آخرین اخبار:
کد خبر:۳۷۰۲۹۰
گزارش/ بار دلالان روی دوش تولیدکنندگان؛

فروشندگانی که بابت هر شانه تخم‌مرغ سود ۳۳۰۰ تومانی کسب می‌کنند

بازار تخم‌مرغ یکی دیگر از بازارهای پرنوسان هفته‌ها اخیر است که موجبات نارضایتی تولیدکنندگان این محصول را فراهم آورده است، این در حالی است که دلالان در این بازار سودهای 45 درصدی کسب می‌کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"؛ تخم‌مرغ نیز از جمله مواد غذایی به شمار می‌رود که در چند هفته گذشته بازاری پرتلاطم را پشت سر گذاشته است. مصرف‌کنندگان از روند فعلی بازار ابراز رضایت می‌کنند اما تولیدکنندگان در معرض ورشکستگی و تعطیلی واحدهای تولیدی خود قرار دارند. این مرغداران همواره از زیان‌های میلیاردی خود گلایه می‌کنند و به نظر می رسد این تنها فروشندگان، واسطه‌ها و مغازه‌داران هستند که از این بازار پرنوسان سود به جیب می‌زنند.

 

در حال حاضر قیمت تخم‌مرغ از درب مرغداری‌ها تا درب مغازه با اختلاف 110 تومانی همراه است چرا که این مغازه‌داران و یا واسطه‌هایی که تخم‌مرغ را از درب مرغداری‌ها تحویل گرفته و به مغازه‌ها ارسال می‌کنند، این کالا را به قیمت 240 تومان خریداری کرده و همان تخم‌مرغ را با قیمت 350 تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسانند. بر این اساس این فروشندگان بابت هر شانه 30 عددی تخم‌مرغ سودی برابر با 3300 تومان کسب می‌کنند.

 

به نظر می‌رسد قیمت درب مغازه تنها به رفتار سیستم پخش، بنکداری و خرده‌فروشی بستگی دارد و در این میان تنها مصرف‌کننده است که همواره مورد اجحاف قرار می‌گیرد.

 

البته در این میان نباید از حق مرغداران نیز گذشت. از گذشته تا به امروز نه تنها بازار محصولات غذایی بلکه تمامی بازارهای اقتصادی گذشته تحت تاثیر رفتار دلالان قرار گرفته است و همین موضوع از سود تولید کننده کاسته و جیب دلالان را هر روز پرتر می‌کند.

 

این در حالی است که تولیدکنندگان این بازار از توان بالایی برخوردار بوده و به گفته معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی هم اکنون ظرفیت صدور ماهیانه 20 هزار تن تخم‌مرغ و مرغ در کشور وجود دارد و  طی 40 روز گذشته 11 هزار و 362 تن تخم مرغ از استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، مرکزی، گلستان، کردستان، قم، تهران، البرز، اصفهان و آذربایجان شرقی به کشور‌های ارمنستان، افغانستان، آذربایجان، بحرین، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، عراق و عمان صادر شده است.

 

توجه بیشتر دولت به تولیدکنندگان در تمامی صنایع به خصوص صنایع غذایی ملتزم قطع دست واسطه‌ها و ارج نهادن مقام تولیدکنندگان می‌باشد و یکی از مهمترین اقدامات لازم در این خصوص منطقی کردن قیمت کالاها از درب مراکز تولیدی تا درب مغازه‌ها می‌باشد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۵:۴۱
خبرگزاری دانشجو نظراتم را یا اصلا انتشار نمیدهد و یا بعد از برداشتن خبر از روی سایت آن را منتشر میکند همچنین گاها دسترسی به آرشیو اخبارتان را محدود می کنید که این نوع برخورد با نظریات مردمی نوعی بی احترامی به مخاطبان و کسانی که زحمت می کشند و نظریات خویش را جهت اطلاع عمومی و برسم امانت بشما می سپارند تا منتشر گردد و شما براستی امانتدار خوبی نیستید چرا که نه تنها حرمت حرفه خویش را نگه نمی دارید و بر اساس سلیقه ی و سیاست مورد نظر خودتان عمل می کنید و به منتقدان با این کارتان {عدم انتشار نظریات مردمی } و نوع تفکرتان {انتشار نظریات مردمی بعد از برداشتن خبر از سایت} توهین مینمایید لذا برایتان عمیقا متاسفم و تقاضا دارم در رفتارتان تجدید نظر بفرمایید توصیه ام از سر خیرخواهی میباشد . والسلام
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار