به گزارش خبرنگار اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، در پايان معاملات هفته منتهي به 28 آبان ماه 1393، شاخص کل با 1341 واحد کاهش نسبت به هفته قبل، به رقم 75 هزار و 248 واحد رسيد.
شنبه: با از سرگیری معاملات در این هفته شاهد تسلط جوی منفی بر تقریبا تمام بخش های بازار بودیم امری که شاخص کل بورس را در سراشیبی سقوط قرار داد. به جز گروه قندی و برخی تک سهم ها در گروه هایی مانند واسطه گری مالی، کانی غیر فلزی، ساختمانی، سیمانی و غذایی، روند رو به افولی در دیگر بخش های بازار مشاهده شد. نمادهایی مانند وپاسار، وبملت، وبصادر، خودرو، رمپنا، خساپا، وتجارت و وخارزم از جمله نمادهایی بودند که فشار زیادی را بر شاخص وارد ساختند. عرضه بسیاری از صف های فروش شکل گرفته نیز مزید بر علت شد تا شاخص به میزان ملموسی افت کند. بدین تریتب این نماگر تا آستانه از دست دادن کانال 76 هزار واحدی پیش رفت و در ادامه کار سیری با ثبات را در پیش گرفت. این روند تا ساعت پایانی معاملات ادامه یافت. در این برهه بازگشایی پکرمان در درصدهای مثبت توانست کمی شاخص را بالا بکشد. این روند اما پابرجا نماند و با افزایش حجم معاملات در نمادهای منفی بازار به خصوص اخابر، شاخص بیش از پیش پایین آمد و سرانجام به زیر سطح 76 هزار واحد سقوط کرد و بدین ترتیب با افتی بیش از 0.8 درصدی به معاملات روزانه پایان داد.
یکشنبه: با شروع معاملات در این روز بار دیگر رونق به معاملات تعداد ملموسی از بخش ها به خصوص بانک و سرمایه گذاری، خودرویی، ساختمانی و سیمانی بازگشت و همین امر نیز شاخص کل بورس را در مسیر صعود قرار داد. نمادهایی مانند سفارس، والبر، غبشهر، خساپا، فاما، وساخت، ثاخت، خودرو و در ادامه وبملت و وپاسار حمایت خوبی را از شاخص به عمل آوردند. این روند اما چندان دوام نیاورد. فشار وارده از سوی نمادهای بزرگی چون تاپیکو، اخابر و رمپنا بخش عمده ای ازمیزان رشد شاخص را خنثی کرد. در ادامه کار نیز فضای منفی تری بر گروه پتروشیمی، لیزینگ، حمل و نقل و سیمانی سایه افکند. تعداد ملموسی از نمادها در بخش های پشیرو مانند خودرو و مالی نیز منفی شدند و همین امر نیز شاخص را بیش از پیش تحت فشار قرار داد. گفتنی است که عرضه اولیه سهام سیدکو نیز در ایجاد جو فروش در گروه های مختلف به منظور فراهم سازی نقدینگی لازم برای خرید بی تاثیر نبود. بازگشایی فایرا در درصدهای مثبت توانست از شاخص حمایت مقطعی به عمل آورد اما فشار وارده از سوی نمادهای منفی بازار مانند فملی این تاثیر را خنثی نمود. بدین ترتیب شاخص بار دیگر به زیر مرز 76 هزار واحد سقوط کرد. افزایش فشار از سوی نمادهای منفی در ادامه کار پابرجا ماند و سر انجام نیز شاخص در اواخر زمان بازار به محدوه منفی کشیده شد.
دوشنبه: با از سرگیری معاملات در روز دوشنبه به تبع بازگشت رونق به معاملات تعداد ملموسی از گروه ها به ویژه بانک و سرمایه گذاری، خودرویی و ساختمانی و همچنین حمایت های حقوقی صورت گرفته از برخی نمادهای بزرگ بازار در قالب معاملات بلوکی در محدوده مثبت قیمتی، شاخص کل بورس در مسیر صعود قرار گرفت. نمادهایی مانند وتجارت، خساپا، وصندوق، رمپنا، وبملت، خودرو، وسینا، وبصادر، وپاسار، وساپا و ثمسکن در این روند تاثیر شایانی داشتند. بدین ترتیب شاخص بار دیگر وارد کانال 76 هزار واحدی شد و حرکت صعودی خود را در این کانال ادامه داد. در ادامه ثبات نسبی بر سیر حرکتی شاخص پدید آمد و سپس تحت تاثیر فشار وارده از سوی بخش پتروشیمی، مخابرات و نمادهای منفی گروه هایی مانند فلزی و معدنی و همچنین افول تعدادی از نمادها در گروه های پیشرو ابتدای روز، این نماگر شیبی منفی اما ملایم را تجربه کرد. ازجمله نمادهای منفی تاثیر گذار در در این برهه می توان به ومعادن، وبانک، اخابر، فملی و پارسان می توان اشاره کرد. این روند باعث خنثی شدن بخش اعظمی از مقادیر رشد شاخص در ساعات پیشین شد و بار دیگر از مرز 76 هزار واحد فروافتاد اما در نهایت این نماگر توانست با رشدی مختصر به معاملات روزانه پایان دهد.
سهشنبه: با شروع معاملات روز سه شنبه در بورس تهران، شاخص کل بورس تحت تاثیر مثبت برخی از نمادها مانند سیدکو، وبملت، ثنوسا، فایرا، و شاملا در مسیر صعود قرار گرفت اما این روند به سرعت به تبع روند رو به افول شکل گرفته در بسیاری از گروه های کوچک و بزرگ بازار به خصوص مالی، پتروشیمی و خودرویی خنثی شد و این نماگر به محدوده منفی خزید. نمادهایی مانند خودرو، غبشهر، وخارزم، وساپا، وپترو و در ادامه فارس، شبهرن، وبصادر، تاپیکو، وانصار و وسینا تاثیر منفی قابل توجهی بر شاخص گذاشتند و این نماگر را بیش از پیش در محدوده منفی فرو بردند. تاثیرگذاری منفی ومعادن نیز بر این روند دامن زد. در ادامه افزایش تاثیرگذاری منفی نمادهای بزرگی چون فولاد و رمپنا و شپدیس نیز شاخص را باز هم پایین کشید. روند رو به افول شاخص تا اوخر زمان بازار ادامه یافت و در این برهه نیز افزایش تاثیرگذاری منفی فارس و وتجارت شاخص را با کاهش مقطعی دیگری مواجه ساخت و بدین ترتیب این نماگر سرانجام با افتی بیش از 0.7 درصد به معاملات روزانه پایان داد.
چهارشنبه: با از سرگیری معاملات در آخرین روز این هفته شاخص کل بورس به لطف رونق نسبی در برخی از تک سهم ها و همچنین عرضه برخی از صف های خرید در مسیر صعود قرار گرفت. نمادهایی مانند سیدکو، غبشهر، ونفت و خاور در این روند تاثیرگذار بودند. اما این سیر صعودی به زودی و تحت تاثیر روند تقریبا رو به افول شکل گرفته در معاملات بسیاری از صنایع مختل شد و شاخص به محدوده منفی کشیده شد. فشار نمادهای خودروسازی و همچنین نمادهایی مانند فولاد، فایرا، ورنا، رمپنا و وساپا در این برهه بر شاخص مشهود بود. در ادامه معامله بلوکی در نماد همراه، حمایت خوبی را از شاخص به عمل آورد و این نماگر را به محدوده مثبت کشاند اما فشار وارده از سوی نمادهای بزرگ پتروشیمی همچون فارس، پارسان و تاپیکو این روند را خنثی کرد و شاخص مجدداً منفی شد. در ادامه کار این نماگر به سیر نزولی خود ادامه داد. جمع آوری صف فروش وامید نیز مزید بر علت شد تا شاخص بیش از پیش افت کند. بازگشایی خپارس در درصدهای مثبت اما در مقابل این روند قرار گرفت و شاخص را به صورت مقطعی بالا کشید. در ادامه اما باز هم این نماگر با شیبی منفی تا پایان زمان بازار به کار خود ادامه داد.