به گزارش خبرنگار اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، در پايان معاملات هفته منتهي به 19 آذرماه 1393، شاخص کل با 817 واحد کاهش نسبت به هفته قبل، به رقم 71 هزارو 43 واحد رسيد.
شاخص بازار اول با 480 واحد کاهش به رقم 52 هزارو 313 واحد بالغ گرديد و شاخص بازار دوم با 2407 واحد کاهش عدد 139 هزارو 868 واحد را تجربه کرد و به ترتيب با 91 / 0 درصد و 69 / 1 درصد کاهش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.
در 5 روز کاری اين هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 7707 ميليارد ريال بالغ شد که نسبت به هفته قبل 37 درصد کاهش يافته است.
در ضمن تعداد 3151 ميليون سهم در 254 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت، و به ترتیب 2 / 31 درصد و 5 / 33 درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
همچنين ارزش معاملات نرمال به 7707 ميليارد ريال و حجم معاملات نرمال 3151 ميليون سهم بالغ شد که نسبت به هفته قبل 35 درصد و 30 درصد کاهش يافته است.
بر اين اساس 674718 هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش 676 ميليارد ريال معامله شد که نسبت به هفته گذشته کاهش 44 درصدی را نشان مي دهد.
طي هفته جاري سهام زراعت و خدمات وابسته با 33 / 7 درصد، ساخت محصولات فلزی با 36 / 5 درصد، ماشین آلات و دستگاه های برقی با 51 / 4 درصد و بیمه وصندوق بازنشستگی به جزتامین اجتماعی با 70 / 3 درصد بیشترین تغيير در شاخص را نسبت به ساير گروه ها به خود اختصاص دادند.
شنبه: با شروع معاملات در اولین روز هفته شاخص کل بورس تهران تحت تاثیر منفی تنمادهایی مانند کگل و وساپا به محدوده منفی وارد شد اما به سرعت و به تبع بازگشت رونق به معاملات برخی گروه ها به خصوص خودروسازی در مدار ضعود قرار گرفت. نمادهایی مانند خودرو، خساپا، بترانس، فاراک، خبهمن، وپست و ثشاهد از جمله نمادهای تاثیرگذار در این روند بودند. سیری صعودی شاخص چندان به طول نیانجامید و تحت تاثیر فضای مبهم و یا روبه افول حاکم بر بسیاری از گروه ها مختل شد. فشار وارده به ویژه از سوی نمادهایی مانند فارس، فولاد و تاپیکو نیز بر این روند دامن زد تا شاخص در ساعت دوم معاملات به محدوده منفی بخزد. معامله بلوکی در نماد وپاسار در ادامه کار بخشی از افت شاخص را خنثی نمود اما این روند گذارا بود و باز این نماگر سیری نزولی را در پی گرفت. منفی شدن فضای معاملات در تعداد ملموسی از نمادهای خودرویی و افزایش فشار از سوی نمادهای بانکی به خصوص وتجارت نیز عرصه را بر شاخص تنگ تر کرد. افزایش حجم معملات در محدوده منفی قیمتی در نماد رمپنا نیز بر روند دامن زد. در ادامه کار معاملات بلوکی در نمادهای بزرگی همچون وصندوق و فولاد از شاخص حمایت مقطعی را به عمل آرود و بخش عمده ای از افت ساعات پیشین را خنثی کرد. در ادامه اما باز هم شاخص به سیر نزولی خود تا اواخر زمان معاملات ادامه و بدین ترتیب بار دیگر در محدوده منفی به معاملات روزانه پایان داد.
یکشنبه: با از سرگیری معاملات در این روز بار دیگر سیر نزولی شاخص کل بورس تحت تاثیر روند رو به افول و یا مبهم شکل گرفته در بسیاری از بخش ها به خصوص خودرویی، معدنی، سیمانی، پتروشیمی و بانکی ادامه یافت. نمادهایی مانند خبهمن، کگل، خودرو، وساپا، سفارس و در ادامه تاپیکو، فارس، کچاد، خساپا، رمپنا، وبملت و وانصار فشار ملموسی را بر شاخص در جهت نزولی وارد ساختند و بدین ترتیب این نماگر نیمه کانال 71 هزار واحدی را نیز از دست داد. در ادامه با افزایش حجم معاملات در برخی از نمادهای رو به افول بازار به ویژه فارس و همچنین وامید، شاخص بیش از پیش در محدوده منفی پیشروی کرد. پس از این برهه نیز جمع آوری تمام یاب خشی از صف های فروش شکل گرفته در نمادهای بزرگ بازار مزید بر علت شد تا شاخص به سیر نزولی خود تا پایان زمان بازار ادامه داده و کار خود را در روز یکشنبه با افتی بیش از 0.7 درصد به پایان رساند.
دوشنبه: با شروع معاملات در روز دوشنبه شاهد بودیم که به لطف بازگشت رونق به معاملات تعدادی ملموسی از نمادها در بخش هایی مانند خودروسازی، سرمایه گذاری، بانکی، فنی مهندسی، حمل و نقل، ساختمان و لیزینگی شاخص کل بورس در مسیر صعود قرار گرفت. نمادهایی مانند وبملت، خودرو، خبهمن، غبشهر، فاراک، وساپا، تایرا و رمپنا از جمله نمادهای تاثیرگذار بر این روند بودند. بهبود بیشتر اوضاع در بخش بانکی و خودرویی در ادامه کار نیز از شاخص حمایت نمود. نمادهایی همچون خساپا و وانصار در این مقطع تاثیر ملموسی بر رشد شاخص گذاشتند. رونق ایجاد شده در بخش فلزات اساسی نیز در این روند بی تاثیر نبود. در ادامه کار نیز وتجارت و وخارزم در حمایت مناسبی را از شاخص به عمل آوردند. افزایش حجم معاملات در نمادهای پیشرو نیز مزید بر علت شد تا شاخص سیر صعودی خود را تا پایان زمان بازار ادامه دهد.
سهشنبه: با از سرگیری معاملات در این روز شاخص کل بورس تهران به لطف رونق نسبی حاکم بر معاملات گروه هایی مانند مالی، خودروسازی و برخی از گروه های کوچکتر همچون انفورماتیک، کانی غیر فلزی، غذایی، ساخت محصولات فلزی، برقی و تجهیزاتی در مسیر صعود قرار گرفت. نمادهایی از جمله "وخارزم"، "خبهمن"، "وبشهر"، "وپترو"، "وبملت"، "فاذر"، "فاراک" و "خودرو" از جمله نمادهای تاثیرگذار بر شاخص بودند اما فشار برخی نمادها مانند "وسینا"، "کگل"، "ورنا"، "فولاد" و "ثنوسا" روند رو به رشد این نماگر را محدوده ساخت. در کمتر از یک ساعت اما ورق برگشت و تعداد زیادی از نمادها در گرو های پیشروی ابتدای روز مکانند خودرویی، بانک و سرمایه گذاری به درصدهای منفی خزیدند. فشار وارده از سوی نمادهایی مانند "سفارس"، "فولاد"، "غبشهر"، "شفن" و "شنفت" نیز مزید بر علت شد تا شاخص رفته رفته پا به محدوده منفی بگذارد. سیر نزولی شاخص در محدوده منفی پیگیری شد اما انجام معاملات بلوکی بر روی "رمپنا" و در ادامه "همراه" و همچنین ورود مجدد تعدادی از نمادهای بانکی، سرمایه گذاری و خودروسازی به درصدهای مثبت از شاخص حمایت نمود و این نماگر را بار دیگر وارد محدوده مثبت نمود. پس از این برهه شاخص با سیری با ثبات به حرکت خود ادامه داد و سپس شیبی منفی اما ملایم را به خود دید. در اواخر معاملات افزایش اثرگذاری منفی برخی از نمادها مانند "فولاد" شاخص را بار دیگر تا مرز ورود به محدوده منفی پیش برد اما معامله بلوکی در نماد "اخابر" و همچنین افزایش حجم معاملات در نماد"خساپا" به کمک این نماگر آمد. در نهایت نیز شاخص با رشدی بسیار جزئی به معاملات روزانه پایان داد.
چهارشنبه: با شروع معاملات در آخرین روز کاری بازار سرمایه به جز معدود گروه هایی مانند بیمه، ساخت محصولات فلزی، دستگاه های برقی و کاشی و سرامیک که با رونق نسبی مواجه شدند، سایر گروه ها جوی مبهم و یا روبه افول را به خود دیدند و همین امر نیز شاخص کل بورس را مسیر نزولی قرار داد. نمادهایی مانند "ورنا"، "کگل"، "وسینا"، "خکاوه"، "شنفت" و "حتاید" فشار ملموس یرا بر شاخص وارد ساختند و درمقابل نمادهای مثبتی از جمله "وبملت"،"فاراک"، "آسیا"، "فاذر"، "ونفت" و "بترانس" از افت محسوس شاخص ها جلوگیری کردند. پایین بودن حجم معاملات باعث گردید که سیر حرکتی شاخص با شیبی منفی اما بسیار کند پیگیری شود. منفی تر شدن فضای معاملات در برخی از گروه ها به ویژه بانکی و خودرویی در ادامه کار عرصه را بر شاخص تنگ تر کرد. نمادهایی مانند "وتجارت" "خودرو" فشار ملموسی را در این برهه بر شاخص وارد ساختند. بهبود وضعیت معاملات در برخی از تک سهم ها مانند "شبهرن" در ادامه کار توانست حمایت مقطعی را از شاخص به عمل آورد اما بار دیگر سیری نزولی بر این نماگر مسلط گردید. در اواخر معاملات نیز بازگشایی "وغدیر" در محدوده منفی قیمتی فشار قابل ملاحظه ای را بر شاخص وارد آورد و موجب سقوط ملموس این نماگر شد و آن را تا مرز 71 هزار واحد پایین آورد.