشاره به تشکیل ستاد اربعین در سازمان حج و زیارت گفت: با آسیب شناسی صورت گرفته از مراسم اربعین سال گذشته ستاد دائمی اربعین در سازمان حج و زیارت متشکل از 26 دستگاه تاثیرگذار تشکیل شد و تا امروز 12 جلسه ستادی را برگزار کرده و مصوباتی داشته است.
وی در ادامه با بیان اینکه مراسم اربعین یک حرکت خودجوش مردمی است، افزود: اعتقاد بر این است که جوهر مردمی حرکت را باید حفظ کرد بنابراین ما به دنبال سامان دهی مراسم اربعین حسینی هستیم نه سازمان دهی آن. امسال با توجه به شرایط منطقه یقیناً این همایش پیام جدی برای تمام دنیا خواهد داشت تلاش بر این است که ستاد دائمی اربعین تسهیلاتی برای زائران فراهم شود.
وی در ادامه با اشاره به دیگر سیاست های ستاد اربعین و مصوبات آن اظهار داشت: در سال های گذشته حداکثر دو الی سه هزار نفر در مرزها خروجی داشته ایم تمام تلاش ما بر این است که تراکم جمعیت را از نقطه صفر مرزی به شهرهای اصلی بکشیم.
وی با اشاره به نصب سامانه ای بر روی 1800 دفترخدماتی گفت: با توجه به نصب این سامانه بر روی تمام دفاتر خدماتی زائران می توانند با مراجعه به این دفاتر هم نسبت به ثبت نام و هم اخذ ویزای خود اقدام کنند همچنین تاریخ خروج از مرز نیز به آنها اعلام خواهد شد.
به گفته اوحدی تاکنون 75 هزار نفر از طریق این سامانه برای شرکت در مراسم اربعین حسینی ثبت نام کرده اند.
وی در ادامه با اشاره به ارائه تسهیلات اداره گذرنامه بیان داشت: اداره گذرنامه نیز تسهیلاتی را برای خروج زائران از مرز انجام داده است به طوری که در محل استقرار زائران مهر خروج زده شود و در نقطه صفر مرزی فقط تطبیق چهره صورت گیرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه تمام زائران اربعین تحت پوشش بیمه هستند، افزود: امسال تمامی زائران اربعین صددرصد تحت پوشش بیمه ایران هستند.
رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه به استقرار چادرهای امدادی هلال احمر در سه مرز مهران، چزابه و شلمچه اشاره کرد و گفت: در نقاط صفر مرزی چادرهای هلال احمر به منظور خدمات بهداشتی و درمانی از طریق پزشکان مجرب زن و مرد صورت خواهد گرفت.
رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه با بیان اینکه امسال هشت موکب به صورت رسمی راه اندازی شده است بیان داشت: تعدادی از موکب ها توسط ایرانیان خیر راه اندازی می شود. به دلیل شرایط عراق جنگ زده ها در این موکب ها مستقر هستند طی سفری که چند روز گذشته به عراق داشتیم شش موکب ما در آن جنگ زده ها مستقر بودند. هلال احمر چادرهایی به جنگ زده ها تقبل کرد که آنها را پشت موکب ها اسکان دهد همچنین با جنگ زده ها صحبت شد که زنان آنها به بانوان ایرانی و همچنین مردان به آقایان ایرانی در این مدت خدمات ارائه کنند.
وی افزود: با توجه به اینکه این موکب ها شرایط جنگی و محدوده ای داشتند نوسازی و بازسازی شده اند که پس از اتمام مراسم اربعین به خود جنگ زده ها برگرداننده می شوند.
وی در ادامه با اشاره به دیگر تمهیدات ستاد دائمی اربعین اظهار داشت: هلال احمر سه بالگرد خود را برای پرواز در نقطه صفر مرزی آماده کرده است که اگر تفاهمات با مقامات عراقی صورت بگیرد این بالگردها وارد خاک عراق نیز خواهند شد.
اوحدی در ادامه با بیان اینکه یکی از معضلات جدی در پیاده روی و به ویژه مرزها سرویس بهداشتی و تامین آب بود گفت: امسال در مرز چذابه که به لحاظ زیرساخت ها بسیار ضعیف بود سرویس بهداشتی فراهم شده است.
رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه به تمام زائران شرکت کننده در اربعین توصیه و تاکید کرد: زائران به تمام توصیه های سازمان حج نیروی انتظامی کیوسک های اطلاع رسانی توجه جدی داشته باشند ضمن اینکه برای سفر به عراق حتما قبل از اربعین به سفارت یا کنسولگری های عراق مراجعه کنند چرا که صدور ویزا در شهرهای مرزی بسیار سخت و از نظر هزینه نیز مقرون به صرفه نیست سال گذشته بخش بزرگی از ترافیک سنگین زائران به علت گرفتن ویزا در مرز بود. تقاضای ما این است که نسبت به گرفتن ویزا زودتر اقدام کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه این سفر قطعا مشکلاتی را به همراه دارد که کاملا طبیعی است افزود: این مراسم یک همایش بزرگ جهانی است اما در عین حال یک زیارت مستحبی است سالمندان و کودکان خردسال در مسیر راهپیمایی توانایی جسمی کافی ندارند بنابراین حدالمقدور از همراهی این عزیزان در چنین سفری خودداری کنیم.
وی در ادامه تاکید کرد: به زائران توصیه می کنیم در سامانه ثبت نام و با برنامه ریزی از خدمات اربعین استفاده کنند.
وی در خصوص امنیت عراق نیز بیان داشت: خوشبختانه با پیروزی های اخیر مردم عراق علیه داعش امنیت در عراق برپاست مراسم عاشورا نشان داد که این امر واقعیت دارد اما باید توجه کرد بخش عمده ای از امنیت در دست خود زائران است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: امسال پیش بینی می شود که 700 هزار زائر در مراسم اربعین حسینی شرکت کنند.
در ادامه پیرحسین کولیوند رئیس سازمان امداد و نجات با اشاره به اقدامات جمعیت هلال احمر در برپایی و همراهی مراسم اربعین حسینی گفت: جمعیت هلال احمر با تمام امکانات و نیروی خود برای خدمات رسانی وارد عمل شده است. محل اقامت درمانگاه های صحرایی در بروشورهایی که توسط روابط عمومی سازمان در اختیار زائران قرار داده می شود آمده است اطلاعات مفصلی در خصوص سلامت و بهداشت به زائران در این بروشورها درج شده همچنین 200 نفر پزشک متخصص خانم و آقا در درمانگاه ها مستقر هستند که هماهنگ با درمانگاه های عراق فعالیت می کنند.
وی در ادامه بیان داشت: بیشتر خدمات هلال احمر به بحث پزشکی و سلامت و امداد و نجات مربوط می شود.
وی در پایان یادآور شد: توصیه های بهداشتی و همراه داشتن لوازم بهداشت فردی برای سلامت زائران بسیار مهم است و زائران تذکراتی که در خصوص سلامتی داده می شود را جدی بگیرند.