کد خبر:۳۷۲۷۶۴
هفته‌نامه تالار شیشه‌ای – 37؛

سقوط 2216 واحدی دماسنج تالار شیشه‌ای در پایان یک هفته معاملاتی

در پایان این هفته، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با 2216 واحد کاهش روبرو شد و به رقم 71860 واحد رسيد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، در پايان معاملات هفته منتهي به  12 آذرماه 1393، شاخص کل با 2216 واحد کاهش نسبت به هفته قبل، به رقم 71 هزارو 860 واحد رسيد.

 

شاخص بازار اول با 1978 واحد کاهش  به رقم 52 هزارو 794 واحد بالغ گرديد و شاخص بازار دوم با 2092 واحد کاهش عدد 142 هزارو 275 واحد را تجربه کرد و به ترتيب با 61 /  3 درصد و 42 / 1 درصد کاهش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.

 

در 5 روز کاری اين هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 12307 ميليارد ريال بالغ شد که نسبت به هفته قبل 11 درصد کاهش يافته است.

 

در ضمن تعداد 4579 ميليون سهم در 382 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت، و به ترتیب 4 /  19  درصد و 6 / 18 درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.

 

همچنين ارزش معاملات نرمال به 11837 ميليارد ريال و حجم معاملات نرمال 4503 ميليون سهم بالغ شد که نسبت به هفته قبل  3 / 14 درصد و 21 درصد کاهش يافته است.

 

بر اين اساس 470863 هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش 468 ميليارد ريال معامله شد که نسبت به هفته گذشته کاهش 26 درصدی را نشان مي دهد.

 

طي هفته جاري سهام ساخت محصولات فلزی با 96 / 5 درصد، قند و شکر  با 98 / 2 درصد، ماشین آلات و تجهیزات  با 70 / 2 درصد و و زراعت و خدمات وابسته با 69 / 1 درصد بیشترین تغيير در شاخص را نسبت به ساير گروه ها به خود اختصاص دادند.        

 
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشه‌ای در این هفته به شرح زیر بود:
 
شنبه: با شروع معاملات در اولین روز معاملاتی این هفته شاخص کل بورس به لطف بازگشت رونق به معاملات تعدادی از بخش ها مانند ساختمان، سیمانی، انفورماتیک، تجهیزاتی و برقی و خودروسازی در مسیر صعود قرار گرفت. نمادهایی مانند خودرو، خساپا، بترانس، سیدکو و تایرا در این روند موثر بودند. سیر صعودی شاخص اما چندادن به طول نیانجامید و تحت تاثیر افت مجدد ارزش سهام در بخش مالی به خصوص بانکی و سرمایه گذاری و همچنین پتروشیمی و سقوط خودرویی ها در ادامه کار، این نماگر تغییر مسیر داد و به محدوده منفی کشیده شد. نمادهایی مانند وتجارت، وبصادر، فارس، وفولاد، وبملت، تاپیکو، کگل و وانصار تاثیر منفی قابل ملاحظه ای در این برهه بر شاخص گذاشتند. افزایش فشار از سوی هلدینگ های پتروشیمی باعث گردید تا شاخص بار دیگر از مرز 74 هزار واحدی فرو افتد. جمع آوری برخی از صف های فروش از جمله در نماد وبملت و فولاد نیز عرصه را بر این نماگر تنگ تر کرد. افزایش حجم معاملات در گروه های رو به افول و برخی از نمادهای بزرگ همچون کچاد نیز در ادامه کار منجر به ادامه روند نزولی شاخص گردید. پس از این برهه جو رو به افولی بر بسیاری از گروه ها حتی گروه های رو به رشد ابتدای روز مسلط گردید و بالا رفتن حجم معاملات در نمادهای بزرگ به خصوص بانکی ها و پتروشیمی ها شاخص را در یک ساعت پایانی بیش از پیش پایین آورد و در نهایت نیز این نماگر افتی بیش از 1.1 درصد را به ثبت رساند.
 
یکشنبه: با از سرگیری معاملات در روز یکشنبه بار دیگر فضای رو به افولی بر معاملات تقریبا تمام بخش ها حاکم گردید و شاخص کل بورس تهران نیز تحت تاثیر این روند به ویژه فشار وارده از سوی نمادهای مالی و خودرویی در مسیر نزول قرار گرفت. نمادهایی مانند وتجارت، وبصادر، وبملت، خودرو، رمپنا، خساپا، وخارزم، کگل، بترانس و خبهمن از جمله نمادهای تاثیرگذار بر شاخص در این برهه بودند. بدین ترتیب این نماگر به سرعت از مرز 73 هزار واحد فرو افتد و به حرکت رو به افول خود باز هم ادامه داد. در ادامه نمادهای بزرگ پتروشیمی از جمله فارس و پارسان و برخی دیگر از نمادهای بزرگ بازار مانند فولاد نیز فشار را بر شاخص افزایش دادند. این امر در کنار افزایش حجم معاملات در درصدهای منفی بر روی نمادهای رو به افول ابتدای روز به ویژه بانکی ها عرصه را بر شاخص تنگ تر کرد تا این نماگر حتی نیمه کانال 72 هزار واحدی را نیز از دست بدهد. روند رو به نزول شاخص پس از این برهه نیز به تبع به صف فروش رسیدن بسیاری از نمادهای بزرگ بازار با شیبی ملایم تر پیگیری شد و در نهایت این نماگر با افتی بیش از 1.4 درصد به معاملات روزانه پایان داد.
 
دوشنبه: با شروع معاملات این روز در بورس تهران شاهد بودیم که به لطف حمایت های حقوقی صورت گرفته از برخی نمادهای بزرگ همچون فارس و فولاد، شاخص کل بورس سیری صعودی را در پی گرفت اما این روند به سرعت تحت تاثیر افول ارزش سهام در بسیاری از گروه ها و جمع اوری صف های فروش در نمادهای بزرگ بازار تا حد زیادی خنثی گردید. نمادهایی مانند رمپنا، وبملت، خودرو، وتجارت، خساپا، وانصار، وبصادر، تاپیکو و کگل از جمله نمادهای منفی تاثیرگذار بر شاخص در این برهه بودند. در ادامه کار با بازگشت تعدادی از نمادهای مالی از جمله برخی از بانکی ها به مدار صعود و کاهش تاثیرگذاری منفی این نمادها و همچنین بهبود اوضاع در برخی از نمادها مانند وخارزم شاخص با روندی با ثبات در محدوده مثبت به حرکت خود ادامه داد. معاملات بلوکی در محدوده مثبت قیمتی در برخی دیگر از نمادها به خصوص کگل نیز شاخص را به صورت مقطعی بالا کشید اما افزایش فشار از سوی نمادی چون ومعادن و جمع آوری صف فروش برخی از نمادهای رو به افول ساعات پیشین این روند را خنثی کرد و در نهایت نیز شاخص به محدوده منفی کشیده شد . بازگشایی ساربیل در محدوده مثبت قیمتی در ادامه کار توانست کمی شاخص را بالا بکشد اما در نهایت این نماگر در محدوده منفی به کار خود پایان داد.
 
سه شنبه:با شروع معاملات روز سه شنبه به لطف حمایت های حقوقی در قالب معاملات بلوکی در برخی از نمادهای بزرگ بازار از جمله فارس و وبانک و همچنین بازگشت رونق به معاملات تعداد زیادی از بخش ها به خصوص بانکی و سرمایه گذاری و خودروسازی، شاخص کل بورس در مسیر صعود قرار گرفت. نمادهایی مانند خودرو، وبملت، خبهمن، خساپا، فاراک، بصادر، وخارزم و وتجارت از جمله نمادهایی بودند که از سیر صعودی شاخص حمایت خوبی را به عمل آوردند. این روند اما به یک ساعت هم نکشید و رفته رفته با ورود تعداد ملموسی از نمادها به درصدهای منفی در بخش های پیشرو ابتدای روز، سیر صعودی شاخص مختل گردید. نمادهایی مانند وساپا، ورنا و خاور فشار ملموسی را بر شاخص وارد ساختند. در ادامه منفی تر شدن فضای معاملات در بخش معدنی نیز عرصه را بر شاخص تنگ تر کرد. نمادهایی مانند کگل و در ادامه ومعادن فشار زیادی را بر شاخص در جهت سقوط وارد ساختند. جو مبهم حاکم شده بر معاملات بسیاری از گروهها نیز شاخص را بیش از پیش تحت فشار قرار داد و افزایش حجم معاملات در نماد رمپنا نیز شاخص را باز هم پایین کشید. بدین ترتیب بخش اعظمی از رشد ساعت پیشین شاخص خنثی گشت، اما در نهایت این نماگر توانست معاملات این روز را در محدوده مثبت به پایان رساند.
 
چهارشنبه: با سرگیری معاملات در آخرین روز کاری هفته، شاخص کل بورس به لطف رونق معاملات در برخی گروه ها مانند سیمانی و برخی تک سهم ها در گروه های مختلف در مسیر صعود قرار گرفت. نمادهایی مانند سفارس، بترانس، وپست، سیدکو، فاراک، سپاها و ثشاهد از جمله نمادهای تاثیرگذار بر شاخص در این برهه بودند. روند مذکور اما زیاد به طول نیانجامید و فشار وارده از سوی نمادهای منفی معدنی، پتروشیمی و خودویی شاخص را مسیر نزولی قرار داد. نمادهایی مانند فارس، کگل، وپترو، ونفت، وساپا، خپارس و در ادامه خودرو، خساپا، خبهمن و تاپیکو فشار منفی قابل ملاحظه ای را بر شاخص وارد ساختند. افت بیش از پیش نمادهای پتروشیمی و خودروسازی در کنار فشار وارده از سوی برخی از نمادهای بزرگ همچون رمپنا نیز عرصه را بر شاخص تنگ تر کرد و سرانجام این نماگر در اواخر ساعت دوم معاملات از مرز 72 هزار واحد نیز فرو افتاد. این روند با منفی تر شدن فضای معاملات در بخش مالی نیز تشدید شد. از جمله نمادهایی که در این برهه تاثیر منفی قابل ملاحظه ای بر شاخص گذاشتند نیز می توان به وبصادر و وانصار اشاره کرد. سیر نزولی شاخص تحت تاثیر این فضا تا پایان زمان معاملات ادامه یافت و در نهایت این نماگر این روز را با افتی بیش از 0.5 درصد به پایان برد.

       

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار