به گزارش خبرنگار احزاب "خبرگزاری دانشجو"، محمدرضا باهنر در نشست خبری که صبح امروز در خبرگزاری فارس برگزار شد، در پاسخ به سئوال خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب در زمینه ادامه مذاکرات هسته ای و تحقق این پیش بینی ها مبنی بر اینکه این نشست و برخاست تأثیری در کم کردن دشمنی آمریکایی ها با ما ندارد و وقوع تمدید توافق نامه ژنو به مدت هشت ماه اظهار داشت: در طول این یک سال ما توانستیم حرف و موضع خودمان را به جامعه جهانی ارائه کنیم و این مذاکرات پروژه سنگین «ایران هراسی» که میخواستند از آن نان بخورند را زیر سوال برد.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه اگر زمانی مجموعه نظام به این جمع بندی برسند که مذاکرات ادامه پیدا نکند، تردیدی نیست که متوقف خواهد شد، ادامه داد: مجموعه نظام به این جمع بندی رسیده که ادامه مذاکرات ایرادی ندارد و اگر قرار باشد کسی زیر میز بزند جمهوری اسلامی زیر میز نخواهد زد.
وی ادامه داد: البته ما باید زندگیمان را بر این مبنا قرار دهیم که چرخ سانتریفیوژها بچرخد و چرخ اقتصاد نیز در راستای اقتصاد مقاومتی بچرخد.
باهنر همچنین در پاسخ به سئوال دیگر خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه جریان اصولگرایی چه زمانی به انتخابات ورود جدی پیدا می کند، تصریح کرد: ما به هیچ وجه موافق انتخاباتی شدن کشور نیستیم و زودهنگام عملیاتی شدن آن را برای کشور مضر می دانیم کما اینکه فعالیت سیاسیون در زمان حاضر را مفید نمی دانیم.
وی با تاکید بر اینکه با توجه به انتخاباتی شدن فضای کشور در سال های گذشته قرار بر این شد که هر دو انتخابات با یکدیگر تجمیع شود، اضافه کرد: نتیجه انتخابات بر زندگی تک تک خانواده ها مشخص است اما اینکه از یک و نیم سال قبل فضای کشور انتخاباتی شود به صلاح نخواهد بود و اینکه فضای کشور را عموماً انتخاباتی نگه نداریم موجب استفاده از تمام توان و ظرفیت ها می شود.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری با بیان این مطلب که مشکلات کنونی در کشور از قبیل اقتصادی، فرهنگی، معیشتی و غیره کم نیست، افزود: نهادهای تاثیرگذار باید ظرفیت های خود را جهت برطرف ساختن مشکلات عمومی کشور به کار گیرند و عقیده داریم فضای عمومی نباید انتخاباتی شود اما احزاب کار خود را دنبال کنند.
باهنر با اشاره به اینکه اصولگراها در غیبت احزاب، جبهه ها و ائتلاف ها کار می کنند، اظهار داشت: گروه های مختلفی از قبیل ائتلاف های اصولگرا، اصلاح طلب و حتی معتدلین جهت انتخابات فعالیت می کنند و ائتلاف اصولگرایان نیز تلاش خود را در این زمینه انجام خواهد داد و شاید 70 یا 80 درصد به هدف اصولی خود برسد.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با تاکید بر اینکه در این انتخابات زمینه بیشتری برای ائتلاف ها وجود دارد، اضافه کرد: با توجه به وجود فتنه و جریان انحرافی در سال های گذشته باید مواظب باشیم تا فعالیت ها و رقابت ها سالم باشد کما اینکه هر ائتلافی که در چارچوب قانون اساسی فعالیت کند می تواند به انتخابات ورود داشته باشد چرا که این میدان، میدان عدم رعایت چارچوب ها نیست.
باهنر در ادامه در پاسخ به سئوالی مبنی بر رویکرد دلواپسها در مقابل دولت نسبت به مذاکرات انجام شده و تمدید توافق نامه ژنو اظهار داشت: افراط و تفریط در هر صورتی بد است و داستان مذاکرات هم جدا از این امر نیست از یک طرف اعتماد داریم و باید اعتماد کنیم و از سوی دیگر سردمداران دیپلماسی باید حمایت شده کما اینکه مرتباً نیز در مورد خطوط قرمز تذکرات لازم را بدهیم. هر چند که شاید به عمد این اتفاق نیافتد اما عبور از خطوط قرمز به صورت سهوی هم قابل قبول نیست.
وی با بیان این مطلب که طبیعی است عدهای دلواپس هستند و عدهای نگران و عدهای دیگر امید دارند، یادآور شد: لازم است بدانیم که هم گروه مذاکره کننده متخصص هستند و هم متعهد به مواضع نظام و در طول یک سال نیز چیزهای زیادی نصیب ما شده است.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری با بیان این مطلب که آمریکا قابل اعتماد نیست، اضافه کرد: مذاکره کنندگان باید بدانند که اینها قابل اعتماد نیستند هر چند که مسئله توان مذاکره قوی نیروهای مذاکره کننده به جامعه جهانی اثبات شد و معلوم شد که ایران به دنبال آشوب و دعوا نیست.
باهنر اضافه کرد: از سوی دیگر ایران فناوری میخواهد و حاضر به از دست دادن آن نیست، اشکالی هم ندارد فضای گفتگوها ادامه پیدا کرده و زمان برای تیرماه آینده مشخص شده اما باید سعی کنیم ظرف چند ماه آینده به نکات لازم برای تفاهم برسیم.
وی با اشاره به اینکه باید تیم مذاکره کننده را حمایت کنیم، یادآور شد: هشدارهای لازم را میدهیم که دشمن غیرقابل اعتماد است و باید به صورت جدی کار کرد.
باهنر همچنین در واکنش به صحبتهای سحرخیز اظهار داشت: توصیه میکنم که اصلاح طلبی را تعریف کند تا کسانی که میخواهند از خط و خطوط اصلاح طلبی عبور کنند راهشان از اصلاح طلبان واقعی مجزا شود همان که چارچوب اصولگرایان نیز باید تعریف شود.
وی اضافه کرد: معتقدم که اصلاح طلبان باید خواستگاه خود را تعریف کنند تا اگر کسی حرفی میزند یا تردید کنند یا حمایت کنند.
باهنر اظهار داشت: متاسفانه در جریان اصلاح طلب برخی از افراد خود را منصوب به این جریان کردند و ما هم نمیخواهیم اصلاح طلبان را به یک چوب بزنیم چرا که در چارچوب اصلاح طلبی نیروهای مقید، معتقد و خوبی داریم اما نیروهای اصلاح طلب هنجار شکن هم داریم که حرفهای غیرمعمول و خلاف میزنند لذا هر چقدر زودتر اصلاح طلبان موضع خود را مشخص کنند به نفع و بهتر است.
باهنر همچنین در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه آیا طرف غربی شروط ایران را در مذاکرات خواهد پذیرفت یا نه، گفت: پیش بینی داده و ستاده ندارم.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در رابطه با طولانی شدن بحث مذاکرات هستهای اظهار داشت: در این بحثها مقوله صفر و صد نداریم و این میان اعداد دیگری هم وجود دارد که باید تلاش کنیم حداکثر منافع را به دست آوریم و این یک جنگ تمام عیار دیپلماتیک است که نباید صحنه را ترک کنیم.
وی همچنین در رابطه با فواید ادامه مذاکرات گفت: فایده اول آن این است که هیچ وقت کسی نمیگوید ترک کننده میز مذاکرات ایران بوده است و افکار عمومی در این زمینه نیز قانع شدهاند و نیروهای دیپلماتیک ما باید مظلومیت و حقانیت ایران را مرتب تکرار کنند کما اینکه در این یک سال مذاکرات توانست ایران هراسی را خنثی کند.
وی همچنین اضافه کرد: ما نباید همه مقولات کشور را به مذاکرات گره بزنیم و مقوله سیاستهای اقتصاد مقاومتی در این راستا ابلاغ شد تا بتوانیم تاب آوری اقتصاد مقاومتی را بالا ببریم.
باهنر همچنین در رابطه با وزیر معرفی شده پیشنهادی علوم نیز گفت: مجلس به این حس رسید که معرفی شدگان کوپی هستند و دلیلی ندارد وقتی به اصل رای نمیدهیم به فتوکوپی رای بدهیم اما معرفی فرهادی دور باطل و خسته کننده عدم رای اعتماد مجلس را تمام میکند.
وی با بیان اینکه فرهادی نیروی متعهد و با سابقه در کار کلان است، ادامه داد: البته وی نیز باید به حساسیت مجلس حساس باشد و مجلس در طول چند دور مذاکرات نشان داد بر روی چه مسائلی حساس است کما اینکه یک اشکال عمده داریم که به رئیس جمهور بر میگردد و اینکه هر چند فرهادی قابل قبول است اما رئیس جمهور میتوانست در خانواده بزرگ وزارت علوم وزیرانی را پیدا کند که مجلس آنها را قبول داشته باشد و اگر از وزارت بهداشت نبود بهتر بود.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در رابطه با نقش بسیج در اقتصاد مقاومتی گفت: در حال حاضر بسیج به معنای واقعی کلمه از یک واژه نظامی، فرهنگی و اقتصادی فراتر رفته و رشد پیدا کرده است که همه به فضل الهی است و با اخلاص رهبری داعیانهای آیت الله خامنهای است.
باهنر افزود: بسیج اکنون نیز در اقتصاد بسیار موفق است و با فرهنگ موثر میتواند تاثیرات بینظیر و کم نظیر اقتصاد مقاومتی را با طرحهای ارائه شده به جلو ببرد.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در رابطه با تشکیل حزب لاریجانی نیز گفت: لاریجانی نیز معتقد است که کشور نیاز به حزب فراگیر دارد هر چند که در جریان چند و چون حزب وی نیستم اما اگر باشد هم خوب است.
وی افزود: اتفاقاً امروز در این زمینه از وی سئوال کردم که تکذیب کرد و گفتند علاقه داریم اما اینکه از الان اراده کرده باشیم، نیست. کما اینکه اگر این حزب تشکیل شود حزب فراگیر نام ندارد.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری همچنین در رابطه با محوریت بزرگان جریان اصولگرایی در نبود آیت الله مهدوی کنی و عسگراولادی گفت: نیروهای ساخته شده میتواند با همدلی کمبود حضور برخی از افراد را جبران کند و ما در مشی سیاسی خود در طول دوران گذشته زیر سایه جامعتین بودهایم و مفتخریم در آینده نیز همین روند را ادامه خواهیم داد.
وی افزود: زیر چتر جامعتین حرکت میکنیم و حتی اگر جامعتین نیز برخی اشکال و اختلافات در داخل داشته باشند طبیعی است و تکیهگاه و مرجع فکری ما جامعه روحانیت است.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا نتیجه مذاکرات پیروزی ملی محسوب میشود، گفت: ما سه سناریوی قطع، ادامه و نتیجه جامعه را از مذاکرات پیش رو داشتیم هر چند که قطع مذاکرات به نفع ما نبود اما روی خطوط قرمز اصرار داریم و میدانیم که غربیها هم زیاده خواه هستند که این امر مذاکرات را طولانیتر میکند اما باید بدانید یک سری بهرهها نیز بردهایم.
باهنر اضافه کرد: به تعبیر امام (ره) قرن ۲۱، قرن پیروزی کامل مستضعفین است و آمریکا هر چند که ملت بزرگ و چیز فهمی دارد اما سردمداران آنها منافع ملی را در خدمت صهیونیستها قرار دادهاند و منافع ملی آمریکا فدای منافع صهیونیستها میشود که این از پیروزیهای ماست.
وی همچنین در رابطه با پرداخت یارانه به سبک سال ۹۳ تصریح کرد: ما از ابتدا در مورد بحث هدفمندی یارانهها، تساوی را مطرح کردیم، سه راه حل در این زمینه برای رسیدن به نقطه تعادل پیشنهاد دادیم که یکی مبتنی بر کم کردن هزینهها، دیگری افزایش درآمدها و راه حل سوم اخذ پول از نقاط غیرمعقول بود.
باهنر اضافه کرد: هر چند که حذف تعداد زیادی از یارانه بگیران سخت است اما ممکن بوده و نیازمند اراده و شجاعت است.
باهنر همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درخصوص اینکه اصولگرایان به منابع مالی دسترسی دارند و میتوانند رقابت کنند اما اصلاحطلبان در مضیقه هستند و به این ترتیب چگونه رقابت سیاسی میتواند شکل بگیرد، تاکید کرد: در رابطه با منابع مالی احزاب و جریانهای سیاسی اگر حزب شناسنامهدار و قدرتمند داشته باشیم و همه مسائل رصد شود، دیگر این مشکلات وجود ندارد، مثلاً برخیها میگویند خانه کارگر فلان مقدار هزینه میکند و تشکل دیگری هزینههای دیگری دارد و این مسائل حدس و گمان است.
وی تصریح کرد: اگر اقتصاد پاک پشت رقابتهای سیاسی نباشد رقابت سیاسی مشکل است.
باهنر همچنین در رابطه با دیدار جبهه پیروان با ناطق نوری اظهار داشت: ما قرار ملاقات و شخصیت حقیقی با ناطق نداشتیم ولی رفت و آمد داریم چرا که عقیده داریم حجت الاسلام ناطق نوری ظرفیت خوبی است و میتواند فعالیتها را شروع کند اما وی عقیده دارد خودم را قانع نکردم که فعالیت مجددم ضرورت دارد.
باهنر با تاکید بر اینکه خواستگاه حجت الاسلام ناطق اصولگرایی است، گفت: خودش هم قبول دارد و در حقیقت وی یک نیروی اصولگرا است که اگر برای شروع فعالیت سیاسی حضور پیدا کند بسیار خوب خواهد بود.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در رابطه با تصویب توافقنامه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما به تعهدات خود نسبت به آژانس پایبند بودیم و توافقنامه برای به رسمیت شناخته شدن نیاز به امضای مجلسیها دارد و تا مادامی که مجلس اذن ندهد هیچ کس حق امضای نهایی توافقنامه را ندارد.
وی خاطرنشان کرد: حتی اگر دولتیها به اجماع برسند توافق نهایی باید به تصویب مجلس برسد و این امر را هم ۱+۵ و هم دیپلماتهای ما میدانند که پیوستن به پروتکل الحاقی نیازمند به تصویب مجلس است.